Meteor Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meteor Taşı

Gök Taşı ya da Meteorit, Dünya yüzeyine uzaydan düşen maddelerin genel adıdır. Meteor, asteroit veya kuyruklu yıldızın düşen parçalarının kalıntılarından elde edilir. Kayalarda bulunan türleri silikat içerir. Demir-nikel türü de metaller ve kaya malzemesinden oluşur. Diğer doğal taşlardan pek çok yönüyle ayrılan Göktaşlarının güçlü enerjileri ve iyileştirici özellikleri vardır. İşte, Meteor taşı hakkında bilmeniz gerekenler!

Meteor Taşı Faydaları Nelerdir?

Meteor Taşı
Meteor Taşı

Göktaşlarında bulunan iridyum bileşeninin, kanserli hücreleri yok ettiği ortaya çıkmıştır. Işın tedavisinde kullanılan Meteor/Göktaşı bu sayede kanser tedavisinde kullanılmaktadır. Birkaç farklı türe sahip olan bu taşların içerisinde çok faydalı mineraller ve bileşenler bulunmaktadır. Bunlar; demir, silisyum, karbon, magnezyum, alüminyum, oksijen, nikel, germanyum, galyum, olivin, iridyum ve çeşitli metallerdir. Tıpta yeri olan bu taşlar genellikle büyük endüstriler ve çalışmalarda kullanılmaktadır.

Meteor Taşının Özellikleri Nelerdir?

Meteor Taşı

Yeryüzüne uzaydan düşen ve parçalanan göktaşları, krater oluşturabilir. Dünya atmosferine her yıl 3 bin civarında göktaşı girer. Çok hızlı bir giriş yaptıkları için sürtünmeyle birlikte parçalanıp erirler. Çoğu toz halinde yeryüzüne ulaşır. Dünyada en fazla göktaşı Antarktika kıtasındadır. Meteor yağmuruyla gelen taşlar genellikle Ay’dan ve Mars’tan gelir. İçerdikleri olivin kristalleri oldukça güçlüdür. Enerjisi büyük ve aurası yüksek bu taşlar şifa amaçlı kullanılabilir.

Bilim insanları atmosferi delip Dünya’ya ulaşan 60 binden fazla göktaşını tespit etmiştir. Bunlar içindeki maddelere göre sınıflandırılır. Gezegenler, kuyruklu yıldız ve Ay’dan kopan meteorit her yıl yaz aylarında Perseid yağmuru olayı ile geceleri gökyüzünden izlenebilir.

Meteor Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Bu taşlar kimyasal ve petrografif özelliklerine göre çeşitlenir. Taşsı, demirli ve taşsı-demirli olmak üzere 3 gruba ayrılır. Meteor taşının renkleri siyah, gri, kahverengi, sarı, mor ve altın tonlarında olabilir. Taşın yüzeyinde ince, siyah bir kabuk varsa bunun göktaşı olduğunu anlayabiliriz. Kömür briketlerini andıran görüntüleri ile benzerlerinden ayrılırlar.

Meteor Takı ve Mücevher Modelleri

Demirli meteor taşları süsleme alanında kullanılamaz. Ancak taşlı meteorlar, içerdikleri maddeler sayesinde elmasa dönüştürülebilir. Bu sebeple bunlardan takı yapılır. Meteor taşı kolye, küpe, yüzük, bileklik, tespih ve dekoratif kütle taş objelerine rastlamak mümkündür.

Meteor Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Meteor, Göktaşı parçacıklarından oluştuğu için oldukça özeldir. Uzaydan gelen bir cismin fiyatının çok büyük rakamlarla tanımlanması şaşırtıcı değildir. 1 gramdan 1 kilograma kadar gök taşları boyutuna ve cinsine göre fiyatlanır. Sadece gramı milyar dolarlık fiyatlarla anılmaktadır. Meteor taşlarının kullanım alanı bu nedenle kısıtlıdır. Piyasada göktaşı takı, mücevher veya herhangi bir ürüne rastlıyorsak, bu ürünün taklit olduğunu bilmemiz gerekir.

Göktaşı, içerisinde bulunan maddeler ile oldukça değerli olabilmektedir. Elmas veya yakut gibi doğal taş ya da değerli taş kategorisinde incelenmez. Kullanım alanları çok daha büyüktür. Yasal satışı belli başlı ülkelerde yapılmaktadır. Bu taşlarla ilgilenen kişiler milyon dolarlarla ifade edilen ücretler karşılığında meteor taşlarını satın alabilir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir