Gaziantep Kuyumcular Odası | Adres, Telefon, Altın Fiyatları

Gaziantep ilinde altının yeri ve değeri farklıdır. Cumhuriyet öncesi dönemde Halep’ten getirilen altınların burada satıldığı biliniyor. Antep’te yaşayan Ermeniler altın işiyle uğraşırmış. Bundan bir asır önce, kuyumculuk mesleği uzun bir aradan sonra yeniden canlanmış. Meslekte yetiştirilen ustalar işe gümüşçülükle başlamış. Gaziantepli kuyumcular; halka, renkli taşlı, zümrüt, yakut, firuze ve benzeri renkli taşlı yüzük, telkari, burmalı, yılanlı, çakma ve benzeri bilezik, kemer ve daha birçok çeşit altın takı imalatı yapmışlar ve talebe uygun olarak da yapmaya devam etmektedirler. Gaziantep geleneklerine tarih boyunca bağlı kalmıştır. Günümüzde ise yine altın, gümüş, elmas ve benzeri madenlerin işlemeciliği, mücevher yapımı ve ticareti kent genelinde devam ettirilmektedir. Gaziantep Kuyumcular Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği çatısı altında bir araya gelen meslektaşlar, şehrin tarihini ve kültürünü yansıtan kuyumculuk sanatını en ileri noktaya taşımıştır. Makalemizin devamında Kuyumcular Odası iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Gaziantep halkının altına ve kuyumculuğa ne yönde ilgi gösterdiğini de biraz araştırdık. Kentin güncel altın fiyatlarını kur ve piyasa verilerine göre takip ediyoruz.

Gaziantep Kuyumcular Odası İletişim Bilgileri

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Alleben Mahallesi Kemal Köker Caddesi No: 71 Şahinbey adresinde faaliyet göstermektedir. Odalar Birliği çatısı altında hizmet veren Gaziantep Kuyumcular Odası ise Gaziler Caddesi Çekemoğlu İşhanı Kat: 3 No: 98 adresinde bulunmaktadır. Kuyumcular Odası, Sedat Özdinç başkanlığında faaliyet göstermektedir. Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, 1953 yılında kurulmuştur. 1991’den bu yana derneklerin unvanları Oda olarak değiştirilmiştir.

Gaziantep Kuyumcular Odası

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Gaziler Cad. Çekemoğlu İşhanı K: 3 No: 98 – GAZİANTEP

Telefon: 0 (342) 230 44 44

Faks: 0 (342) 231 31 12

E-posta: [email protected]

Web Sitesi: www.gesob.org.tr

Gaziantep Altın Satışları

Gaziantep’te kuyumcuların ürettiği takılar 22 ayar ve 916 mil yem olan altından imal edilmektedir. Gaziantepli imalatçılar ürünlerine TSE belgeli olduğunu gösteren kendi damgalarını vurmaktadır. Bu işlem hem esnaf, hem de tüketici açısından Gaziantep altınının güven içerisinde alınıp satılmasını sağlamıştır. Bugün Gaziantep’te 400 civarında vitrin kuyumcusu, 60 civarında imalatçı, odaya kayıtlı 568 kuyumcu ve 500 civarında işyeri hizmet vermektedir. Gaziantep düğün gelenekleri nişanda beklik takma, çeyiz töreni, kına gecesi, gelinci günü ve düğün şeklinde gerçekleşir. Geleneklerine bağlı olan Gaziantepliler, dolayısıyla altın takıya ayrı bir önem vermektedir. Türkiye’de ve dünyada meşhur olan Gaziantep takıları pek çok yerde sergilenmekte, dönem dönem altın, gümüş ve mücevher fuarları düzenlenmektedir.

Gaziantep altın fiyatları piyasa verilerine göre günlük olarak değişim göstermektedir. Canlı altın fiyatlarını aşağıda görebilirsiniz.

Gaziantep Altın Fiyatları

Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir