Çocuk Yüz Maskesi – Çocuklar İçin Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Çocukların da yetişkinler gibi cilt bakımına ihtiyacı vardır. Belli bir yaştan itibaren çocuklara da yüz maskesi uygulanabilir. Çocukların cildi daha hassastır, bu nedenle evde hazırlanan doğal yüz maskelerini tercih etmek gerekir. Çocuk yüz maskesi nasıl hazırlanır ve uygulanır? Hangi yaştan itibaren yüz bakımına başlanmalıdır? Çocuklarda cilt bakımı nasıl yapılır? Sorularının yanıtını makalemizde bulabilirsiniz.

Çocukluk ve Ergenlik Çağında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Çocuklarda cilt bakımı ebeveynlerin kontrolünde gerçekleşmelidir. Ergenlik çağındaki gençler ise kendi bakımlarını yapabilir. Paraben içeren hazır kozmetik ürünlerin çocuklarda olumsuz sonuçlara yol açtığını söyleyebiliriz. Çocuklar için hazırlanacak bir yüz maskesinde tamamen doğal ve besleyici malzemelere yer verilmelidir. Ağartıcı ve kimyasal ürünlerden kaçınılmalı, ovma ve sert fırçalama gibi işlemlerden uzak durulmalıdır. Küçük yaştaki bebek ve çocuklara asitli malzemelerle hazırlanmış maskeler uygulanmamalıdır. Uygulama ve bekleme sırasında çocukların yanından ayrılmak doğru değildir. Çocuk maskeleri cilt tipiyle mutlaka uyumlu olmalıdır.

Çocuk Yüz Maskesi

Uzmanlar, ergenliğin başladığı 11 yaşından itibaren cilt bakımına başlanabileceğini söyler. Ergenlik çağı, sivilcelerin çıkmaya başladığı dönemdir. Bu nedenle cilt aşırı hassaslaşır ve düzenli bakıma ihtiyaç duyulur. Yetişkinlerde olduğu gibi çocukluk ve ergenlik çağında yüz maskelerinin haftada bir defa uygulanması ve düzenli cilt temizliğinin yapılması yeterlidir.

Çocuk Yüz Maskesi Nasıl Yapılır ve Uygulanır?

Çocuk yüz maskesi haftada bir kez uygulanmalıdır. Bunun dışında cilt temizliği her gün yapılmalıdır. Temiz ve kuru cilt üzerine 10-15 dakika kadar uygulanan yüz maskesi, ılık suyla durulanmalıdır. Ardından çocuklar için uygun bir nemlendirici ve güneş kremi sürülmelidir. Çocuklar için en faydalı yüz maskesi tariflerini sizlerle paylaşalım.

Yulaf Maskesi

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 6 yemek kaşığı sade yoğurt
  • 1 dilimlenmiş salatalık
  • Yüz havlusu

Hazırlanışı

Yulaf ezmesini pişirmek gerekiyor. İyice yumuşadıktan sonra içerisinde bal ve yoğurdu ekleyin. Maskeyi oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Maskenin göz çevresine gelmemesi için iki dilim salatalığı gözlerin üzerine yerleştirin. Maske uygulamasından 15 dakika sonra yüzünü ılık suyla durulayıp havlu ile kurulayın.

Çocuk Yüz Maskesi

Çikolatalı Yüz Maskesi

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı şekersiz kakao
  • 1/2 su bardağı sade yoğurt
  • 1/4 fincan bal

Hazırlanışı

Diğer tarifte olduğu gibi, gözlerin üzerine birer dilim salatalık koyarak maskeyi yüzün diğer bölümlerine sürmelisiniz. Malzemeleri maske kıvamına getirip çocuğunuzun yüzüne sürün. 15 dakika sonra yüzünü durulayın ve kurulayın.

Muzlu Yüz Maskesi

Malzemeler

  • 3 olgun muz
  • 3/4 su bardağı sade yoğurt
  • 3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Muzu ezerek püre haline getirin ve tüm malzemeleri birlikte karıştırın. Maskeyi göz çevresi hariç tüm yüze uygulayıp 15 dakika bekleyin. Ardından yüzünü ılık suyla yıkayıp kurulayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir