Yeşim Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kültürel kökleri tarih öncesi çağlara uzanan yeşim taşı, günümüzde mücevher, takı, süs eşyası ve dekoratif ürünlerde kullanılmaktadır. Geçmiş dönemlerde cenneti sembolize eden bu değerli taş, nefrit ve jade olmak üzere iki farklı türe sahiptir. Doğal taşların mucizevi etkileri herkesin merak konusu olmuştur. Yeşim taşının da fiziksel ve duygusal anlamda iyileşmeye yardımcı olduğuna inanılır. Yüzyıllardır alternatif tıp ve Feng Shui gibi ritüellerde kullanılan yeşim taşlarının şifalı özelliklerini araştırdık. İşte tüm detaylar!

Yeşim Taşı Faydaları Nelerdir?

Yeşim taşının serveti artırma, toprak/mülk edinme ve ilişkilerde olgunluğa erişme gibi çeşitli faydaları olduğuna inanılıyor. Yeşimin faydaları şu şekilde açıklanıyor:

Yeşim Taşı
  • Yeşim, şans ve mutluluk taşıdır. Yeşim taşını üzerinde taşıyan veya çevresinde bulunduran kişi, iyi şansı ve pozitif enerjiyi çeker.
  • Balık veya kurbağa şeklindeki yeşimden yapılan objelere bozuk para koymak hayır haberler getirir.
  • Yeşil renkteki taşlar, huzur ve sakinlik verir.
  • Dalak, böbrek, mesane ve iskelet sistemi için faydalıdır.
  • Doğurganlığı artırır. Doğum sancılarını azaltarak, doğumun rahat geçmesine yardımcı olur.
  • Vücudu ve kanı toksinlerden arındırır.
  • Kalp damar hastalıklarına iyi gelir.
  • Yüksek tansiyonu dengeler.
  • Yeşim taşı, ilişkilerde olgunluk seviyesine erişmemizi sağlar. İlişkilere sevgi katar.
  • Yaşam gücü enerjisi, dürüstlük, benlik sevgisi ve kabullenme hislerini vurgular.

Yeşim Taşının Özellikleri Nelerdir?

Yemyeşil rengiyle bir bakışta herkesi büyüleyen bu taşlar, şans ve mutluluk taşı olarak anılmaktadır. Yeşim taşlarını ilk kez eski Doğu uygarlıkları kullanmaya başlamıştır. Çin kültüründe kutsal kabul edilen yeşim taşına saygı duyulur. Antik çağlarda mutfak eşyalarında ve heykellerde kullanıldığı anlaşılmıştır. İspanyol kültüründe ise bu taşın böbrek ve mesane rahatsızlıklarını iyileştirdiğine inanılmaktadır.

Yeşimin, mistik güçleri olduğuna da inanılır. Yeşim, harika gelişmelerle karşılaşacağımızı müjdeler; bu süreçte ihtiyacımız olan tüm sevgiyi ve cesareti verir. Para kazanma, iş bulma veya iş geliştirme hedefi olanlar için Yeşim taşının evin veya ofisin Güneydoğu cephesine yerleştirilmesi önerilir. Yeşim, Zodyak’ta Koç, Boğa, İkizler ve Terazi burçlarının taşıdır.

  • İstikrar
  • Uzun ömür
  • Verimlilik
  • Huzur
  • Bilgelik
  • Pratiklik
  • Denge
  • Barış
  • Uyum
  • Ilımlılık ve
  • Geniş bir bakış açısı kazandırır.

Yeşim Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Adını yeşil renginden alan yeşim taşı, bazı mücevher ve takılarda farklı renklerle karşımıza çıkar. Yeşil, sarı, beyaz, siyah, kahverengi, pembe ve hatta kırmızı renklerde bulunabilir. Yeşil renkteki taşlar kalp çakrasını açarken, beyaz yeşim taç çakrasını ve sarı yeşim solar pleksus çakrasını açar. Nefrit yeşim taşları daha değersizdir. Doğada daha bol bulunur. Kolay kırılır ve yağsı bir parlaklığa sahiptir. Jade türü ise daha değerlidir. Parlaklığı daha camsıdır ve daha dayanıklıdır. Nefrit taşı renkleri koyu yeşil, krem ve gridir. Jade taşı ise yeşil, kırmızı, leylak, mor, mavi, siyah gibi renklerde bulunabilir.

Yeşim Takı ve Mücevher Modelleri

Yeşim takı ve mücevher modelleri başta yeşilin en göz alıcı tonu olmak üzere farklı renklerdeki taşlarla ve diğer elementlerle tasarlanıyor. Yeşim taşı kolye, yeşim taşı bileklik, yeşim taşı yüzük, yeşim taşı küpe, tespih, broş, saç aksesuarı gibi ürünler çok beğeniliyor. Mücevher olarak düşünüldüğünde yeşimin altın, gümüş, bakır, pırlanta, safir ve yakut gibi değerli madenlerle birleşebildiğini söyleyebiliriz. Bijuteri modellerinde ise takılar eskitme boncuk, kristal taş, cam, hasır ip, çelik gibi elementlerle tasarlanabilir.

Yeşim taşının mücevherlerde nasıl kullanıldığını bu görselde görebilirsiniz.

Burada ise doğal taş takıların birer örneğini görebilirsiniz.

Yeşim Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Yeşim taşı fiyatı ürüne ve satılan mağazaya göre değişmektedir. İşlenmemiş jade ve nefrit türündeki dekoratif yeşim taşları, iç mekan dekorasyonunda sıkça tercih edilmektedir. Feng Shui ile dekorasyon yapmak ve yeşimden enerji almak isteyenler, birbirinden farklı dekoratif objeleri değerlendirebilir. Yeşim takı ve mücevherler ise bijuterilerde, alışveriş merkezlerinde ve hediyelik eşya stantlarında her bütçeye uygun fiyatlarla karşımıza çıkmaktadır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir