Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Karbonat maskesi, içeriğinde yer alan maddeler sayesinde cilt bakımı konusunda özellikle kadınların ilk seçimleri arasında yer almaktadır. Sodyum bikarbonat şeklinde de bilinen karbonat, bazların ve asitin bileşiminden doğan tuzların ortak bir adıdır. Karbonik asidin esteri olarak da isimlendirilen karbonat, genel olarak pastaları ve börekleri kabartma işleminde tercih edilir. Peki karbonat maskesi nasıl yapılır? İşte karbonat maskesi hakkındaki ayrıntılar!

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Hayatın pek çok alanında son derece yararlı etkilere sahip olan karbonat özellikle de endüstri alanında sık sık kullanılır. Eritici özelliğinden dolayı cam üretimi konusunda yaygın olarak kullanılan sodyum bikarbonat bunların yanı sıra sabun ve deterjan gibi farklı temizlik ürünlerinin yapım aşamasında da tercih edilir. Yapısında yer alan özel bileşenlerden dolayı günümüzde en etkili temizlik maddelerinin arasında yer alır. Sağlıklı beslenme alanından kozmetiğe kadar pek çok alanda etkili bir kimyasal olarak bilinen karbonat, su içinde hızlı çözülmesi sebebiyle ön plana çıkar. Son dönemlerde karbonat kullanılarak yapılan maskeler, cilt bakım rutinlerinde kendine yer bulur.  Antiseptik özelliğinden dolayı doğal bir peeling olan karbonatla farklı cilt maskeleri yapılabilir.

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?
Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Karbonat Maskesi Tarifi

Bir tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı suyla hazırlanan karbonat su maskesi, kalın yapılı bir karışımdır. Hazırlanmış olan karışım yüze sürüldükten sonra kurumaya bırakılır. Kurumasının ardından da ılık suyla yıkanır. Bu maskenin haftada bir gün uygulanması tavsiye edilir. Siyah noktalar için de bir tatlı kaşığı karbonatın içine su eklenerek hamursu bir karışım elde edilir. Hazırlanmış olan hamur siyah noktaların üstüne sıvanarak birkaç dakika kadar bekletilir. Daha sonra karbonatın hamuruyla siyah noktaların üstüne masaj yapılır. Bol suyla yıkanıp kurutulur.

Karbonatlı Limon Maskesi Tarifi

Doğal beyazlatıcı özelliği bulunan limon ve karbonatı kullanarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi; sivilce, güneş ya da farklı bir nedenle meydana gelen cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. Bir tatlı kaşığı karbonatın içine iki yemek kaşığı limon suyunu ekleyerek hazırlayacağınız maskeyi lekelerin üzerine sürün. Ortalama 10 dakika kadar bekledikten sonra suyla yıkayıp kurutun. Bu işlemi haftada bir defa tekrarlayabilirsiniz.

Karbonatlı Limon Maskesi Tarifi
Karbonatlı Limon Maskesi Tarifi

Limon, Yoğurt ve Karbonat Maskesi Tarifi

Cilt lekeleri üzerinde son derece etkili olan yoğurt karbonat ve limon maskesinin yapımı için bir çay kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı karbonat, birkaç damla kadar limon suyu ve bir tatlı kaşığı yoğurt kullanarak bir karışım hazırlayın. Hazırladığınız karışımı cilde sürün. Kuruyuncaya kadar da bekletin. Kuruduktan sonra da suyla yıkayın. Haftada birkaç defa bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Ciltteki kızarıkları ortadan kaldırmak amacıyla yarım limonun suyu, bir ya da iki yemek kaşığı karbonat ile bir tatlı kaşığı bal kullanarak hazırlayabileceğiniz karbonat bal maskesinin hem ciltteki kaşıntıları hem de kızarıklıkları giderici etkisi vardır.

Karbonat Maskesinin Faydaları Nelerdir?

  • Güneş lekeleri üzerinde azaltıcı bir etkiye sahip olan karbonat maskesi; doğal, ucuz ve son derece etkili bir maskedir. Cildi rahatlatarak ciltte ortaya çıkan koyu lekelerin de solmasını sağlar.
  • Cilt üzerinde yumuşatıcı bir etkiye sahip olan karbonat, anti bakteriyel yapısı sayesinde ciltte bulunan mikroorganizmalardan kurtulmanızı sağlar. Cildinizi nemlendirir. Aynı zamanda cildinizde meydana gelen kızarıklıkların önüne geçer.
  • Su, bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı yaş maya kullanılıp hazırlanan karbonat maya maskesi, siyah noktaları ortadan kaldırılarak gözeneklerin ekstra sıkılaştırılmasını sağlar. Her cilt tipine uygundur. Bu maske ile hem yumuşak hem yağ oranı bakımından dengelenmiş bir cilt dokusuna sahip olabilirsiniz.
  • Karbonat, sirke ve suyla hazırlanan karbonat sirke maskesi, sunduğu peeling etkisi sayesinde ciltteki gözenekleri açar. Bu sayede ölü hücreleri kovar. Ayrıca karbonat maskesinin sivilce için de en uygun maskeler arasında yer aldığı bilinir. Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer? başlıklı içeriğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.
Karbonat Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Karbonat Maskesinin Sunduğu Avantajlar

  • Saç derisine masaj şeklinde uygulanan karbonat, saçlardaki kepek problemini ortadan kaldırır.
  • Bir yemek kaşığı süt ve bir yemek kaşığı karbonat ile hazırlanan karbonatlı süt maskesinin düzenli bir şekilde her gün hem diz hem de dirsek bölgelerine sürülmesi tavsiye edilir. Ortalama 10 dakika kadar sonra yıkanır. Bu maskenin sayesinde dizde ve dirseklerde meydana gelen kararmalar ortadan kalkar.
  • Bir tatlı kaşığı süzme yoğurt, bir tatlı kaşığı çiğ patates suyu ve bir tatlı kaşığı karbonat ile hazırlanan patates karbonat maskesi, cilt üzerinde oluşan lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Cildin dokusunu zararlı olan bakterilerden, toksin maddelerden, yağlardan ve ölü hücrelerden arındırılmasını sağlayan karbonat maskesi, ciltteki doğal pH dengesini de korur.
  • Tırnakların üzerinde uzun süre boyunca oje ve parlatıcı olması zamanla tırnakların sararmasına sebep olur. Bira peroksit ve karbonatın karıştırıldığı maske yardımıyla tırnaklar temizlenir. Bu sayede sararmanın önüne geçilir.

Karbonat Maskesi Ne İşe Yarar?

Cilde hem pürüzsüz bir görüntü hem de parlak bir doku sunan karbonat maskesi aynı zamanda siyah noktaları ve sivilceleri önler. Tıkanmış olan gözenekleri açıp yeniden tıkanmalarına engel olan maskeler, aknelerin ve sivilcelerin oluşmasına meyilli ciltler için son derece etkilidir. Karbonatın etkilerini tam anlamıyla gösterebilmesi için bütün diğer cilt maskeleri çeşitlerinde olduğu gibi cildin güzelce temizlenmiş ve kurulanmış olması gerekir.

Dişlerin hem daha parlak hem de daha beyaz olması adına karbonatla limon suyu ile hazırlanmış olan karışım yeterlidir. Bir çay kaşığı karbonat ile birkaç damla limon suyunu karıştırıp dişlerinizi düzenli bir şekilde fırçaladığınız zaman sağlıklı ve bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Pedikür işlemini yapmadan önce bir tatlı kaşığı sodayı eklediğiniz su içinde bekletilen ayaklar, ölü cilt tabakalarının atılmasını sağlar. Ayrıca ayak kokusunu da ortadan kaldırır.

Koltuk altının terlemesinden yakınanlar için de deodorant sıktıktan hemen sonra bir parça karbonat kullanımı tavsiye edilir. Bu sayede hem terleme azalır hem de ter kokusu ortadan kalkar.

Karbonat Maskesi Ne İşe Yarar?

Karbonat Maskesini Ne Sıklıkta Yapmak Gerekir?

Karbonat maskesini uygulamadan önce kesinlikle cildin tam anlamıyla temizlenmiş ve kurumuş olması gerekir. Karbonatın ciltte peeling etkilerini gösterebilmesi adına yabancı bir maddenin bulunmaması gerekir. Hazırlanmış olan maskenin bekletilmeden direkt olarak cilde uygulanması, etkilerini gösterebilmesi bakımından önemlidir. Bekleyen maske sahip olduğu özelliklerini kaybedip beklenilen etkileri gösteremeyebilir. Maskenin uygulandıktan sonra maksimum 15 ile 20 dakika kadar bekletilmesi yeterli olur. Daha uzun bekletilmesi cilt üzerinde tahrişlere sebep olabilir. Hafif yumuşak hareketlerle uygulanan karbonatlı maske, boyun bölgesinden başlayıp yukarılara doğru parmak hareketleriyle yanaklara ve çeneye en son da alına uygulanmalıdır.

Yüz kaslarının hareketsiz şekilde kalması, mimik yapılmaması ve gözlerin açılmaması karbonat maskesinin etkinlik oranını arttırır. Ilık suyla yıkayıp kurulanması ve ardından cilt tipine uygun olan bir nemlendirici kullanılması daha doğru olur. Ovalama işlemi olmadan son derece yumuşak hareketler yardımıyla ciltten arındırılmış olan karbonat maskesinin ardından kuru kalıntılar olursa ılık suyla ıslatılmış pamuk yardımıyla temizlenmesi gerekir. Haftada bir ya da iki kez uygulanması yeterli olur.

Karbonat Maskesinin Yan Etkileri Nelerdir?

Cilt üzerinde sunmuş olduğu faydaları sebebiyle yaygın bir şekilde kullanılan karbonat maskesi nadiren de olsa birtakım alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Karbonat alerjisinin görüldüğü kişilerin cilt renginde maviye dönüşme, şişlik, kurdeşen, kaşıntı, kızarıklık, öksürük, boğaz kapanması, nefes almada zorlanma, felç, ateş ve hırıltı gibi durumlar gözlenir.

Son derece tehlikeli boyutlara ulaşabilen karbonat alerjisinin yaşanması durumunda kesinlikle bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Diş için kullanılmış olan karbonat maskesinin aşırı oranda kullanımı dişlerin minesinde birtakım hasarlara neden olabilir. Özellikle hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin karbonat maskesini son derece dikkatli bir şekilde kullanmaları tavsiye edilir. Dilerseniz karbonat maskesi çeşitlerini cildinize uygulamadan önce alerjik durumunuza ilgili bir doktorla görüşebilirsiniz. Bu sayede oluşabilecek sorunları önceden öğrenerek daha temkinli bir şekilde maske uygulaması yapabilirsiniz.

Karbonat Maskesinin Yan Etkileri Nelerdir?
Karbonat Maskesinin Yan Etkileri Nelerdir?

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir