Turgutlu Kuyumcular Odası | Adres, Telefon, Altın Fiyatları

Turgutlu, tarihi ve kültürel mirasıyla öne çıkan Manisa iline bağlı bir ilçedir. 1989 yılında kurulan Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği’nden güç alan Turgutlu Kuyumcular Odası, aktif üyeleriyle ilçenin kuyumculuk sanatını geliştirmektedir. Osmanlı Dönemi’nin en hünerli zanaatkârları ve ustalarının yetiştiği Manisa, günümüzde kuyumculuk sanatına hâlen çok ciddi bir emek vermektedir.

Osmanlı motiflerinden modern çizgilere varan geniş ürün yelpazesi ile işlenen ve kuyumcularda karşımıza çıkan binlerce ürün çeşidine kentin pek çok çarşısında rastlamak mümkündür. Bu denli kıymetli bir coğrafyada Manisa’nın Turgutlu ilçesinde faaliyet gösteren kuyumcular ve sarraflar derneği, ilçenin, ilin ve ülkenin kuyumculuk değerini her geçen gün biraz daha geliştirmektedir. Kuyumcular odası iletişim bilgileriyle birlikte Manisa-Turgutlu’daki güncel altın fiyatlarını makalemizin devamında sizlerle paylaşacağız.

Turgutlu Kuyumcular Odası İletişim Bilgileri

Turgutlu Kuyumcular Odası adres, telefon ve iletişim bilgileri.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: 1.Anafartalar Mah. Dr. Sadık Ahmet Cad. 28/3 Manisa Merkez, Manisa

Telefon: 0236 232 87 63

E-mail: –

Turgutlu Kuyumcular Odası

Turgutlu Altın Satışları

Şehzadeler Şehri Manisa, Osmanlı Dönemi’nde yaptırılan tarihi hanlar ve çarşıların yoğun olarak bulunduğu illerimizden biridir. Manisa Merkez’deki Kapalı Çarşı dahil, tüm ilçelerinde kuyumculuk sanatıyla ilgili bir işarete rastlayabiliriz. Altın, gümüş ve bakır işlemeciliği ile ünlü ustalar halen atölye usulü çalışmaya devam eder. Sarraf ve kuyumcular çarşısı ile yüzlerce dükkânda ziynet eşyası, altın ve değerli taşlardan yapılan mücevherler, aksesuarlar ve yatırımlık altın çeşitleri alınıp satılıyor.

Turgutlu halkı genellikle düğün ve nişanda takılan 22 ayar bilezik, çeyrek ve yarım altın, tek taş yüzük gibi altınlara ilgi duyuyor. İlçe genelinde uzun vadeli altın yatırımına rağbet de büyük. Kuyumcular, düzenli müşterilerine daha ziyade gram ve çeyrek altın satışı yapıyor. Misafirler ve düğün sahipleri ise yüzük, bilezik, kolye gibi altın takıları tercih ediyor. Turgutlu’da yatırım amaçlı ticareti yapılan altınlar her kuyumcuda kolayca bulunabiliyor. Takı ve mücevher çeşitleri her kuyumcuda farklı seçenekler sunarken; kimi zaman sürpriz doğum günü, yıl dönümü, mezuniyet ya da evlilik teklifi gibi etkinlikler için müşterilerin özel tasarım-özel yapım ürünler tercih ettiği görülüyor.

Turgutlu altın fiyatları günlük kura göre değişmektedir. Canlı altın fiyatlarını aşağıda paylaştığımız tabloda görebilirsiniz.

Turgutlu Altın Fiyatları

Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir