Ponza Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Halk arasında topuk taşı olarak bilinen ponza taşı, cilt sağlığı ve cilt bakımı konusunda en etkili doğal ürünlerden biridir. Volkanik bir yapıda olan bu taş, pek çok faydalı özelliğe sahiptir. Doğal taşların son yıllarda popüler hale gelmesiyle birlikte taşların özellikleri ve faydaları merak edilmeye başlandı. Ponza hakkında merak edilen tüm detayları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ponza Taşı Faydaları Nelerdir?

Ponza Taşı

Ponza, volkanik kökenli ve silikat esaslı hafif bir yapıdadır. Gözenekli yapısı cilt bakımı için oldukça uygundur. Ponza, sadece topukları yumuşatma ve nasırları temizleme özelliğine sahip değildir. İşte, çok şaşıracağınız faydaları:

  • Fırın ve ocak temizliğinde kullanılır.
  • Kazaklardaki tüylenme ve kabarıklığı azaltır.
  • Tuvalet temizliğinde kullanılır.
  • Toprak kalitesini artırır, bitkileri güçlendirir.
  • Epilasyonda kullanılır.
  • Evcil hayvan tüylerini temizlemeye yardımcıdır.
  • Manikür ve pedikürde kullanılır.

Sertleşen topukları yumuşatır ve ayak tabanının pürüzsüz görünmesini sağlar. Gözenekli yüzeyi sayesinde ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Nasırları yok eder. Haftada bir peeling olarak cilt üzerinde kullanılabilir. Dolaşımı artırarak cildin güzelleşmesini sağlar.

Ponza Taşının Özellikleri Nelerdir?

Ponza, volkanların patlamasıyla meydana geldiğinden volkanik olarak aktif olan bölgelerde bulunur. Türkiye’de Kayseri, Nevşehir, Bitlis, Kars, Van, Ağrı, Sivas ve Ankara civarlarında bulunur. Dünyada İtalya, Yunanistan, Şili, Suriye ve İran’da yatakları bulunur. Ponza taşları, genellikle ses ve ısı izolasyonunda kullanılır. İnşaat sektörünün yanı sıra aşındırıcı özelliği sayesinde cilalamada, tekstilde, topuk taşı gibi cilt bakım ürünlerinde ve az da olsa takı-mücevher sektöründe yer bulur. Eski Çin tıbbında deri tedavisinde yer bulan ponza, binlerce yıldır kişisel bakımda kullanılmıştır. Cildi ve dişleri beyazlatmak için, tırnak bakımında, pedikür işleminde, bahçecilikte ve çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Oldukça hafiftir ve suyu emme özelliğine sahiptir.

Ponza Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Genellikle açık renkli bir taştır. Beyaz, krem, mavi, gri, yeşil, siyah ve kahverengi gibi renklerde görülebilir. Volkanik faaliyetlere göre asidik veya bazik türde ponza oluşur. Asidik pomzalar açık renkliyken, bazik pomzalar kahverengi ve siyahtır. Genellikle oval şekliyle bildiğimiz topuk taşı olarak piyasada satılmaktadır. İnşaat, tıp, mimarlık, kuyumculuk ve farklı sektörlerde farklı renk, doku ve şekillerde kullanılır.

Ponza Takı ve Mücevher Modelleri

Ponza taşı kolye, bileklik, yüzük ve küpe modellerinde az da olsa yer bulmaktadır. Ponzanın takı ve mücevher sektöründe örnekleri çok azdır. Genellikle cilt sağlığı ve kozmetik ürünlerinde yer bulur. Türkiye’de ponzanın daha çok topuk taşı olarak satıldığını söyleyebiliriz. Takı tasarımcıları ve özel koleksiyoncularda nadir de olsa ponzadan yapılan aksesuar ve takı çeşitlerine rastlanabilir. Paylaştığımız görsellerde ponza taşının takılarda nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.

Ponza Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Ponza taşı fiyatı oldukça hesaplıdır. Ciltte oluşan nasır, sertleşme, kararma gibi sorunlara yönelik tedavi amaçlı kullanılan ponza taşı fiyatı oldukça uygundur. Toptan perakende mağazalarında ve online alışveriş sitelerinde çoklu paketler halinde daha uygun fiyatlardan satılmaktadır. Aktarlarda ve kozmetik mağazalarında tekli olarak da bulunur.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir