Limon Maskesi Tarifi – Limon Maskesi Nasıl Yapılır?

Limon Maskesi Tarifi

Limon maskesi son dönemlerde pek çok kişinin cilt bakım rutininde bulunmaktadır. Her insanın güzellik konusunda kurmuş olduğu en büyük hayal pürüzsüz ve ışıltılı görünen bir cilt yapısına sahip olmaktır. Ancak pek çok farklı sebepten kaynaklı olarak cilt üzerinde belli başlı lekeler meydana gelir. Bir süre sonra kişinin kabusu haline gelen bu cilt lekelerinden kurtulmak için limondan yapılan maskeler keşfedilir. Oldukça kolay bir yapım süreci bulunan limon maskesi, birçok estetik ve güzellik uzmanı tarafından sıklıkla tavsiye edilir.

Limon Maskesi Nedir?

Limonun içerisinde yer alan sitrik asit maddesi, cilt üzerindeki ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Limon maskesi bu yüzden peeling olarak da bilinir. Limon maskeleri, oluşan lekelerin renginin açılmasının ve cilt tonuyla eşitlik sağlanmasının da üzerinde etkili bir rol oynar. Aynı zamanda sağlıklı ve yeni hücrelerin oluşmasını da sağlar.

Limon Maskesi Nedir?
Limon Maskesi Nedir?

Limondan Yapılan Maske Faydalı Mıdır?

Cilt için en faydalı besinlerden bir tanesi olan limon, sivilce ve leke oluşumu gibi durumlarda da kurtarıcı olur. Cilt rengini açmak ve aynı zamanda cildin ışıldamasını sağlamak için yüzünüze limon maskesi uygulamayı tercih edebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli husus maskeyi uyguladıktan hemen sonra güneşin altına çıkmamanız gerektiğidir. Çünkü limon cilde temas ettikten sonra cildi bir süreliğine daha hassas hale getirir. Limon maskesinin, aynı zamanda güzellik ve estetik uzmanları tarafından da leke sorunu olan kişilere önerilen bir maske türü olduğu bilinir.

Limon Maskesi Faydaları Nelerdir?

Cilde pek çok farklı faydası bulunan limon maskesiyle ilgili tüm detayları bulunduran bir liste hazırlamak gerekirse;

  • Cildin rengini açar ve ışıldamasına yardımcı olur
  • Yüz kusuru sayılan siyah noktaların yok olmasını sağlar
  • Sivilcelerin ve cilt lekelerinin iyileşmesinde etkili rol oynar
  • Ciltte birikmiş olan yağ oranının azalmasını sağlar
  • Saç renginin birkaç ton açılmasında etkili olur
  • Tırnakları güçlendirir ve sağlıklı uzamasını sağlar
  • Dudakta oluşan çatlakları yok eder
  • Saç bölgesindeki kepeklerin ciddi oranda azalmasını sağlar

Limon Maskesi Tarifi

Limon maskesini hazırlamak için gerekli olan malzemeler; 1 yumurta akı ve 1 çay kaşığı limon şeklinde sıralanabilir. Öncelikli olarak küçük bir kase içerisinde yumurta akını köpük köpük olacak şekilde karıştırmanız gerekir. Ardından limon suyunu ekleyerek iyice harmanlanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer lekeli ve sivilceli bir cilt yapısına sahip iseniz limon maskesinin etkileri fazla olacaktır. Hem yumurta akında hem de limon suyunda bulunan materyaller, cilt yapısını olumlu açıdan etkileyecektir.

Limon Maskesi Tarifi
Limon Maskesi Tarifi

Limon Maskesinin Kullanımı

Bu maskeyi kullanmadan önce yüzünüzün temiz olduğuna emin olmalısınız. Ardından parmak uçlarınız yardımıyla dairesel hareketler oluşturarak maskeyi yüzünüze uygulamalısınız. Ortalama 10-15 dakika kadar maskenin yüzünüze iyice oturmasını beklemelisiniz. Maske yüzünüze oturduktan sonra ılık su ile yüzünüzü iyice yıkamalı ve maskenin çıkmasını sağlamalısınız. Bu maskeyi uyguladıktan hemen sonra güneş ışınlarının olduğu yerlere direkt olarak çıkmanız uygun olmayacaktır. Bu sebeple uzmanlar tarafından limon maskesini gece yatmadan önce sürmeniz tavsiye edilir. Rutin haline getirmek istiyorsanız, haftada 1 kere uygulamayı deneyebilirsiniz.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?

Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan ve kusurlu bir görünüm oluşturan cilt lekelerinin meydana gelmesinin başlıca iki sebebi vardır. Bu sebeplerden ilki yaşlanma iken ikincisi güneş ışınlarının zararlı etkileridir. Güneş ışınlarına maruz kaldıktan birkaç hafta sonra cilt üzerinde leke görünümleri oluşur. Bu lekelerden kurtulmak için pek çok farklı öneri bulunurken aslında cilt lekelerinin ne kadar uğraştırıcı olduğu da görülür. Asidik yapısı sayesinde cilt görünümüne olumlu etkileri bulunan limonla yapılan maske, günümüzde de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Ayrıca Beyaz Kil Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir