Bal Rengi Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Bal Rengi Göz Makyajı Detayları

Bal rengi göz, içinde sıcak sarı ışıltıların olduğu açık kahverengi ile ela karışımı bir göz rengidir. Bu tonları barındıran göz renklerine onlarla uyumlu bir makyaj yapılmalıdır. Bu renk gözlere sahip olan kişiler makyaj konusunda daha şanslıdır; çünkü pek çok renk tonuyla uyumlu bir göz rengidir. Bal göz rengi için makyaj tüyolarını paylaşacağımız bu makalede, diğer göz renklerine uygun far önerilerimizi de paylaşacağız.

Kusursuz Bir Göz Makyajı İçin İpuçları

Etkileyici bakışlarınızla harika görünmeye hazır mısınız? Kusursuz bir göz makyajı için kaliteli ürünler kullanmanızı öneriyoruz. Göz çevrenizdeki makyajı çıkardıktan sonra bu bölgeyi güzelce temizleyin ve göz çevresi için uygun bir krem sürün.

Göz makyajına, göz kapaklarına bir göz makyaj bazı veya kapatıcı uygulayarak başlayabilirsiniz. Baz üzerine bej tonlarında bir far sürerek, makyaja hazırlık yapmış olacaksınız. Bu adımlar, göz makyajınızın kalıcı olmasını sağlayacak. Bir açık, bir de koyu tonda iki renk farı yumuşak bir far fırçası yardımıyla göz kapaklarınıza uygulayın. Açık farı iç kısma, koyu farı dış kısma doğru sürerek gölgelendirme yapın.

Kirpiklerinizi kıvırıp maskara sürerek çarpıcı bakışlara sahip olabilirsiniz. Daha sonra üst kirpik diplerinize eyeliner çekin. İnce uçlu likit bir eyeliner kullanmak daha doğru olacaktır. Tercih ediyorsanız, göz kalemi de kullanarak kirpik ve gözlerinizi vurgulayabilirsiniz.

Göz Rengine Göre Far Önerileri

Mavi gözler; turuncu tonlarını içeren farlarla öne çıkarılabilir. Şeftali, uçuk pembe, bronz dışında siyah ve gri renkleri de mavi gözlerle uyumludur.

Kahverengi gözler; mor rengiyle oldukça uyumludur. Erik çürüğü, mor, vişne, orman yeşili, bazı koyu mavi tonlar, göz renginden açık ya da koyu olan kahverengi farlar da idealdir.

Yeşil gözler; kırmızı alt tonlarını içeren farlarla öne çıkarılabilir. Pembe, kızıl, bordo, bazı mor tonları ve lila renkleri tercih edilebilir.

Bal rengi ve ela gözler; mor ve pembe renkleri başta olmak üzere, kahverengi ve yeşil gözler için önerdiğimiz tüm renkleri kullanabilir.

Bal Rengi Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Bal rengi gözlere sahipseniz, çok şanslısınız! Bu göz rengi çok nadir bulunur ve neredeyse tüm renklerle uyumludur. Bu sebeple, göz makyajınızı yaparken çok fazla düşünmenize gerek kalmaz.

Bal göz rengi için 4 farklı renk önerimiz ile başlayalım…

Bal Rengi Göz

Yeşil: Bal rengi gözleri vurgulamak için yeşil bir göz kalemini eyeliner olarak kullanabilir, üzerine sıcak tonlu farlar uygulayabilirsiniz.

Pembe: Işıltılı pembe renklerle romantik bakışlara sahip olabilirsiniz. Nude ve pembe renk tonlarındaki göz farlarını kullanabilirsiniz.

Mor: Bal rengi gözlerdeki yeşil tonunu vurgulamak için morun tüm tonlarından yararlanabilirsiniz. Far ve göz kaleminde moru tercih edebilirsiniz.

Toprak Tonları: Sıcak kahve, karamel ve bej gibi toprak tonlarına sahip bir far ile göz kapaklarınızın dış köşelerini belirginleştirebilirsiniz.

Bal göz rengine uygun makyaj tekniği

Bal Rengi Göz Makyajı

Bal veya kehribar rengi, en sıcak göz renklerinden biridir. Bu çarpıcı gözleri sıcak, dumanlı renkler ve davetkar şeftali tonlarıyla çevreleyebilirsiniz. Şeftali, bronz, bakır ve şampanya gibi renkler bal gözlerle birebir uyumludur. En açık renkteki farı kaş kemiğinin altına ve göz pınarlarına sürmelisiniz. Gözlerinize derinlik katmak için en koyu rengi, göz kıvrımına uygulamalısınız. Ortanca rengi göz kapağına uygulayarak far adımını tamamlayabilirsiniz.

Üst kirpik diplerinize adaçayı yeşili veya kahverengi renkte bir eyeliner çekebilirsiniz. Eyeliner veya göz kalemini alt kirpik hattında da kullanabilirsiniz. Son olarak iki kat siyah maskara uygulayabilirsiniz. Dudaklarınıza ve yanaklarınıza nötr tonlarda makyaj yaparak, göz makyajınızı öne çıkarabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir