Gaziantep Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Gaziantep Bugün Gram

Gaziantep Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Gaziantep altın fiyatları son dönemlerde sık sık araştırılan bir konudur. Özellikle o şehirde ya da yakın şehirlerde ikamet eden kişiler, altın satın almadan önce fiyat araştırması içine girerler. Yüzyıllar boyunca ülkelerin zenginliği altınla ölçülmüştür. Birçok insan için altın, en güzel, en değerli madendir. Saflığı, gerçeği ve iyiliği simgeler, aynı zamanda madenlerin en soylusudur. Şimdiye kadar kullanılmış para şekillerinin de en değerlisidir. Madenin, tarihte ilk defa insanların dikkatlerini ne zaman çektiği bilinmemektedir. Arkeolog ve tarihçiler genellikle bunun Dicle-Fırat Vadisi’nde Milâttan 4000 yıl kadar önce görüldüğünü tahmin etmektedirler. Bu tahminleri, Sümerler’in topraktan altın parçaları çıkardıkları çağa düşmektedir. Muhtemelen altının özellikleri, insanların bu kadar büyük ve devamlı ilgisini kazanmasına sebep olmuştur. Parlak, hoşa piden rengi, asitlere karşı dayanıklı, paslanmaz ve lekelenmez oluşu ve çok kolay işlenebilmesi. Ayrıca da az bulunuşu, kuşkusuz onun cazibesini artırmıştır. Peki Gaziantep altın fiyatları nasıl? İşte konuya dair detaylar!

Gaziantep Altın Fiyatları

Gaziantep Altın Fiyatları – Altın Fiyatlarına Etki Eden Faktörler

Altın yorumları günlük hayatta her vatandaş tarafından yapılabilmektedir. Ancak uzmanların altın yorumlarını takip etmek son derece önemlidir. Çünkü uzmanlar hem teknik analiz kapsamında hem de global gelişmeler kapsamında altın fiyatını analiz etmektedirler. Uzmanların altın yorumları içerisinde, kendi göremediklerinizi görmeniz mümkündür. Bu nedenle fikir edinmek açısından uzmanların altın yorumları takip edilebilir. Uzmanların yorum yaparken dikkat ettikleri başlıkları da sıralayarak altın fiyatlarına etki eden faktörler için kısaca şu şekilde bir listeleme yapmak mümkündür;

  • Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler
  • Merkez Bankalarının para ve faiz politikaları
  • Dünya genelinde savaş ve terör olayları
  • ABD, Çin, Avrupa, Japonya gibi büyük ekonomilerin enflasyon oranları
  • Piyasalarda Endişe Oranı
  • Dünya Borsalarında yaşanan fiyatlamalar
  • Dolar endeksinde yaşanan fiyat hareketleri
  • Ekonomik takvim verileri
  • Ağırlıklı Ortalamaları
  • Çeşitli Teknik Analiz Sistemleri
  • Piyasalardaki fiyatlamalara etki edebilecek her türlü haber akışı
  • Ticaret Savaşları ve Kur Savaşları gibi etkenler
  • Altının sahip olduğu ayar ve gram değeri
  • Kuyumcuların koyduğu satış karı
  • Takı kategorisinde verilen işçilik değeri

Altın Yatırımı Yaparken Hangi Detaylara Dikkat Etmek Gerekir?

Altın huzursuz ortamı seven bir yatırım aracıdır. Belirsizlik ve tedirginlikler arttığında altına olan talep artar. Dünyada yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyal dalgalanmalar ve gelişmeler de aynı şekilde altına talep yaratır. Altın yatırımı denilince akla çoğunlukla bilezik, cumhuriyet altını ya da çeyrek altın gelir ancak işçilik maliyetinden kaybetmek istemiyorsanız gram altını tercih edebilirsiniz. Günümüzde yatırım odaklı olarak altın satın almak isteyen pek çok insan gram altına yönelir. Bunun en büyük sebebi ise gram altının işçilik maliyetinin son derece düşük olmasıdır. Ancak şunu da unutmamak gerekir; altın özellikle de uzun dönem söz konusu olduğu zaman her zaman değer kazanan bir madendir. Bu sebeple altından zarar etme durumunuz oldukça düşüktür. Ancak yine de altın satın almadan önce hangi amaçla satın almak istediğinize karar vermeniz gerekir. Kullanım, yatırım ya da hediye etmek amacıyla satın alınacak altın çeşitleri değişiklik gösterir. Bu nedenle satın alma işleminden önce detaylı araştırma yapmanızda fayda vardır.

Gaziantep Altın Fiyatları – Gaziantep’te Altın Ne Kadar?

Gaziantep’te bulunan insanlar altına ve altın fiyatlarına geçmiş dönemlerden beridir her zaman yoğun ilgi gösterir. Bundan dolayı hem onlar hem de diğer insanlar “Gaziantep Altın Fiyatları” ile ilgili kapsamlı ve detaylı araştırma yapma gereği duyarlar. Altın fiyatları sadece Gaziantep için değil, küçük ya da büyük fark etmeksizin günlük hatta saatlik olarak artış ya da azalma gösterir. Fiyatı çok değişken olan altını ise genelleme yaparak fiyatlandırmak mümkün değildir. Araştırma yaparken şehirlere göre altın fiyatları farklılık gösterebilir ve bu oldukça doğaldır. Bütün kategorilerdeki ürünlerin satışa sunulduğu rakam aralıkları ve ürünlerin özellikleri değişkenlik gösterir. Ürünlere ilave edilmiş olan her bir detay aynı zamanda doğrudan fiyat skalası üzerinde de etkili olur. Bölgede altın alım ve satım oranının yüksek olması, rağbeti artırır. Özellikle düğün gibi özel merasimlerde herkesin altın hediye etmesi, şehirdeki altın satış oranlarını üst seviyelere çıkarır. Şehrin genelinde altına duyulan ilgi oranının fazla olması, ortaya daha fazla çeşit çıkması noktasında da rol oynar.

Gaziantep ve Kültür Dolu Tarihi

İlkçağ’a ait belli başlı kaynak ve araştırmalarda Antep adına rastlanmamaktadır. Bununla birlikte Antep’in 12 km. kuzeyinde Antep-Maraş yolu üzerindeki Dülük’ün (Doliche) oldukça eski bir mevki olduğu bilinmektedir. Antik devirlerde iktisadî ve siyasî bütün faaliyetlerin yoğun bir şekilde sürdüğü Kuzey Suriye ile Mezopotamya’yı İç Anadolu’ya bağlayan yolların geçtiği yerler o devirlerde Dülük bölgesi olarak anılmaktaydı. Yine Eski ve Ortaçağ’larda Fırat nehrini takip ederek Mezopotamya’dan gelen kervanların bu nehri terkettikleri Birecik ile Maraş arasında bir kavşak noktası da Dülük adıyla bilinmekteydi. Bu kavşak aynı zamanda Urfa, Maraş ve Halep yollarının da kesiştiği yeri teşkil ediyordu. Bugün de Dülük adıyla anılan yere Asurlular Babiğü, Bilabhi, Doluk; Romalılar Dolichenus, Doulichia, Doliche; Bizanslılar ise Tolonbh demekteydiler. Yani şehrin geçmişi hakkında araştırma yapıldığı zaman ortaya oldukça eski dönemlere dayanma bilgiler çıkar. Gaziantep uzun yıllardır gösterdiği gelişmeler sayesinde kültür alanında ön plana çıkmayı başarır.

Gaziantep Şehrinin Sosyal ve Nüfus Yapısı

Gaziantep nüfus açısından Güneydoğu Anadolu’nun en büyük ilini oluşturmaktadır. TUİK nüfus sayımı sonuçlarına göre, 1990 yılında 738,245 olan şehir nüfusu 2000 yılında % 31.25’lik artışla 1,009,126’ya çıkmıştır. 1990-2000 yılları arasında yıllık nüfus artış hızı % 3.1 olarak gerçekleşmiştir. 2008 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sayımına göre ise Şehitkamil ve Şahinbey merkez ilçelerinin toplam nüfusu 1,235,815’tir.Nüfus artışının önemli bir kısmı göçten kaynaklanmaktadır. Büyük oranda kendi taşrasından göç alan Gaziantep, son 30 yılda Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman gibi çevre illerin kırsal bölgelerinden de göç almaktadır. Kentin ekonomik gelişme hızı göç merkezi olmasının en büyük nedenlerinden biridir. Araştırmanın sonuçlarına göre, kentte yaşayan her üç kişiden biri kente göç ile gelenlerden oluşmaktadır. Kent nüfusunun % 68.4’ü Gaziantep merkez ilçe doğumlulardan, % 31.8’i ise Gaziantep’in taşra ilçe ve köyleri başta olmak üzere, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis ve diğer illerde doğmuş olanlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla, Gaziantep’teki en büyük göçle gelen grup, % 12’lik payı ile Gaziantep’in kırsal ilçe ve köylerinden gelen kesimdir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir