Kıvırcık Saç Kesim Modelleri Nelerdir?

Kıvırcık Saç Kesim Modelleri Nelerdir?

Her saç kesim modelinde olduğu gibi kıvırcık saç kesim modelleri arasında da kişilerin kendi yüz tiplerine uyan bir model bulmaları büyük önem arz eder. İnternet üzerinde görülen herhangi bir kıvırcık saçlı insanın yapmış olduğu saç modelinin herkese yakışması beklenemez. Kıvırcık saçlı modelleri her kadının hem bakmakta hem de şekil vermekte zorlandığı bir saç şekli olarak bilinir. Aynı zamanda stilistlerin ve kuaförlerin de kıvırcık saç modellerine şekil verme kısmında her zaman başarılı olduğu söylenemez. Kıvırcık saçlar için kullanılacak olan saç kesim modeli ya da bir yerde görülmüş olan kıvırcık saç kesim modelleri her zaman kişilerin saçları üzerinde istenildiği gibi sonuç vermeyebilir. Bunun sebebi ise her saç kesiminin her yüz tipine uymamasıdır. Bu nedenle de işinde uzman olan, son derece profesyonel bir kuaföre gidip bu sorundan kurtulabilirsiniz. Peki kıvırcık saç kesimi nasıl olmalıdır? Kıvırcık saçlar için kesim modelleri nelerdir? İşte detaylar!

Kıvırcık Saç Kesim Modelleri

Saç kesim şeklinizi belirlerken saçlarınızın hem dokusu hem de sizin yüz şekliniz saç kesiminizi belirleyecek olan en önemli iki etken olarak bilinir.

  • Eğer yüz tipiniz oval şekilde ise yani ideal yüz tipi olarak tabir edilen yüz tipine sahipseniz kıvırcık saçlarınızı rahatlıkla kısa bir şekilde kestirme şansınız vardır.
  • Eğer yüzünüz oval değil de kalp ya da yuvarlak şekilde ise yüzünüzün kenar kısımlarından sarkan bukleler saçlarınıza daha değişik bir hava katar. Saç kesiminiz de yüzünüze uyum sağlar.
  • Eğer yüzünüz normalden biraz uzun ise çene çizgisi çevresinde bir görünüm oluşturmak için çenenize kadar inen bukleleri tercih edebilirsiniz.
  • Eğer yüz tipiniz köşeli bir yapıda ise orta uzunlukta olan kıvırcık saç kesim modelleri sizin yüzünüze tam olarak uyum sağlar. Ve bu sayede sizlere son derece hoş bir hava katar.

Kıvırcık Saç Kesim Modelleri – Sağa veya Sola Yatan Perçem Modeli

Perçemli saç kesim modelleri hem daha kalın hem de daha yoğun bukleler için son derece idealdir. Ayrıca dikkatleri üzerinde toplamak isteyen ve dışarıdan bakıldığı zaman havalı bir görünüme sahip olmak isteyen kıvırcık saçlı kadınlar için oldukça uygundur. Ortalama olarak her 6 ile 8 hafta arasında bir yapılan ufak çaplı boy kesimlerinin yanı sıra bir süre boyunca da tam boy şeklinde saç kesimi için kuaför ziyareti yapmanız gerekmez. Havayla kurutarak kabartmak, bu görüntü için en iyisi olarak kabul edilir.

Sağa veya Sola Yatan Perçem Modeli 
Sağa veya Sola Yatan Perçem Modeli

Kıvırcık Saçlar İçin Uzun, Katlı ve Oval Tip Saç Kesim Modeli

Saçı fazlasıyla yoğun ve aynı zamanda uzun olan kadınlar için en ideal kesim modeli oval biçim olarak bilinir. Bazı kıvırcık tipli saçlar yağı olarak ağırdır. Bu nedenle de fazla hareket etmez. Bu model, saç uzunluğunun büyük bir kısmını korumak isteyen fakat bir yandan da hareketli ve hacimli bir görünüm seven kıvırcık saçlılar için adeta harikadır. Kısa ve orta boy uzunlukta olan saçlar için bu model idealdir. Fakat uzun boylu saç tiplerinde bu model daha güzel bir görüntü verebilir. Yanak kemiklerini ekstra şekillendirmek amacıyla oval bir görüntü oluşturma kararı almak son derece yerinde olur. Bu şekil saç modelinde saçların hepsi komple karışsa dahi rastgele ve düzensiz bir görüntü oluşturmak adına kıvırcıkları sabitleme yöntemi kullanılarak hoş bir görünüm sağlanabilir.

Kıvırcık Saçlar İçin Uzun, Katlı ve Oval Tip Saç Kesim Modeli 
Kıvırcık Saçlar İçin Uzun, Katlı ve Oval Tip Saç Kesim Modeli

Omuz Boyu Bob Modeli

Saç bukleleri, bulmaca çözmeye ve tanım oluşturmaya benzer. Orta ya da kısa boy bob kesim modeli yapmak tam anlamıyla bir zeka ve el becerisi gerektirir. Bu tür kesimler için genel olarak çapraz kesim tekniği uygulanır. Bu kesim tekniği buklelerin birbiriyle tam olarak iç içe geçmesini sağlar. Bob saç kesim modelinin mutlak etkisini elde etmenizin yanı sıra devamını sürdürebilmeniz adına da size ekstra uzunluk sağlar. Dilerseniz omuz boyundaki bob kesime ekstra yaratıcılık getirebilirsiniz. Buklelerinizi daha rahat tutturmak adına renkli bir fular ya da taze çiçekler ilave ederek dikkat çekici bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Omuz Boyu Bob Modeli
Omuz Boyu Bob Modeli

Kısa ve Sırnaşık Kesim Modeli

Kısa boyda ve birbirine tam anlamıyla karışmış, yani sırnaşık saç kesim modeli, kısa saç tutkusu olan kişilere son derece yakışır. Bob kesim modelinden sıkılıp yüzünüzün daha değişik bir şekilde ortaya çıkmasını istiyorsanız bu kesim modeli harika bir seçenektir. Özellikle yüz tipi oval ya da kalp şekillerinde olan kişilerde en iyi sonucu verir. Çünkü saçların üst kısımlarındaki hacmi ile alt kısımlarındaki incelme, yüzünde ince çene hatları olan kişilerde daha iyi görünür.

Kısa ve Sırnaşık Kesim Modeli
Kısa ve Sırnaşık Kesim Modeli

Kıvırcık Saç Kesim Modelleri Sonrasında Nasıl Bakım Yapılır?

Kıvırcık saç kesim modellerinin bakımı son derece zordur. Saçlarınızın tiftik tiftik olan görüntüsünden kurtulmak adına saçlarınızı hem yatıştıran hem de besleyici özelliği olan bir serum kullanmanız tavsiye edilir. Ayrıca Saç Maskesi Önerileri başlıklı içeriğimizi incelemenizi öneririz. Banyodan çıktıktan hemen sonra saçlarınıza besleyici krem uygulaması yapıp öylece bırakabilirsiniz. Saçlarınızın boyu uzun olduğu zaman kıvırcık olma durumu az oranda da olsa etkisini kaybedebilir. Fakat kıvırcık saçlarda mevcut olan uzun kıvrımlar kadınlara adeta doğal bir şekilde yumuşaklık kazandırır. Eğer saçlarınızın kabarık bir görüntüde olmasını istemiyorsanız, çene hizanızdan itibaren uygulanan bir saç kesim modelini tercih edebilirsiniz. Eğer saçlarınızın kabarık bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız kıvırcık saç yapınıza katlı şekilde olan bir kesim modeli yapabilirsiniz. Bu katlı kesim modelini eğer saçlarınızın alt kısımlarından üst kısımlarına doğru yaparsanız, saçlarınızı daha rahat tepede toplayabilirsiniz. Bu sayede saçınıza hem kabarık görünüm vermiş olursunuz hem de arzu ettiğiniz saç modelini yakalamış olursunuz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir