Sitrin Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Doğada volkanik kayaçlar ve mağaralarda kendiliğinden oluşan kristal ve madenler, yataklarından toplanarak işlenir. İşleme giren değerli ve doğal taşlar, günümüzde başta takı ve mücevher olmak üzere pek çok üründe kullanılmaktadır. Sitrin, kuvarsın mineralli bir versiyonudur. Amber rengindeki Sitrin taşı, enerji verdiği ve şifalı özelliklere sahip olduğu için popüler bir hale gelmiştir. Mücevher sektöründe değerli taşlar sınıfında değerlendirilirken, doğal taşlardan biri olduğu için genellikle evlerde çeşitli formlarda sitrin objeleri kullanılır. Yazının devamında Sitrin hakkında bilmeniz gereken tüm detayları açıkladık.

Sitrin Taşı Faydaları Nelerdir?

Sitrin taşının faydaları güneşin enerjileri ve faydaları ile çakışır. Bazı kaynaklar, “D vitamini bir taş olsaydı kesinlikle Sitrin olurdu”, der. Sitrin, hayatımıza enerji, hareketlilik, parlak bir neşe ve bol şifa getirir. Ruhsal ve zihinsel anlamda pek çok faydası olan bu taşın fiziksel sağlığa olan faydaları da bilinmelidir. İşte, tüm faydaları:

Sitrin Taşı
  • Kronik yorgunluğu giderir.
  • Tiroidin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sistemini uyarır.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Alerji ve her türlü cilt tahrişini önler veya iyileştirir.
  • Adet sancısını azaltır.
  • Mide bulantısına çare olur.
  • Depresyondan çıkmaya yardımcı olur. Gerginlik, öfke, zihin karışıklığı gibi olumsuz duygulardan arındırır.
  • Sakinlik ve huzur verir.
  • Sosyal ilişkilerde iyi insanları bir araya getirme gücüne sahiptir. Arkadaşlık ve özel ilişkiler canlı bir enerjiyle güçlenir.

Sitrin, Solar Pleksus Çakrası ve Sakral Çakrayı yönetir. Bunlar; savaşçı ruhu ve kişisel güçleri harekete geçirir. Ayrıca kişiye özgüven kazandırır ve negatif enerjiyi uzak tutar. Kişiyi daha tutkulu, samimi ve yaratıcı kılar.

Sitrin Taşının Özellikleri Nelerdir?

Sitrin kuvarsında bol miktarda demir ve mineraller bulunur. Rengini bu minerallerden almıştır. Daha çok altıgen kristal yapıda bulunur ve bulut şekline benzeyen bir görünüme sahiptir. Sitrinin anlamı refah, neşe ve enerjiye odaklanmaktır. İskoçya’nın dağlık bölgelerinden, İspanya’dan, Madagaskar’ın tropik bölgelerinden, Rusya’nın zengin topraklarından ve Brezilya’nın yemyeşil yağmur ormanlarından gelmektedir. Sitrin taşının güzel enerjiler yayması bu topraklardan gelmesine de bağlanır.

İnsanların hayatına pozitif enerjiyi ve ışıltıyı getiren bu doğal taşın iyileştirici özelliklere sahip olduğuna inanılır. Hatta bazı kültürlerde güneşli taş olarak anılır. Parlaklığı sayesinde ortamda kötü enerjinin bulunmasına izin vermez. Sitrin, her ne kadar güneşli günleri temsil etse de, Zodyak’ta Kasım ayında doğanların burç taşıdır. Kışın karanlık gecelerinde, güneşi en çok özlediğimiz anlarda etkisini daha fazla gösterir. Koç, Aslan ve Terazi burçları da sitrine büyük bir ilgi duyar.

Sitrin Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Sitrin taşı takı ve mücevherlerde değerli taş olarak kullanılıyor. İşlenmemiş veya daha formsuz haliyle dekoratif objelerde de karşımıza çıkabiliyor. İç mekanları Feng Shui tarzında dekore etmek ve Sitrin taşının enerjisinden yararlanmak mümkün. Eğer melankolik bir havadaysanız, negatif ve stresli bir ortamdaysanız veya para kazanmak istiyorsanız, Sitrin taşlarından yapılan objeleri yakınlarınızda bulundurmalısınız.

Binlerce yıldır Sitrin taşının görkemi çarpıcı mücevherlerde kullanılmıştır. Günümüzde kuyumcular ve zanaatkârlar bu taşı eserlerinde kullanıyor. Sitrin kristali şifalıdır ve güçlü enerjisini vücudumuza çekmek için en iyi yöntem, sitrin taşından yapılan takıları takmaktır. Sitrin taşıyla en uyumlu taşlar Ametist, Rose Kuvars, Akik, Florit ve Turmalindir. Amber renginde değerli bir taş olan Sitrin, sarı, kahverengi ve kırmızı renk tonlarına sahiptir. Demir, hematit ve limonit içerdiğinden kristalimsi renk tonlarına sahiptir.

Sitrin Takı ve Mücevher Modelleri

Sitrin kolye, sitrin küpe, sitrin bileklik, sitrin yüzük, bilezik, broş, tarak, halhal, saç aksesuarı ve kişisel süs eşyalarında binlerce takı ve mücevher tasarımına şahit olabiliriz. Mücevher sektöründe tüm madenler ve değerli taşlarla bir arada kullanılan Sitrin taşı, yer aldığı takı tasarımlarını cazip ve güçlü kılmaktadır. Altın, gümüş, bronz, pırlanta, inci, ametist gibi pek çok mücevherle uyumludur. Bijuteride doğal taş haliyle daha yalın bir şekilde kullanılır. Şimdi size mücevher ve takılarda sitrin taşının nasıl kullanıldığına dair birkaç örnek sunacağız.

Sitrin Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Sitrin taşı fiyatı taşın yalın halde olup olmadığına göre değişir. İşlenmemiş ve doğal yapısı korunmuş sitrin objeleri ile doğal taş bijuteri takıları daha uygun fiyatlardan satılır. Sitrin değerli bir taş niteliğinde altın, pırlanta, gümüş gibi mücevherlerde kullanılırsa fiyatı artacaktır. Takı, mücevher, dekoratif aksesuar, tesbih, yüz masaj aleti, anahtarlık, mumluk vb pek çok üründe kullanılabilir. Fiyatlar; ürünün ederi ve taşın kullanım miktarına göre değişir. Pek çok mağazada, hediyelik eşya dükkânları ve stantlarda, e-ticaret sitesinde Sitrin taşından yapılan ürünler satın alınabilir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir