Elmas Yüz Şekli Nedir? Hangi Saç Gider?

Elmas Yüz Şekli Nedir? Hangi Saç Gider?

Yüz, iletişimden güzelliğe pek çok konuda önemli bir yere sahiptir. Bundan dolayı insanların büyük çoğunluğu, yüz şeklini merak eder. Benzetildiği geometrik cisim ya da nesnelere göre adlandırılan yüz şekilleri, insanların hayatında büyük bir rol oynar. Saç kesimi, makyaj yapımı, gözlük seçimi ve diğer yüz ile alakalı durumlarda yüz şeklinin bilinmesi kişiye büyük avantaj sağlar. Yüz şekline uygun kesimler, takılar ve makyaj tüyoları ile güzelliğinize güzellik katmanız çok daha kolay hale gelir. Dar alın, geniş çene çizgisi ve belirgin çenenin bulunduğu yüz; elmas yüz şekli olarak bilinir. Peki, elmas yüz şekli nedir? Yüz şekli neye göre elmas olarak belirlenir? Elmas yüz şeklinin hayatımızdaki rolü nedir? İşte elmas yüz şekli ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların detaylı cevapları sizlerle.

Elmas Yüz Şekli Nedir?

Elmas yüz şekli, nadir görülen yüz şekillerinden biridir. Elmas yüze sahip kişilerde belirgin bazı özellikler bulunur. Bu kişilerin alnı dar, çeneleri ise küçük ve sivridir. Elmas yüz şeklini taşıyan kişilerin yüzündeki en dikkat çekici kısım, elmacık kemikleridir. Yüzün en geniş kısmını oluşturan elmacık kemikleri, tüm bakışları üzerinde toplar. Elmasa benzediğinden elmas yüz şekli olarak bilinen yüz tipi, genellikle kalp yüz şekli ile karıştırılır. Ancak kalp tipi yüzlerde alın ve yanak bölgesi geniştir.

Elmas Yüz Şekli İçin Yüz Boyutları Ölçümü

Yüz şekli belirlenirken takip edilmesi gereken bazı adımlar mevcuttur. Doğru ürünleri kullanarak kolayca yüz boyutlarınızı tespit edebilir, böylece yüz şeklinizin hangi sınıflandırmaya uyduğunu görebilirsiniz. Yüz boyutları ölçümünde uygulamanız gerekenleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  1. Yüzünüzü ölçmek için bir ip ya da mezura kullanın.
  2. İlk olarak alın genişliğini belirlemeniz gerekir. Bu doğrultuda, alnınızın en geniş noktasını bulun. Genellikle saç çizgisi ve kaşlar arası, alın genişliğini ifade eder.
  3. Yanak genişliğinizi ölçün. Bunun için gözlerinizin hemen altından bir kulaktan diğer kulağınıza ölçüm yapın.
  4. Çenenizin en geniş noktalarını tespit edin.
  5. Yüzünüzün uzunlamasına ölçümünü yapın. Bunun için saç çizginiz ve çene ucunuz arasını hesaplamanız gerekir.
Elmas Yüz Şekli İçin Yüz Boyutları Ölçümü
Elmas Yüz Şekli İçin Yüz Boyutları Ölçümü

Elmas Yüz Şekli Nasıl Anlaşılır?

Yaptığınız ölçümler sonucunda ortaya çıkan bilgiler, yüz şeklinizin belirlenmesini sağlar. Ölçümlerden çıkan rakamları incelediğinizde aşağıdaki durumlar ile karşılaştıysanız, elmas yüz şekline sahip olduğunuzu söyleyebilirsiniz:

  • Yüzün en geniş kısmı, elmacık kemikleridir.
  • Elmacık kemikleri yüksek ve sivri uçlara sahiptir.
  • Alın ve çene çizgisi dardır. Bu iki bölgenin darlığı genellikle yakın ölçüdedir.
  • Alın ve çene uzundur.
  • Çene çizgisi normale göre bir tık sivridir.
  • Saç çizgisi, çene çizgisi gibi dardır.
  • Yüz uzunluğu, yüz genişliğinden daha büyüktür.

Bu maddelerin büyük çoğunluğunu yüzünde gören kişiler, elmas yüz şekline sahiptir. Bazı istisnai durumlar dışında yüz ölçümü sonuçlarına güvenerek yüz şeklinizi pratik bir biçimde öğrenebilirsiniz.

Elmas Yüz Şekline Sahip Kişiler İçin Makyaj ve Saç Tüyoları

Makyaj ve saç konusunda yüz şekline uygun kararlar vermek, güzelliğinizi ortaya çıkarmanızı kolaylaştırır. Elmas yüze sahip kişilerin dikkat etmesi gerekenler, genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Yüzün en dikkat çekici kısmı olan elmacık kemiklerini daha az dikkat çekici hale getirmelisiniz. Bunun için yanaklarınızın yanına düşen saçlarınızın düz ve hacimli olmaması gerekir.
  • Yanak yanındaki saçların bukleli olmaması önerilir. Kıvırcık saçlı kişilerin ise saç hacimlerini büyütmesi yüzdeki açısal özelliklerin keskinliğini azaltacak bir tüyodur. Kıvırcık Saç Kesim Modelleri başlıklı içeriğimizi incelemenizi öneririz.
  • Çene çizgisinin sivri görüntüsünü azaltmak adına bu çizginin altındaki saçlara hacim ekleyebilirsiniz.
  • Dudaklarınızda kalın renkler kullanmanız mümkündür.
  • Yanak kenarlarına kontür ile boyut kazandırılması önerilir.
  • Alın, burun altı, çene ve burun köprüsünü aydınlatabilirsiniz.
Elmas Yüz Şekline Sahip Kişiler İçin Makyaj ve Saç Tüyoları
Elmas Yüz Şekline Sahip Kişiler İçin Makyaj ve Saç Tüyoları

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir