Altın Yükselir Mi? Altın Fiyatı Yükselir Mi?

Altın Fiyatı Yükselir Mi?

Altın yükselir mi sorusu özellikle son dönemlerde yatırım yapmayı düşünen ve altın sahibi olan kişilerin merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. Ons altın fiyatı ve gram altın fiyatı gün içinde yaklaşık olarak son 3 haftanın en yüksek oranını gördü. Uzman araştırmacıların yapmış oldukları yorumlara göre dolar endeksinin yükselmeye devam ettiği süre zarfında dolar kurunda olan oynamaların de devam edeceği düşünülmektedir. Gram altın fiyatlarında meydana gelen yükselişin devam etmesi için ise, ons altın fiyatında ortalama 1835 dolar direncinin aşılmasının en önemli kritik nokta olduğunu belirtildi. Peki altın yükselir mi? Altın fiyatları neden yükselir? İşte bu konu hakkında merak edilen bütün detaylar!

Altın Yükselir Mi?

Türkiye’de altın fiyatları açısından en belirleyici olan faktör şüphesiz doların seyridir. Doların yükselmesindeki eğilimini korumaya devam etmesi, altına gösterilen talep oranının da güçlü kalmasına sebep olur. Dolar kurundaki yükseliş beklentilerinin kırılmadığı sürece altındaki yükselişe eğilimin de süreceği düşünülür. Tasarruf amacı ile altınların biriktirilmesi, tasarruf sahipleri açısından son derece önemli bir konu olarak kalmasını sağlar. Altının ons fiyatı günümüzde 1.781 dolar seviyesindedir. Yatırım uzmanlarının senenin sonuna kadar olan süre zarfı içerisinde altından beklentileri son derece yüksektir. Tekrar toparladığı zaman ise gram altın kurundaki artış oranının da üzerinde bir performans sergileme durumunun mümkün olacağı düşünülür. Altın fiyatları bir anda değişkenlik gösterebilir. Genel olarak İlkbahar ve yaz dönemlerinde daha fazla yükselme olduğu gözlemlenir. Fakat bu durum tam tersi de olabilir. Ancak dolar ve euro kurunda meydana gelen yükselişlere bağlı olarak yakın bir zamanda altın fiyatlarında da yükselme olacağı düşünülür. Yine de kesin olarak yükselir ya da düşer şeklinde bir şey söylemek doğru olmayacaktır.

Altın Yükselir Mi?
Altın Yükselir Mi?

Altın Neden Yükselir?

Altın fiyatları yerel olarak belirlenmez. Bütün dünya genelinde aynı şekilde belirlenir. Çünkü altın, bütün dünyada işlem gören bir madendir. Buna göre de Türkiye’de işlemin bittiği saatlerde farklı farklı ülkelerde işleme açılır. 24 saat boyunca son derece hareketli olan bu piyasa için altın asla uyumaz şeklinde bir benzetme yapılabilir. Dünyada meydana gelen ekonomik hareketler altının fiyatını belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Ekonomik gelişmelerin ardından ise altın fiyatları üzerinde etkili olan faktörlerin diğeri de arz ve talep durumudur. Talep oranının fazla olduğu durumda altın fiyatı da doğru orantılı şekilde artış gösterir. Ancak fiyatlara etki eden faktörler için sadece arz ve talep bilgisiyle elde edilen sonuçlar yanlış olacaktır. Çünkü altının piyasasına etki eden faktörler arasında; küresel enflasyon, küresel jeopolitik riskler, nakit akışı ve küresel reel faiz oranları gibi etkenler de rol sahibi olur. Ayrıca 100 Gram Altın Ne Kadar? başlıklı içeriğimizi inceleyerek altın fiyatları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir