Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Sivilce problemi yaşayan pek çok kişi, sivilce kızarıklığı nasıl geçer sorusuna cevap arar. Genelde yüzde olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan sivilceler, farklı nedenlerden dolayı kızarık bir ize dönüşür. Özellikle ergenlik döneminde büyük bir sorun haline gelen sivilce kızarıklığı, hemen hemen herkesin geçirdiği cilt problemlerinden biri olur. Sivilce kızarıklığına ne iyi gelir, neler uygulanmalıdır ve nedeni nedir gibi merak edilen soruların cevaplarını bu yazıda sizlerle buluşturduk.

Sivilce Kızarıklığı Nedir? – Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Her cilt tipinde oluşma potansiyeli bulunan sivilce kızarıklığı, ciltteki ölü ve hücre ve yağlardan kaynaklanır. Bu etkenlerin cilt üzerindeki gözenekleri tıkaması, sivilce çıkmasına neden olur. Çıkan sivilcelerle birlikte kızarıklık sorunu da pek çok kişide baş gösterir. Daha çok yağlı ve akne oluşumuna yatkın cilde sahip kişilerde görülen sivilce kızarıklığı, herkesin yaşayabileceği bir sorundur. Ciltte kırmızı lekeler halinde beliren kızarıklık, kişinin özgüveninde zedelenmeye yol açar. Bu nedenle sorunun çabucak çözülmesi tavsiye edilir. Bölgesel ya da vücuda yayılmış şekilde bulunabilen kızarıklıklar; hormonal değişiklikler, fazla miktarda yağ üretimi, bazı ilaçların kullanımı ve yanlış beslenme alışkanlıkları gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkar. Kişiden kişiye göre şiddeti ve yaygınlığı değişebilen kızarıklıklar, cilt problemleri denilince herkesin aklına gelir. Akne ya da halk ağzıyla sivilce şeklinde tanımlanan yaraların iyileştikten sonra ciltte bıraktığı izler, kızarıklığın temel kaynağıdır. Sivilce bölgesindeki kan akışının normale göre daha hızlı olması, o kısımda kızarıklık oluşmasında önemli bir rol oynar.

Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?
Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer? – Sivilce Kızarıklıkları İçin Kısa Süreli Tedaviler

Sivilce şişliği ve kızarıklığı nasıl geçer sorusuna pek çok farklı yöntem cevap olarak söylenebilir. Evde ya da profesyonel bir kişi yardımıyla uygulayabileceğiniz yöntemler, sivilce kızarıklığı sorununuzu geçici olarak giderir. Cilt sağlığı için herhangi bir tehlikesi bulunmayan seçenekler, kadın ve erkeklerin en büyük destekçisi olmaya adaydır.

Hamamelis Bitkisi

Damar büzücü işlevi ile bilinen hamamelis bitkisi, cildin rengini geçici olarak düzenler. Kızarık ve şişliğin azalmasını sağlayan bitki, sivilce için kalıcı bir çözüm getirmez. Tahriş olan cildin yatıştırılmasında görev alan bitki, sivilcelerin görünürlüğü üzerine etki eder. Ancak hamamelis içeren ürünleri seçerken alkol bulunup bulunmadığına bakmanız gerekir. Cilt için zararlı etkilere sahip alkolün, kullanacağınız tedavi yönteminde yer almaması sizler için daha iyi sonuçlar doğuracaktır.

Buz Küpü

Sivilcenin kızarık göründüğü ve dokunulduğunda acı hissi yarattığı dönem, buz kişi uygulaması için oldukça uygundur. Buzluktan çıkarılıp birkaç dakika kadar bekletilen buz küpü, yumuşak hareket eşliğinde sivilceli bölgeye sürülür. Buz küpünün oluşturduğu soğuk etki, cilt altındaki kan damarlarında büzülmeye neden olur. Böylece sivilcenin kızarık ve kabarık görüntüsü hızlıca yok edilir.

Kil Maskesi

Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?
Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Ciltteki nemi çeken kil maskesi, sivilce içerisinde biriken iltihabın dışarıya akmasını sağlar. Gözenekleri daha sıkı ve küçük hale getiren kil maskesi yöntemi, tüm yüze ya da sorunlu bölgeye uygulanabilir. Etkili sonuçlar için maske uygulamasının en az haftad abim kez yapılması önerilir.

Aspirin

Evde uygulanabilecek en yaygın tedaviler arasına giren aspirin yöntemi, kızarıklık sorunu için birebirdir. Aspirinin içeriğindeki salisilik asit, sivilceyi kurutarak kabarık görüntüyü ortadan kaldırır. Uygulama için aspirin toz haline getirilir ve suyla karıştırılır. Su pütürlü macun kıvamına gelene kadar damla damla aspirin tozu eklemesi yapılır. Oluşan macun pamuklu çubuk ya da kulak pamuğu yardımıyla sivilcenin üzerine sürülür. Macun sertleşinceye kadar birkaç saat sivilceli bölgede bekletilir. Sonrasında suyla yıkanarak temizliği sağlanır.

Aloa Vera

Cilt için pek çok faydası bulunan aloa vera bitkisi, kızarık ve kabarık sivilce sorununa hızlıca çözüm getirir. Bakteri ve iltihap oluşumunu önleyen aloa vera, cildin yatıştırılmasında önemli bir rol oynar. Bu sayede mevcut sivilcelerin iyileşmesi belirgin biçimde kolaylaşır.

Sivilce Kızarıklığını Kalıcı Olarak Geçiren Yöntemler – Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Hayatının büyük bir bölümünde sivilce kızarıklığı sorunuyla yaşamış kişiler, bu problemden kalıcı olarak uzaklaşmak ister. Bu nedenle uzmanlar tarafından tavsiye edilen birkaç adımın harfiyen uygulanması önerilir. Öncelikle cilt tipinizi belirlemelisiniz. Normal, kuru, karma, yağlı ve hassas gibi farklı cilt tiplerinden hangisine sahip olduğunuz bilmek; tedavinin ilk basamağını oluşturur. Bu aşamadan sonra günde iki kere sivilceden etkilenen bölgeyi yıkamanız gerekir. Bunun için bir sabun ya da yüz temizleyiciden yardım almanız mümkündür. Cildin daha fazla tahriş olmaması adına, her gün yeterli nem takviyesine ulaşması önemlidir. Sivilce yapmayan nemlendiricilerden yararlanarak cildinizin nem ihtiyacını karşılama şansınız vardır. Günlük su tüketimine dikkat ederek cildin sağlıklı yapısını korumak, dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur. Bunun yanı sıra uyku öncesinde makyaj temizlemek, haftada en az bir kez peeling uygulamak ve güneş kremi kullanmak; cilt sağlığınızın zarar görmemesinde önemli bir paya sahiptir. Sivilce kızarıklığına ne iyi gelir sorusunun cevabı niteliğinde kalıcı tedaviler, pek çok kişinin hayatını değiştirir.

Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?
Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Sivilce Kızarıklıkları İçin İpuçları

Akne probleminden yakınan kişiler, sivilce şişliği ve kızarıklığı nasıl geçer konusuyla oldukça ilgilidir. Sivilce kızarıklığı ile ilgili ipuçları, sorunun öncesi veya sonrasında uygulanabilecek tekniklerdir. El ya da parmaklar ile iltihaplı bölgeye dokunmamak, en önemli püf noktası olarak kabul edilir. Cildin ürettiği yağın diğer bölgelere taşınmasına neden olan dokunma, sivilce kızarıklığını daha büyük bir problem haline dönüştürebilir. Bu sebeple sivilce bölgesine mümkün olduğunca dokunulmaması gerekir. Bunun yanı sıra tedavi için önerilen yöntemlerin hepsinin denenmemesi önerilir. Cilt tipinize göre size uygun tedavi yöntemini belirlemeniz, vaktinizi boşa harcamamanızı sağlar. Ayrıca yüz maskeleri, karbonat ve peeling gibi geçici etkiye sahip ürünlerden faydalanmanız mümkündür. Son olarak sivilce kızarıklığının nedenini tespit ederek bu yönde bir tedaviye yönelmeniz daha doğru olur. Sivilce kızarıklığı nasıl geçer sorusuna yanıt arayabilir, pek çok seçeneğin bulunduğu tedavi yöntemleri arasında tercih yapabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir