Küllü Saç Rengi – Kül Rengi Saç Modelleri

Küllü Saç Rengi - Kül Rengi Saç Modelleri

Son yıllarda küllü saç rengi, kadınların en çok tercih ettiği renklerdendir. Taşıması zor renk grubunda olsa da havalı bir görünüm verdiği gerçeği vardır. Küllü saç rengi, gri renk barındırdığından bu rengin bazen solgun bir ifade vereceği düşünülürdü.  Zaman geçtikçe bu renklere ilgi çoğaldı. Son derece dikkat çekici bir görünüm sağlayan bu saç rengi denemeye değecektir. Makyaj yapmayı seviyor iseniz, küllü saç rengi yüzünüzü canlı gösterecektir.

Kumral ve açık tenli cilde sahip kadınlara çok yakışan bir saç rengidir. Mat tonlardaki saçta gri renginin tonları vardır. Saçları çabucak beyazlayan kadınlar için de kullanışlı bir renktir, beyazlar koyu renk saçlardaki gibi rahatsız edici şekilde göze çarpmaz. Her mevsimde kullanılan küllü saç rengi, çarpıcı bir görünüm sağlar, her stil kıyafetle uyum sağlar.

Küllü Saç Rengi Modelleri ve Elde Edilme Yöntemleri

Küllü Saç Rengi - Kül Rengi Saç Modelleri
Küllü Saç Rengi – Kül Rengi Saç Modelleri

Küllü sarı ve küllü kumral saç renkleri kadınlar arasında popüler olan renklerdir. Beyaz tenli iseniz küllü sarı saç tonlarının açık ve koyu tonlarını kullanabilirsiniz. Küllü saç rengi uygulamasında,  esmer ve buğday tenlilere daha çok koyu tonlar yakışır. Ne açık ne koyu tonlar istiyorsanız orta renk tonunu seçmelisiniz.

Saç modelini fazlası ile ortaya çıkaran bir renktir. Dalgalı saç kesimlerinde, düz, kısa küt kesimlerde küllü saç rengi tonları çok hoş duracaktır.

Küllü saç rengi nasıl elde edilir?

Saç açık renk tonlarda ise direk olarak boyama işlemine geçilebilir. Koyu renk saçta ilk olarak saç açma işlemi yapılmalıdır. Saç açıcıyı saçlarınızı tutamlara ayırarak uygulayın ve talimatta verilen süreye kesinlikle uyun. Açma işlemi bittikten sonra saçı yıkayıp bakım kremi kullanın.

Küllü kumral rengi elde etmek için; 8 numara açık kumral, 6.1 küllü koyu kumral, 008 mavi düzleştirici renkleri karıştırıp saça uyguladıktan sonra, 30 dk bekletip durulayabilirsiniz. Küllü kumral saç rengini uygularken saçınızda bakır ve kızıl tonlar var ise bunu kapatmanız gerekir. Küllü açık kahve ve küllü sarı elde etmek için, öncelikle koyu renk saçlara sahipseniz, orial ile saçı mutlaka açmanız gerekecektir. Daha sonra 5.11 açık küllü kahverengi ile boyayabilirsiniz.

Küllü Saç Rengi - Kül Rengi Saç Modelleri
Küllü Saç Rengi – Kül Rengi Saç Modelleri

Küllü karamel saç rengi boya numarası, karamel 6,32’dir. Yine 732 karamel ev ortamında kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Karamel rengini evde uygularken eğer saç karamel renkte değil ise, istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Başka renklere dönme ihtimali ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Saçların kırık ve kuru görünmesi de renkten istenilen görünümü sağlamayı önler. Saç uçları sağlıklı olmalıdır. Hem kesimin hem de rengin kendini göstermesi için, saçların sağlıklı görünüme kavuşması sağlanmalıdır.

 Küllü Saç Rengi Nasıl Korunur?

Boyamış olduğunuz saçların ilk günkü tonunu, parlaklığını korumasını isteyebilirsiniz. Bunun için yapılması gerekenler;

  • Saç bakım maskeleri, renk koruyucu spreyler kullanılmalıdır.
  • Saç boyama aralığı 1,5 ay olmalıdır.
  • Küllü saç rengi uygulaması yapıldıktan sonra, tonu korumak için boyalı saçlar için üretilen şampuanlardan kullanılmalıdır.
  • Güneş ışınları saç rengini açar, bu sebeple fazlası ile güneşte kalmamaya özen gösterilmelidir.
  • Saçlar boyandıktan sonra iki gün yıkamamak gerekir.
  • Renk koruyucu bakım maskeleri ve kremler kullanılmalıdır.
  • Deniz ve havuza girilmemelidir.
Küllü Saç Rengi - Kül Rengi Saç Modelleri
Küllü Saç Rengi – Kül Rengi Saç Modelleri

Saçlar şapka ile korunmalıdır. Yıkama suyu çok sıcak olmamalıdır. Sıcak su boyanın akmasına sebep olacaktır. Düzleştirici kullanmak ya da fön ile kurutmak da rengin bozulmasına sebep olabilir. Şekillendirirken bigudi ya da başka şekil veren malzemeler kullanılmalıdır.

Küllü saç rengi renkli gözlü kadınlarda çok çarpıcı duracaktır. Esmer ya da buğday tenli kadınlar, bu saç tonu ile soluk görünmemek için mutlaka makyaj yapmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir