Kaplan Gözü Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son yıllarda doğal taşların özellikleri ve faydaları herkes tarafından merak uyandırmaktadır. Doğada kendiliğinden oluşan ve rengini içeriğindeki minerallerden alan doğal taşların şifalı güçlere sahip olduğuna inanılıyor. Bu taşlar; dekorasyonda, takı ve mücevher çeşitlerinde değerli taş niteliğinde kullanılıyor. Kaplan Gözü taşı da yüzlerce doğal taştan biri. Kırmızı ve kahverengi tonlara sahip bu değerli taş, hangi şifalı özelliklere sahip? Kaplan Gözü hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar sizlerle.

Kaplan Gözü Taşı Faydaları Nelerdir?

Kaplan Gözü Taşı

Kaplan Gözü, fiziksel ve duygusal sağlığı dengeleyen çok sayıda iyileştirici özelliğe sahiptir. İnsanlar, bu taşı kullandığında içindeki gücü keşfeder ve özgüven kazanır. Her doğal taşın kendine ait özellikleri vardır. Kaplan Gözü taşının faydaları ise şunlardır;

  • Dolaşım ve endokrin sistemi sağlığı için faydalıdır.
  • Halsizliği ve uyuşukluğu geçirir, motivasyon kazandırır.
  • Metabolizmayı harekete geçirir.
  • Cinsel isteği artırır.
  • Hormonların düzgün çalışmasına yardımcı olur.
  • Mevsimsel depresyona iyi gelir.
  • İç sıkıntısını azaltır.
  • Başarılı, konsantre ve özgüvenli olmamızı sağlar.
  • Çevremizdeki kötü enerjiyi uzaklaştırır.
  • Maddi konularda yaşanan zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olur.

Doğum haritasına göre, her burcun bir taşı vardır. Kaplan Gözü, sıcak mevsimi simgelediğinden, yaz aylarında doğanların taşıdır. Doğuştan yaratıcı olan İkizler burcu, bu taştan büyük bir keyif alır. Oğlan ve Aslan burçları da bu taşın şifalı güçlerinden en iyi şekilde yararlanır. Hava grubu burçlarının toprağa olan ihtiyacını gidermek için birebirdir.

Kaplan Gözü Taşının Özellikleri Nelerdir?

Kaplan Gözü, Kalsedon mineral sınıfı ailesinin bir üyesidir. İpeksi bir parlaklığa ve opak bir şeffaflığa sahiptir. Altın, kum, siyah, kahverengi tonlarda çizgi ve beneklere sahip kırmızı renkte bir taştır. Taşın yapısında demir çizgilere de rastlanır. Metamorfik bir kaya parçası denilebilir. Anlamı; özgüven ve içsel güçtür. Bu taşı kullanan kişiler iradeye ve kendini koruma içgüdülerine sahip olur. Kaplan Gözü takan biri kötü niyetlerden korunur.

Kaplan Gözü taşları, sıcak ve kurak havanın ve vahşi doğanın hâkim olduğu topraklardan çıkarılır. Güney Afrika, Hindistan, Batı Avustralya’da yatakları bulunur.  Eski Mısır kültüründe Kaplan Gözü taşının Tanrılarla bir ilişkisi olduğuna inanılırdı. Romalı askerlerin göğüs zırhlarında da bu taş koruyucu kullanılırdı. Ormanın gerçek kraliçesi olan kaplanın adını alan bu taş da, bir kaplan gibi gücü, cesareti ve ataklığı temsil eder.

Evinize veya ofisinize denge getirmek istiyorsanız, Feng Shui mantığına göre taşı ön kapıya veya pencerelerden birine yakın bir yere yerleştirmelisiniz. Böylece yaşadığınız yeri dış etkenlere karşı koruyabilirsiniz.

Kaplan Gözü Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Kaplan Gözü taşı renkleri kırmızı ve kahverengi ağırlıklıdır. İçerisinde çizgiler ve benekler de vardır. Siyah, kum rengi ve altın rengi şeritlerle bezelidir. Doğal taş olarak rengi bu olsa da, kullanıldığı üründe yer alan diğer malzemelerle Kaplan Gözü taşının rengi uyumlu olmalıdır. Kaplan Gözü, altın, pırlanta, yakut, gümüş, bakır gibi değerli maden ve taşlarla birlikte mücevherlerde kullanılır. Bijuteri takı modellerinde genellikle daha saf haliyle karşımıza çıkar. Yuvarlak, oval veya daha keskin hatlara sahip geometrik şekillerde işlenmiş taşlarla binlerce takı tasarımı yapılabilir.

Kaplan Gözü Takı ve Mücevher Modelleri

Kaplan Gözü taşı kolye, Kaplan Gözü taşı bileklik – bilezik – künye, Kaplan Gözü taşı yüzük, Kaplan Gözü taşı küpe modelleri bu renk tonlarını sevenler ve taşın faydalarından yararlanmak isteyenler için oldukça caziptir. Bu taştan masaj aleti, broş, tarak, kemer, saç aksesuarı, dekoratif obje ve çeşitli ürünler yapılabilir. En doğal haliyle kütle taş formunda alınıp evin bir köşesine yerleştirilebilir.

Değerli taşlardan en iyi şekilde yararlanmanın en etkili yollarından biri onları cilde yakın tutmaktır. Değerli taştan yapılan takılar, kristallerin güçlü ve iyileştirici özelliklerini en yakın temas halinde sağlar. En etkili kullanım şekli Kaplan Gözü taşından yapılan yüzük ve bilezikleri takmaktır. Eklem sorunları yaşayanlar için oldukça faydalı bir yöntemdir.

Kaplan Gözü Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Kaplan Gözü taşı fiyatı birçok etkene bağlı olarak değişmektedir. Doğal kütle taş formunda da satılır, takı ve mücevher çeşitlerinde de kullanılabilir. Kullanıldığı ürünün fiyatı dışında, Kaplan Gözü’nün öz değeri herhangi bir elmas ya da yakut kadar pahalı değildir. Doğal taş takıları tercih ederseniz, çok daha uygun fiyatlara Kaplan Gözü taşının sıcak enerjisi ve güzel renginden faydalanabilirsiniz. Değerli taşlarla hazırlanan mücevherler ise kuyumcularda çok daha yüksek fiyatlara satılmaktadır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir