Gremse Altın Nedir? Gremse Altın Kaç Gram? Gremse Nedir?

Gremse Altın Nedir

Gremse altın nedir sorusu, özellikle yatırım yapmak amacıyla altın satın almak isteyen kişilerin detaylı olarak araştırdıkları konular arasında yer alır. Altın, piyasada farklı renk ve ayar seçenekleriyle insanların beğenisine sunulur. Söz konusu ileriye dönük yatırım yapmak olduğu zaman insanların seçimleri de farklılık göstermeye başlar. Yatırım amacıyla satın alınan altın çeşitlerinin görünümlerinden ziyade piyasa üzerinde sahip oldukları değer devreye girer. İnsanlar ilerleyen dönemlerde sattıkları zaman kendilerini kara geçirerek ürünleri tercih etmek isterler. Yatırım amacıyla satın alınacak altın çeşitleri oldukça geniş bir yelpazede seyreder. Seçenekleri detaylı bir şekilde incelediğiniz zaman karşınıza çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını ya da reşat altın gibi değişik alternatifler çıkar. Bu seçenekler uzun yıllardan beridir en ideal yatırım araçları arasında yer alır. Tüm bu seçeneklerle beraber gremse altın da yatırım yapmak isteyen kişiler için ideal bir seçenek olabilir. Konuya hakim olmayan kişiler bu altın türünü daha önce duymamış olabilirler. Peki gremse altın nedir? İşte detaylar! 

Gremse Altın Nedir? 

Gremse Altın Nedir
Gremse Altın Nedir

Gremse teriminin özü aslında çok uzun dönemlere dayanır. Üstünde imparator Franz Joseph’in portresini yer aldığı Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’na ait olan altın paraya, Almanca dilimde verilmiş olan Kremintz adından gelir. Gremse altın çeşidi, 234 sayılı KHK’nin 2/b maddesi uyarınca devlet tarafından güvence altına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından bastırılan bir altın türüdür. Gremse altının ön yüzünde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresine yer verilir. Ayrıca portrenin etrafında 32 adet yıldız bulunur. Bununla beraber yıldızların defne yapraklı çelenk motifleri de ön plana çıkar. Arka yüzünde ise Türkçe dille yazılmış olan Türkiye Cumhuriyeti Darphanesi ibaresine yer verilir. Ayrıca bu ibarenin hemen altında, gremse altının basıldığı tarih vardır. Bu altın çeşidi genel olarak yatırım amacıyla satın alındığı için herkes tarafından bilinmez. Diğer adı aynı zamanda iki buçukluk olarak bilinir. Bazı kadınlar gremse altını boynuna kolye olarak takar. Geçmiş dönemlerden günümüze kadar uzanan zaman diliminde değer görmüştür. 

Gremse Altın Kaç Gram? 

Gremse altın nedir diye araştırma yapan çoğu insan aynı zamanda gremse altının kaç gram olduğu hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bütün altın çeşitlerinde olduğu gibi bu altın çeşidinde de ağırlık büyük önem arz eder. Gremse altın çeşidi 22 ayar olma özelliğine sahiptir. Yani içerisinde %91,6 oranında saf altına yer verilmiştir. Bu oranı altının bir kenarında görme şansınız vardır. Ürünlerin kaç ayar olduğu milyem oranıyla ifade eder. Yani elinizdeki ürünü detaylı bir şekilde incelediğiniz zaman bir köşesinde 916 sayısını görmeniz mümkündür. Bu altın ilk etapta kulpsuz olarak dizayn edilir. İlerleyen dönemlerde ise isteğe bağlı olarak kulp detayı ilave edilebilir. Ürünün kulplu ağırlığı 18,15 gram şeklindedir. Has ağırlığı ise 16,05 gram olarak bilinir. Ürünün çapı ise 40 mm şeklindedir. 

Gremse Kaç Çeyrek Eder? 

Gremse altın nedir hakkında meraklı bir şekilde araştırma yapan insanlar bir yandan da ürünün diğer özellikleri hakkında bilgi sahibi olmayı arzu ederler. İki buçukluk olarak bilinen bu altın çeşidinin kaç tane çeyrek altına denk olduğu özellikle en çok merak uyandıran konular arasında yer alır. 5 adet yarım altın değerine eşit olan gremse altının diğer adının iki buçukluk olmasının bir diğer sebebi de budur. Tam altın çeşidinin tamı tamına iki buçuk katı olarak bilinir. Aynı zamanda da 10 adet çeyrek altına eşdeğerdir. Bu özelliklerine baktığınız zaman ürünün piyasa üzerinde bir hayli değer gördüğünü anlamanız mümkündür. 

Gremse Altın Nedir? Gremse Altın Almak Avantajlı Olur Mu? 

Gremse altın çeşidi hakkında merak edilen bir diğer konu da ürünün avantajlı olup olmadığıdır. Piyasa genelinde bir araştırma yaptığınız zaman, ürünün biraz pahalıya satıldığını görebilirsiniz. Bu nedenle alım ve satım durumu çok fazla yaygın değildir. Ancak sahip olduğu özelliklere baktığınız zaman da son derece değerli ve karlı bir yatırım aracı olduğunu anlayabilirsiniz. Gremse altın tıpkı diğer ziynet çeşitlerinde olduğu gibi piyasa üzerinde rahatlıkla bulunur. Kuyumcu, banka, döviz büroları ya da sarraf gibi yerlerden temin etme şansınız vardır. Dilediğiniz zaman da yine bu mekanlarda bozdurabilirsiniz. Özellikle kısa vade yerine uzun vadede düşündüğünüz zaman hatırı sayılır bir kar yapak imkanınız mevcuttur. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir