Altın Kolye Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır?

Altın Kolye Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın kolye alırken işçilik nasıl hesaplanır sorusu son dönemler de dahil olmak üzere her dönem insanların kafasında kendine yer bulur. Altın kolye çeşitlerini insanlar, hem sevdiklerine hediye etmek hem de kendileri kullanmak amacıyla satın alabilirler. Bunların yanı sıra ileriye dönük yatırım yapma amacıyla da altın kolye çeşitlerine yönelen insan sayısı oldukça fazladır. Ancak satın alma sürecinde kişilerin bazı detaylara önem vermeleri gerekir. İşçilik önem verilmesi gereken detayların başında yer alır. İşçilik unsuru aynı zamanda kolyeleri bozdururken de rol sahibi olur. Altın kolye modellerinin görünüm detaylarını kazanması uzun bir zaman alır. Bu zaman dilimi içerisinde ürünlere el emeği verilir. Bu el emeği ürünlerin üzerindeki işçiliği ifade eder. Ürünler üzerindeki işçilik değeri ise modele göre farklılıklar gösterir. İşçilik için verilen değer, ürünlerin gamına göre hesaplanır. 5 gram, 7 gram ya da 10 gram gibi farklı ağırlıklara sahip olan altın kolye modellerinin her birinde işçilik oranı da değişiklik gösterir. Ürünleri araştırırken bunları görebilirsiniz. 

Altın Kolye Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır? Hesaplamada İşçilik Faktörünün Rolü 

Altın Kolye Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır
Altın Kolye Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın kolye alırken işçilik nasıl hesaplanır sorusuyla alakalı olarak net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü altın kolye modelleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Modellerin bir kısmında işçilik gram başına 2 TL ya da 4 TL gibi rakamlarda seyrederken, bir kısmında ise 18 TL ya da 20 TL gibi rakamlarda da seyredebilir. Bu durum tamamen ürünler üzerinde verilen el emeği yani işçilikle ilgilidir.

İşçilik unsuru, ürünleri satın alırken de satışını yaparken de rol sahibi olur. Üretim aşamasında işçiliğin yüksek olduğu modeller, piyasada daha pahalı rakamlarda satışa sunulur. Ancak ürünleri bozdururken bu işçilik oranı, size ödenecek olan miktardan düşülür. Yani işçiliğin yüksek olduğu modellerde zarar etme olanağınız ortaya çıkar. Sade ve düz modellerde de işçilik söz konusudur. Ancak taş ya da nakış gibi detayların yer verildiği modellere oranla daha azdır. Bu nedenle yatırım odaklı satın almak istediğiniz altın kolye modellerinde seçimlerinizi sade seçeneklerden yana yapmanız tavsiye edilir. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir