Pomza Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

pomza taşı

Pomza veya daha genel ismiyle Ponza, lav ve suyun birbirine karışması sonucu meydana gelir. Kurumuş ciltler üzerinde etkilidir. Ölü deriyi atmak için aşındırıcı olarak kullanılır. En sık kullanım alanı topuklardır. Topuk taşı olarak satılır. Nasırlara ve ağrılara iyi gelir. Bu taşın başka şifalı özellikleri de vardır. Doğal taşların anlamı sıkça araştırılıyor; biz de bu kez Pomza taşı hakkında bilinmesi gereken önemli detayları sizlerle paylaşacağız.

Pomza Taşı Faydaları Nelerdir?

pomza taşı
Pomza Taşı

Ponza veya Pomza taşı, bahçe peyzajı, dekoratif eşya ve takı süslemesinde yer alabilir. Ancak asıl amacı gözenekleri açmasıdır. Halk arasında topuk taşı olarak da bilinir. Ayaklarda nasırı, mantarı, ölü deriyi ve bu sebeplerle oluşan ağrıları giderir.

Manikür, pedikür ve cilt bakımında kullanılır. Cilt yüzeyine hafifçe temas ettirilerek ölü deriyi atar. Epilasyon işleminde de kullanıldığı görülmüştür. Ocak, fırın ve tuvalet temizliğinde de kullanılan Pomzanın toprak kalitesini artırdığı da biliniyor.

Pomza Taşının Özellikleri Nelerdir?

Pomza, volkanik patlamalar sırasında oluşan bir taş türüdür. Hafif ve köpüksü bir yapıya ve açık gri rengine sahiptir. Cilt, diz, dirsekler ve topuklar üzerinde etkilidir. Cildi pürüzsüzleştirir, nasırları yumuşatır. Ayak ve cilt bakımı, güzellik, kozmetik gibi alanlarda öne çıksa da, doğal taş takı tasarımlarında da yer bulabilir. Bunların dışında inşaat sektöründe, tekstilde ve kırtasiye malzemelerinde kullanılmaktadır.

Pomza Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Volkanik kökenli bu taşlar, silikat esaslı camsı ve gözenekli bir yapıdadır. Renkleri sıklıkla açıktır. Beyaz, gri, krem, mavi en popüler renkleridir. Yeşil, siyah ve kahverengi türleri de bulunur. Suyu emme özelliği vardır. Piyasada farklı çeşitlerini gördüğümüz volkanik ponza lav taşı, kırmızı ve mor gibi renklere boyanıp satılabiliyor. Ağaç ve çalıları çevrelemek için her türlü hava ve afet koşuluna dayanıklı olan Ponza taşı kullanılabiliyor. Doğal bir izolasyon malzemesi olarak da tercih edilebiliyor. Yapı marketlerde, sarf malzemelerinin bulunduğu raflarda ve doğal taş mağazalarında bulunuyor.

İlgili İçerik: Ponza Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Pomza Takı ve Mücevher Modelleri

Pomza taşı kolye, Pomza taşı bileklik gibi şans ve enerji çakralarını açan takılara genellikle az rastlanır. Pomza taşları güç ve şifa vermesi için dekor olarak kullanılabilir. Genellikle cilt sağlığı için kullanılır. Topuk taşı olan Ponza taşı adıyla bilinir. Pomza, süslemelerde, bahçecilikte, yapı tasarımda ve farklı sektörlerde ihtiyaç duyulan özel bir taştır.

Pomza Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Yapı marketlerde, doğal taş satan dükkanlarda, süper marketlerde ve bazı bijuterilerde bu taşı bulmak mümkün. Fiyatı yapı marketler ve süper marketlerde topuk taşı olarak satıldığında gayet uygun. Tarım, sulamacılık, bahçecilik alanlarında, süsleme, dekor, takı ve aksesuar olarak da karşımıza çıkabiliyor. Ebatına ve miktarına göre bu taşı cüzi fiyatlara satın alabilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir