Altın Yüzük Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır?

Altın Yüzük Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın yüzük alırken işçilik nasıl hesaplanır konusu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen çok sayıda kişi vardır. Özellikle yakın zamanda alım ya da satım yapmayı düşünen kişiler, bu konuyla ilgili daha detaylı bir araştırma süreci içerisine girerler. Altın yüzük modelleri hem erkek hem de kadın kullanıcılara hitap eder. Modeller arasında alyans gibi düz seçenekler de mevcuttur. Büyük taş detaylarına sahip olan hareketli seçenekler de mevcuttur. Model skalasının geniş olması fiyat aralıklarının da hareketlenmesinde rol oynar. İnsanlar altın yüzük modelleri arasında tercihlerini yaparken fiyat, görünüm ve ayar gibi pek çok detaya özen gösterirler. Bu detayların yanı sıra işçilik unsurunun da seçim sürecindeki rolü büyüktür. İşçilik unsuru sadece ürünleri alırken değil aynı zamanda satışını yaparken büyük oranda etkili olur. İnsanlar çoğu zaman sade ve düz modellerde işçilik olmadığını düşünürler. Ancak bu son derece yanlış bir olgudur. Çünkü altından yapılan yüzük modelleri ve diğer ürünlerin tümünde işçilik yani el emeği vardır. 

Altın Yüzük Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır? İşçiliğin Alım ve Satım Sürecindeki Rolü 

Altın Yüzük Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır
Altın Yüzük Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın yüzük alırken işçilik nasıl hesaplanır sorusu için insanların kafasında farklı yanıt seçenekleri dolanır durur. Ancak bu soruya net bir şekilde yanıt vermek mümkün değildir. Çünkü her ürünün özellikleri farklılık gösterir. Bu nedenle ürünlere verilen el emeğinin değeri de farklılık gösterir. Genel anlamda bakıldığı zaman ürünlerdeki işçiliğin gram başına hesaplandığını görebilirsiniz. Yani 5 gram ağırlığına sahip olan bir altın yüzük modeliyle, 10 gram ağırlığına sahip olan bir altın yüzük modelinde uygulanan işçilik arasında değişiklikler görülebilir.

Ürünlerin ağırlığı artış gösterdikçe, uygulanan işçilik oranında da artışlar görülür. Ancak sadece gram etkili değildir. Ürünlerin bazılarında gram başına 2 TL olarak işçilik hesaplanır. Bazılarında ise gram başına 20 TL işçilik hesaplanır. Ürünlerde harcanan el emeğine göre bu değişiklikler meydana gelir. Ürünlerde uygulanan işçilik değerleri satış fiyatlarını ve bozdurma fiyatlarına doğrudan etki eder. Bu nedenle ürünler arasında seçim yaparken işçilik kısmını göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Bu sayede daha karlı seçimler yapmanız mümkün olur. 

Altın Yüzük Alırken İşçiliğin Önemi 

Altın Yüzük Alırken İşçiliğin Önemi 
Altın Yüzük Alırken İşçiliğin Önemi

Altın için uluslararası piyasada belirlenmiş bir değer söz konusudur. Daha sonrasında yüzük haline gelirken verilen el emeği ilave edilir. Ardından da kuyumcular kendi karlarını eklerler. Yani insanlar altın yüzük satın alırken totalde üç ayrı hizmet için ödeme yaparlar. Sade modellerden nakışlı modellere, 14 ayar modellerden 22 ayar modellere kadar her altın yüzük modelinde işçilik vardır. Ancak sade modellerde bu durum daha az olur. İşçilik oranının yüksek olduğu modeller hem satılırken daha pahalıya gelir hem de bozdururken değeri daha fazla düşer. Bu nedenle özellikle yatırım yapma amacıyla satın aldığınız ürünlerin sade bir tarza sahip olması gerekir. Altın yüzük alırken işçilik nasıl hesaplanır konusu hakkında birkaç detay bildiğiniz takdirde seçimlerinizi daha doğru yapabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir