Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır? 2 Basit Yöntem

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır

Yüzük ölçüsü nasıl alınır konusuyla ilgili olarak araştırma yapan kişi sayısı son derece fazladır. Hem erkek kullanıcılar hem de kadın kullanıcılar, bir altın yüzük alacağı zaman ölçüsünü bilerek almak isterler. Parmak ölçüsünü doğru bir şekilde almak için evde basit olarak uygulanması mümkün olan birkaç yöntem vardır. Bu yöntemler kendi başınıza da uygulayarak parmağınızın ölçüsü doğru bir şekilde almanız mümkün olur. Yüzük ölçüleri, tıpkı ayakkabı numarası gibi kişiye özeldir. Yani standart bir altın yüzük satın aldığınız zaman parmağınıza olmama ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle satın alma işlemi yapmadan önce parmak ölçünüzü öğrenmeniz sizin faydanıza olur. Yüzün ölçüsü hesaplama konusu her dönem kişilerin kafasında kendine yer eder. Bu sebeple de parmağınızın ölçüsünü bilmeniz sizin için her zaman yarar sağlayan bir durumdur. Peki yüzük ölçüsü nasıl alınır? Yüzük satın alırken parmak ölçüsü hesaplaması nasıl yapılır? Evde kendi başınıza parmak ölçünüzü nasıl hesaplayabilirsiniz? Buyrun konu hakkında merak edilen en ince detayları dahi birlikte inceleyelim! 

Parmak Ölçüsü Nasıl Alınır? 

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır
Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır

Yüzük ölçüsü nasıl alınır konusu hakkında araştırma yaptığınız zaman bu durumun kişilerin kilosun, boyuna ve cinsiyetine göre değişiklik gösterdiğini görebilirsiniz. Hatta yüzük ölçüleri ülkelere göre dahi değişiklik gösterir. Türkiye sınırları içerisinde kadınlar için dizayn edilmiş olan yüzük modellerinin ölçüleri en küçük haliyle 8 numaradan başlar. En büyük hali ise istisnai durumlar dahilinde 28 numaraya kadar çıkabilir. Ancak istatistik durumlara göz atıldığı zaman Türkiye’de yaşam süren kadınların yüzük ölçüsü ortalama olarak 15 numara şeklindedir. Erkek yüzük modellerinde ise en küçük numara 10,en büyük numara da 35 şeklindedir. Kişilerin boy ve kilo durumlarına göre yüzük ölçüsü hakkında bir tahminde bulunma imkanı vardır. Fakat bu yöntem her zaman sağlıklı sonuç vermeyebilir. Bu nedenle parmak ölçünüzü doğru olarak bilmeniz daha doğru olur. Ayrıca yüzük ölçüleri, kişilerin fiziki durumlarında meydana gelen değişimlere göre değişiklik gösterebilir. Kilo alma ve verme durumları yüzük ölçüsünün değişmesine neden olur. Ancak bu değişim çok büyük farklılıklar meydana getirmez. 

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır – Çap Yöntemi 

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır
Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır

Çap yöntemi, hemen hemen bütün altın takı modellerinde kullanılan bir yöntemdir. Üstelik uygulaması da son derece pratiktir. Evde kendi başınıza dahi bu yöntemi uygulayarak basit bir şekilde parmağınızın ölçüsünü almanız mümkündür. Peki yüzük ölçüsü alımında uygulanan çap yönteminin adımları nelerdir? Hangi yollar izlenerek uygulanır? 

  • Hangi parmağınız için altın yüzük satın almayı düşünüyorsanız, daha öncesinde o parmağınız için kullanmış olduğunuz yüzük modelini elinize alın. Ve düz bir zemin üzerine yatay şekilde koyun. 
  • Bir adet ortalama 10 cm civarında olan cetvel edinmeniz gerekir. Edindiğiniz cetvelin, milimetre cinsinden ölçü gösteriyor olmasında emin olmalısınız.
  • Daha sonra elinizdeki yüzüğün iç çapını, bu cetvel yardımıyla ölçün. Ölçme işlemini yaparken yüzüğün iç kısmının en geniş olan bölümünü ölçmeye özen gösterin. 
  • Ölçme işlemini yaparken elinizdeki yüzüğün metal kısımlarını dikkate almanıza gerek yoktur. 
  • Yaptığınız ölçme işlemi sonrasında elde etmiş olduğunuz rakamın karşılığı olarak gelen sayıyı, yüzük tablosu üzerinden bularak parmak ölçünüzü öğrenebilirsiniz. 

Yüzük Ölçüsü Alımında Uygulanan Çevre Yöntemi 

Her zaman parmak ölçüsü alırken elinizde yüzük olmayabilir. Böyle durumlarda da uygulanabilecek bazı yöntemler vardır. Çevre yöntemi, elinizde yüzük bulunmaması durumunda tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. Üstelik bu yöntemi uygulamak da son derece basit ve pratiktir. Ayrıca kısa süre içerisinde uygulamanız mümkün olur. Peki yüzük ölçüsü nasıl alınır konusunda çevre yöntemi uygulaması nasıl olur? 

  • Elinize mezura, şerit tel ya da kağıt parçası alarak bu yöntemi uygulamaya başlayabilirsiniz. 
  • Mezura, şerit tel ya da kağıt parçasını parmağınızın çevresine sarın. Her iki ucun birleştiği noktayı kalem yardımıyla işaretleyin. 
  • Sonrasında milimetre ölçüsünden değer veren bir adet cetvel bulun. Bulduğunuz cetvelin 10 cm olması işinizi görmek için size yeterli olur. 
  • Elinize aldığınız cetvel yardımıyla, az önce ölçüm yaptığınız nesne üzerinde işaretlediğiniz yeri ölçün. 
  • Yaptığınız bu işlem sonrasında elde etmiş olduğunuz değer, sizin parmak çevrenizi uzunluğudur. 
  • Bu çevre değerine karşılık gelen parmak ölçüsünü, parmak ölçüsü tablosu üzerinden bularak parmağınızın kaç numara olduğunu öğrenebilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir