Doğal Taşlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Doğal taşlara merak duyanlar, her taşın kendine has farklı özelliklere sahip olduğunun bilincindedir. Eski zamanlarda değerli taşların sağlığa faydalı olduğuna inanılırdı. Bazı medeniyetler, bu taşları vücuttaki enerji akışını sağlamak için kullanıyordu. Günümüzde de birçok kişi doğal taşlar konusuna hâkim. Bu taşların ortak özelliği enerji, güç ve huzur vermeleridir. Ev ve ofis dekorasyonunda doğal taşlardan yapılan objeler Feng Shui mantığına göre belirli yerlerde konumlandırılır. Takı ve mücevher modellerinde kullanılan değerli taşlar, pek çok farklı isimde, renkte, boyutta ve özellikte karşımıza çıkar. İşte, doğal taşlar hakkında bilmeniz gereken her şey!

Doğal Taşlar Faydalı mı?

Doğal taşlardan yapılan takılar veya objelerin, o ürünü kullanan kişiye farkındalık kazandırdığına inanılır. Her taşın ayrı bir anlamı ve özelliği vardır. Doğada kendiliğinden bulunan ve insan eli değmeden elde edilen değerli taşların her birinin bir hikâyesi var. Değerli taş ve kristallerin iyileştirici enerjileri vardır. Doğum haritasında her burcun özel bir taşı olur.

Doğal Taşlar

Doğum Ayınıza Göre Sizin Doğal Taşınız:

  • Ocak-Lâl
  • Şubat-Ametist
  • Mart-Akuamarin
  • Nisan-Beyaz Topaz
  • Mayıs-Zümrüt
  • Haziran-Aleksandrit
  • Temmuz-Yakut
  • Ağustos-Peridot
  • Eylül-Safir
  • Ekim-Turmalin
  • Kasım-Sitrin
  • Aralık-Mavi Topaz

Enerji alanınıza giren bir doğal taşın üzerinizdeki etkisini hemen hissedebilirsiniz. Alternatif tıpta şifalı özellikleriyle öne çıkan doğal taşlar, kullanıcının fiziksel ve ruhsal sorunlarını dindirir. Her bir taşın özelliği farklı olduğundan, faydalarını tek tek inceledik.

Doğal Taşların Faydaları yazı dizimizde sizin için hazırladığımız detaylı makaleleri inceleyebilirsiniz.

Şu içeriklerimize göz atabilirsiniz;

AMETİST TAŞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
YEŞİM TAŞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
SİTRİN TAŞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Doğal Taşların Özellikleri Nelerdir?

Az önce de belirttiğimiz gibi, doğada kendiliğinden oluşan ve mineralli içerikleri sayesinde türlü şifalar sunan doğal taşların onlarca farklı türü vardır. Her bir değerli taşın özelliği ve faydası farklıdır. Yukarıda açıkladığımız taşların faydalarını öğrenerek, ihtiyacınıza en uygun olan taşı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Akik, ametist, yıldız taşı, pembe kuvars gibi onlarca türde değerli taş bulunmaktadır. Bunlardan bazıları yaratıcılık ve farkındalık gibi yetenekler kazandırır. Bazıları zenginlik ve bolluk için kullanılır. Fiziksel olarak da sağlığa pek çok faydası dokunan doğal taşların alternatif tıpta yer aldığını söyleyebiliriz.  Tüm doğal taşlar için ayrı ayrı birer yazı hazırladık. Paylaştığımız bu yazıları inceleyerek, doğal taşların özellikleri, faydaları, renkleri, türleri, kullanımı ve fiyatı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Doğal taş mucizesinden yararlanmak istiyorsanız;

  • Doğal taşlardan yapılan takı ve mücevherleri kullanabilirsiniz.
  • Doğal taştan yapılan dekoratif objeleri ve eşyaları çevrenizde tutabilirsiniz.
  • Doğal taşlarla meditasyon yapabilirsiniz.

Doğal Taşlar – Renkleri ve Türleri

Saf kristal yapıları ve içeriğindeki mineraller sebebiyle her taşın rengi birbirinden farklıdır. Şeffaf kristalimsi renkle birlikte doğada yansıttığı rengi alır. Örneğin, yakut kırmızıyı yansıtır. Safir, mavi ve pembenin farklı tonlarını yansıtır. Renkteki bu farklılık taşın atomik yapısından kaynaklanmaktadır. Krom, demir gibi minerallerle bir taşın saflık derecesi, türü, rengi hatta ismi bile değişebilir.

Doğal taşları isimlerine göre ayırdık ve her birinin özelliklerini, renklerini, faydalarını içeren yazı dizimizi oluşturduk. Şimdi sizlere tüm doğal ve değerli taşların isimlerini bir liste halinde vereceğiz. Bu taşların renk ve özelliklerini detaylı bir şekilde paylaştığımız makalelerden öğrenebilirsiniz.

DOĞAL TAŞLARIN TÜRLERİ (İSİMLERİ);

Gua Sha, Ruşur, Ametist, Yeşim, Sitrin, Kaplan Gözü, Kuvars, Akik, Ponza, Kehribar, Opal, Andezit, Ay, Firuze, Obsidyen, Oltu, Akuamarin, Kan, Mihenk, Oniks, Safir, Tanzanit, Zultanit, Hematit, Lal, Lav, Turkuaz, Aventurin, Lüle, Yakut, Dolomit, His, Labradorit, Lapis, Necef, Selenit, Topaz, Turmalin, Zümrüt, Jips, Mercan, Meteor, Molvadit, Painite, Pomza, Sedef, Sodalit, Yılancık, Yıldız, Havlit, Kalsedon, Lapis Lazuli, Mentol, Malakit, Peridot, Yada, Yüz, Zebercet, Apatit, Aragonit, Azurit, Garnet, Güneş ve Kalsit Taşı.

Doğal Taş Takı ve Mücevher Modelleri

Doğal taş, bijuteri takılarda ve mücevher modellerinde sıklıkla kullanılır. Şifalı güçleri ve enerjileri sayesinde pek çok kişinin ilgi duyduğu, severek kullandığı kişisel süs eşyaları ve takılarda yer bulur. Altın, gümüş, pırlanta gibi değerli madenlerin doğal taş, kristal ve değerli taşlarla birleştirildiğini görebiliriz. Doğal taş kolye, doğal taş küpe, doğal taş bilezik, doğal taş yüzük dışında broş, tarak, masaj aleti, saç ve vücut aksesuarı, dekoratif objeler ve pek çok ürün grubunda doğal taşlar kullanılmaktadır.

Doğal Taşların Fiyatı Ne Kadar?

Hediyelik eşya satan dükkânlar ve stantlarda doğal taş takı ve eşyaların fiyatı daha uygundur. Doğal taşlar fiyat skalası, mücevher sektöründe artış göstermektedir. Altın, pırlanta, gümüş gibi takılarda kullanılan doğal taşların değerli taşlar sınıfında olması sebebiyle, kuyumcularda satılan kolye, yüzük, küpe ve bileklik gibi mücevherlerin fiyatı üründeki malzemelere göre belirlenir. Örneğin, yakut hem doğal taş bijuteri takı modellerinde hem de elmas bir mücevherde kullanılabilir. Kişinin kullanım amacına, tarzına, zevkine ve bütçesine göre farklı fiyatlarda yüzlerce doğal taş ürün piyasada mevcuttur.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

1 comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir