Beyaz Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Beyaz Kil Maskesi

Doğada bulunan ve mineral içeriği yüksek olan kil malzemesi, kozmetik sektöründe sıkça kullanılır. Güzellik ve bakım ürünlerinde, özellikle yüz maskelerinde kullanılan farklı kil türlerinden bahsetmek mümkündür. Beyaz kil maskesi, en popüler kil maskesidir. Aktardan bulabileceğiniz beyaz kili farklı malzemelerle karıştırarak maskenizi hazırlayabilirsiniz.

Beyaz Kil Nedir?

Beyaz kil, Kaolin kili olarak da bilinen doğal bir toz üründür. Doğal emici özelliğe sahip, çok ince, yumuşak ve hafif bir dokuya sahiptir. Cilde nazik ve pürüzsüz bir şekilde uygulanır. Hemen hemen tüm cilt tipleri için uygundur. Ölü derinin atılmasına ve kuruyan cilt hücrelerinin nazikçe temizlenmesine yardımcı olur. Gözeneklerin boyutunu küçültür, cilde berrak ve parlak bir görünüm kazandırır. Makyajdan önce uygulandığında, mükemmel bir baz elde edilmiş olur. Fondöten veya baz kullanmak istemeyenler için harika bir çözümdür. Cildinizi yağ ve kirden arındıran beyaz kil maskesini düzenli olarak kullanarak kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Beyaz Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Beyaz kil maskesi, tamamen organik ve doğal malzemelerle yapılmaktadır. Evde hazırlanabilen bu maskenin cildiniz için oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Beyaz kil maskesinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yüz temizleyici olarak kullanılır.
  • Cildi yağ, bakteri ve ölü deriden arındırır. Gözenekleri sıkılaştırır.
  • Aşırı yağı emer.
  • Güneş yanığı ve kızarıklık gibi tahriş edici, iltihaplı durumlarda cildi yatıştırır.
  • Akne ile savaşır.
  • Pul pul dökülmeye karşı etkili bir üründür. Peeling görevi görür.
  • Dişleri derinlemesine temizler ve beyazlatır.
  • Saçları besler ve temizler.
  • Deodorant olarak da kullanılabilir, vücudu kötü kokulardan arındırır.
  • Cilt tonunu dengeler.

Beyaz Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Beyaz kil maskesi bu kadar çok faydaya sahipken, ev ortamında bu maskenin nasıl hazırlanacağı da merak konusu olmaktadır. Farklı cilt tipleri ve cilt sorunlarında etkili olan birkaç maske tarifini sizlerle paylaşalım.

Beyaz Kil Maskesi

Tazeleyen Beyaz Kil Maskesi

Bu maske, göz altı torbalarını azaltmak ve sorunlu cildi yatıştırmak için idealdir. Antioksidan değeri yüksektir. Bir yemek kaşığı beyaz kili, üç yemek kaşığı yeşil çay ile seyreltin. Ardından bir çay kaşığı uçucu yağ ekleyin. Lavanta ya da gül yağı tercih edilebilir. Hazırladığınız bu karışımı cildinize nazikçe sürün ve 20 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Onarıcı Beyaz Kil Maskesi

Bir yemek kaşığı beyaz kili, üç yemek kaşığı taze gül suyu ile karıştırın. Maskenin kıvamını su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Karışıma 10 damla buhur esansiyel yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer cildiniz çok kuru ise, içerisine kuşburnu yağı ekleyebilirsiniz. Uygulama ve bekleme süresi aynı şekildedir.

Cilt Tonlayan Maske

Güneş ışınlarından zarar gören, ilaç kullanımı sonrası bozulan ve akne izleri geçmeyen ciltler için uygun bir maskedir. Bir yemek kaşığı beyaz kil, üç yemek kaşığı papatya çayı, bir çay kaşığı fındık yağı ve 10 damla portakal yağı ile karıştırılır.

Kil maskeleri makyajsız, temiz ve kuru cilde uygulanmalıdır. Bekleme süresinin sonunda ılık suyla durulanmalıdır. Haftada bir kez kullanım idealdir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir