Ten Rengi Açma Yöntemleri Nelerdir? Ten Rengi Nasıl Açılır?

Ten Rengi Açma Yöntemleri Nelerdir?

Ten rengi açma, son zamanlarda özellikle kadınların merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. Cilt güzelliği, pek çok kişinin önem verdiği konulardan biridir. Ciltteki güneş lekeleri, yanıklar ve sivilceler; cilt yüzeyinde lekeli bir görünüme yol açar. Bu durumda ten rengi açma yöntemleri yardımınıza yetişir. Peki çok sayıda kişinin merak ettiği ten rengi açma yöntemleri nelerdir ve nasıl uygulanır? İşte bilmeniz gereken tüm detaylar sizlerle!

Ten Rengi Açma Yöntemleri

Ten renginin birkaç tona kadar açılmasını sağlayan yöntemler, birbirinden farklı maddelerden temel alır. Kişiye göre etki süresi ve miktarı değişiklik gösteren yöntemler uzun yıllardan beri uygulanmaktadır. Güneş, sigara, alkol, kozmetik ürünler, epilasyon ve hormonlar gibi çeşitli faktörlerden dolayı kararan cilt; etkili ten rengi açma yöntemleri ile kısa sürede daha beyaz bir görünüme kavuşur.

Limon Suyu ile Ten Rengi Açma

Ten rengi açma denildiğinde akla gelen doğal maddelerin ilki limon olur. Yıllardan beri çok sayıda kadın ve erkek tarafından uygulanan yöntem, ortaya koyduğu etkili sonuçlar ile beğenileri kazanır. İçeriğinde yer alan asit sayesinde cilt beyazlatıcı özelliğe sahip olan limon, bir yandan da cilt yağlanmasını düzene sokar. Ancak limonla ten rengi açma işlemi, hassas cilde sahip kişilere önerilmez. Ciltte tahriş ve istenmeyen reaksiyonlara yol açabilecek limon, hassas ciltlerden ziyade yağlı ve karma ciltler için uygun görülür.

Limonun ten rengi açıcı etkisinden faydalanmak için farklı uygulamalara yönelmeniz mümkündür. Sık tercih edilen uygulamalardan biri limonu direkt cilde sürmektir. Bu uygulamada, taze sıkılmış limon pamuk yardımıyla cilde uygulanır. 1 saat bekletildikten sonra suyla yıkanıp ciltten uzaklaştırılır. Diğer yöntem, 3 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı zerdeçalın karıştırılmasıyla ortaya çıkan macunu cilde sürmektir. Son yöntem ise; 1 çay kaşığı limon suyu, süt tozu ve balın macun haline getirilip ciltte 15 dakika bekletilmesidir. Limon Maskesi Tarifi başlıklı içeriğimizi incelemenizi de şiddetle tavsiye ederiz.

Limon Suyu ile Ten Rengi Açma
Limon Suyu ile Ten Rengi Açma

Yoğurt ile Maske

Ten rengi açma amacıyla kullanılabilecek doğal ürünlerden bir diğeri yoğurttur. Süt ürünleri kategorisinde yer alan yoğurt, içeriğindeki besleyici maddeler aracılığıyla cilt beyazlamasına yardımcı olur. Daha çok sütteki laktik asidin etkisiyle gerçekleşen cilt beyazlamasında vitamin ve minerallerin de payı büyüktür.

Cildi beyazlatmak için yoğurt uygulanırken farklı yöntemlere başvurulur. Güneşten kararan ciltler için cilde doğrudan yoğurt uygulaması önerilir. Gece yatmadan önce güneşten kararan bölgelere yoğurt uygulanır ve yaklaşık 15 dakika beklenir. Daha sonra soğuk su yardımıyla yoğurt temizlenir. Düzenli uygulama sonucunda ciltteki beyazlamayı kolayca fark etmeniz mümkündür. Herhangi bir sebeple yapılacak cilt beyazlatma işleminde yoğurdun başka ürünler ile karıştırılması tercih edilir. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1.5 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 tatlı kaşığı limon suyu karışımından oluşan macun; tüm cilt tiplerine uygun beyazlatıcı yoğurt maskelerinin ilkidir. Maske cilde sürüldükten sonra 15 dakika bekletilir. Daha sonra ılık suyla durulanır. Kurulama esnasında havlunun cilde sert uygulanmaması gerekir. Yoğurdu balla karıştırarak cilde uygulamak da mümkündür.

Un ile Ten Rengi Açma

Un maskeleri, ten rengi açma konusunda sık uygulanan yöntemlerden bir başkasıdır. Özellikle tam buğday unu, cilt beyazlatmadaki başarısıyla farkını ortaya koymaktadır. Daha çok yağlı cilde sahip kişiler tarafından uygulanan un maskesinin ciltteki fazla yağı alma etkisi de bulunmaktadır.

Cilt beyazlatıcı un maskesini hazırlamak oldukça kolaydır. Göz kararı ayırdığınız bir miktar unun üzerine su eklemeniz gerekir. Kek hamuru hazırlarken olduğu gibi karışım macun kıvamına gelene kadar yoğurulur. Daha sonra karışım cilde uygulanır. Kuruyup maske haline gelen karışım, ılık suyla yıkanarak temizlenir. Haftada 1-2 kez yapılması önerilen bu maske, düzenli kullanımda cilt beyazlatıcı etkisini gözler önüne serer. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan maske, cilt sağlığı için oldukça faydalı doğal ürünler arasındadır.

Un ile Ten Rengi Açma
Un ile Ten Rengi Açma

Salatalık ile Ten Rengi Açma

Cilt güzelliğinde pek çok farklı amaçla kullanılan salatalık, ten rengi açma özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Cilt maskelerinin büyük kısmında yer alan salatalık, bir yandan cildi sıkılaştırırken diğer yandan ten renk dengesi kurulmasını sağlar. Ayrıca cilde serinlik hissi verir. Pratik ve etkili salatalık uygulamaları, farklı şekillerde gerçekleştirilebilir.

İlk yöntemde, salatalıklar ince daire biçiminde kesilir. Daire şekilli dilimler, cildin koyu renkli bölgelerine yerleştirilir. 20-25 dakika kadar bekletilir. Diğer yöntemde ise, salatalığın yanı sıra farklı doğal ürünlerden yardım alınır. Öncelikle, 1 yemek kaşığı sandal ağacı pudrası 1 bardak gül suyunun içerisine dökülür. Karışımın içine 1 adet salatalık rendelenir. Daha sonra karışım, cilde sürülür. Karışım tamamen kuruyana kadar yaklaşık 15-20 dakika beklenir. Karışım, hassas ve yağlı cilde sahip kişiler için oldukça uygun yapıdadır. Uygulama sıklığının haftada 2 kez olması, etkili sonuçlar alınması için yeterlidir.

Pirinç ile Ten Rengi Açma

Asya’dan başlayıp tüm dünyaya yayılan pirinç maskeleri, ten rengi açma konusunda başarılı sonuçlar ortaya koyar. Güneşten kararan ciltlerin beyazlatılmasında görev alan pirinç suyu toniği, pirincin uygulama yöntemlerinden ilki olur. Toniğin hazırlanmasında ilk aşama, pirinçlerin haşlanmasıdır. Haşlanan pirinçler süzülür. Süzülen su, buzdolabı gibi soğuk bir ortamda saklanır. Böylece kullanım ömrü uzatılır. Yüze masaj yapılarak uygulanan tonik, cildin beyazlayıp güzelleşmesine katkıda bulunur. Bir diğer pirinç uygulamasında pirinç unu ve süt kullanılır. 1-2 kaşık pirinç unu macunumsu bir kıvam alana kadar sütle karıştırılır. Yüz ve boyun bölgesine yönelik hazırlanan karışım, her gün 10 dakika uygulanır. Bu şekilde 1 hafta gibi kısa bir sürede ciltte beyazlama görmek mümkün olur. Etkiyi daha da artırmak için pirinç suyu toniği ile birlikte kullanmanız önerilir.

Pirinç ile Ten Rengi Açma
Pirinç ile Ten Rengi Açma

Bitkisel Yağları Deneyin

Bitkisel yağlar, cildini beyazlatmak isteyenlerin güvenle kullandığı doğal ürünlerdir. Birbirinden farklı çiçek ve otların kullanıldığı karışımlar, aynı zamanda cildin beslenmesinde de önemli bir rol oynar. Ten rengi açıcı bitkisel yağlar sorulduğunda herkesin ilk cevabı, kabak çekirdeği yağı olur. E vitamini açısından oldukça zengin içeriği sahip kabak çekirdeği yağı; cildi yumuşatır, besler ve yeniler. Bu sayede kararan cilt bölgeleri eski görünümünü kısa sürede geri kazanır.

Cilt rengini açma etkisi bulunan bir diğer bitkisel yağ, Hindistan cevizi yağıdır. Yenileyici etkisi dolayısıyla cildin renk tonunu açan yağ, tek başına uygulanabileceği gibi birkaç damla limonla karıştırılarak da cilde sürülebilir. Cilt renginde hızlı ve etkili değişime yol açan bitkisel yağlar, cildin birkaç tona kadar açılmasına aracılık eder. Siz de ten rengi açma yöntemleri ile ilgili gerekli araştırmayı yaparak size ve cildinize en uygun seçeneği kolayca belirleyebilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir