Ata Altın Kaç Gram? 1 Ata Altın Kaç Gram

Ata Altın Kaç Gram

Ata altın kaç gram sorusu özellikle ilerleyen dönemler için yatırım yapma amacıyla altına yönelen kişilerin merak ettiği konular arasında yer alır. Bu ürünler aynı zamanda düğün, nişan, sünnet ya da doğum gibi özel merasimler için de en ideal hediye seçeneklerinden biridir. Günümüz piyasasında ve geçmiş dönemler içerisinde her zaman büyük oranda değer görmeyi başaran ata altın, değişik seçenekleriyle ön plana çıkar. Göz doldurucu yapısı ve her dönem değer kazanması sebebiyle bu ürünler, çoğu zaman en başarılı yatırım seçeneklerinin başında yer alır. Peki ata altın özellikleri nelerdir? 1 ata altın kaç gram eder? Ata altın çeşitleri ve farkları nelerdir? İşte bu konuyla ilgili merak ettiğiniz bütün detaylar! 

Ata Altın Özellikleri Nelerdir? 
Ata Altın Özellikleri Nelerdir?

Ata Altın Kaç Gram? Ata Altın Özellikleri Nelerdir? 

Ata altın çeşitleri, her yılın Ekim ayının 29. gününde basılır. Bu ürünler aynı zamanda piyasada Cumhuriyet altını olarak da bilinir. Ürünler her yıl Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılır. Ata liranın basımındaki tarih, cumhuriyet kuruluşunun üzerinden bu yana geçen yıl sayısı baz alınarak hesaplanır. Ve bu doğrultuda basılır. Temelde kulplu ve kulpsuz olarak iki ayrı gruba ayrılır. Kulpsuz bir şekilde tedavüle çıkan yani piyasaya sürülmüş olan ürünlere daha sonra kullanım amaçlarına göre isteğe bağlı olarak kulp detayı ilave edilebilir. Ürünün arka yüzünde basıldığı tarih yerine kaçıncı defa basıldığına yer verilir. Ön yüzünde ise ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün profili yer alır. 22 ayar olma özelliğine sahip olan bu altının çapı ise 22 mm şeklindedir. Ata altın kaç gram sorusu için; kulplu ağırlık 7,21 gram, has ağırlık 6,61 gram şeklinde bir tabir kullanılabilir. 

Ata Altın Almanın Avantajları Nelerdir? 

Ata altının kaç gram olduğu sorusunun yanı sıra ata altın satın almanın avantajları nelerdir sorusu da her dönem gündemde yer almayı başarır. Altın yatırımını fiziki bir şekilde yapmak isteyen kişiler için bu ürünler son derece avantajlıdır. Satın alma sırasında maliyeti diğer altın türlerine oranla daha pahalıdır. Ancak bu durum ürünü bozdurmak istediğiniz zaman da geçerli olur. Ürünlerin alış fiyatı ve satış fiyatı arasında ciddi derecede fark yoktur. Bu sayede ne zaman bozdurmak isterseniz isteyen çoğu zaman kar yapma şansınız oldukça yüksektir. Tabii ki güncel kur durumunun da bu noktada büyük oranda etkisi vardır. Ancak kar yapmak için diğer ürünlerde olduğu kadar uzun vadede beklemenize gerek kalmaz. Ürünler piyasada kolay bir şekilde bulunur. Kuyumcular başta olmak üzere sarraf, döviz büroları ve banka gibi yerlerde ürünü nakite çevirme şansınız vardır. Ürünlerin içeriğinde ise %91,6 oranında saf altına yer verilir. Her zaman değer görmesinin asıl sebebi budur. 

Ata Altın Çeşitleri Nelerdir? 

Ata altının gramı hakkında araştırma yapan kişiler aynı zamanda bu ürünün çeşitlerinin de özelliklerini incelemek isterler. Ata altın toplamda beş ayrı şekilde satışa sunulur. Altın altın çeşitlerini şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Ata çeyrek altın 
  • Ata yarım altın 
  • Ata lira altın
  • Ata ikibuçuklu altın
  • Ata beşli altın
Ata Altın
Ata Altın

Çeyrek Ata Altın Kaç Gram? Özellikleri Nelerdir? 

Ata çeyrek altın, Ata altın grubu içerisinde yer alan en küçük üye olarak bilinir. Halk arasında da yine bu ismiyle bilinir. Çeyrek ata altın kaç gram sorusu için 1,804 gram şeklinde bir yanıt vermek doğru olur. Ürünün çapı ise 14,75 mm şeklindedir. 22 ayar olma özelliğine sahiptir. 

Ata Yarım Altın Kaç Gram? Özellikleri Nelerdir? 

Halk arasında da aynı isimle anılan ata yarım altın çeşidi, bu ailenin ikinci en küçük üyesi olarak bilinir. 3,608 gram ağırlığına sahip olan bu ürünlerin çapı ise 18 mm şeklindedir. 22 ayar altın olma özelliğine sahip olan bu altınlar, bütçesi daha az olan kişiler için avantajlı bir seçenek olabilir. 

Ata Lira Altın Kaç Gram? Özellikleri Nelerdir? 

Ata altın grubunun ortanca üyesi olarak bilinen Ata lira altın, her dönem değer görmeyi başarır. Halk arasında cumhuriyet altını olarak da isimlendirilir. Ayrıca meskük madeni olarak da bilinir. Ürün 7,216 gram ağırlığına sahiptir. Ürünün çapı 22 mm şeklinde dizayn edilmiştir. Tıpkı ailenin diğer ürünleri gibi Ata lira altın da 22 ayar bir yapıya sahiptir. Genel olarak kulpsuz şekilde satışa sunulur. 

Ata 2.5 Altın Kaç Gram? Özellikleri Nelerdir? 

Ata altın ailesinin en büyük ikinci üyesi olan Ata 2.5 altın kaç gram sorusu pek çok kişinin kafasında kendine yer bulur. Günümüz değerinde normal on adet çeyrek altına eşdeğerdir. Bu nedenle de son derece değerlidir. Dış görünümü oldukça şık bir tasarıma sahiptir. Bir yüzünde Atatürk portresine yer verilirken, arka tarafında ise Türkiye Cumhuriyeti Darphanesi ibaresine yer verilir. Tıpkı grubun öteki üyelerinde olduğu gibi bu altın türü de 22 ayardır. Ağırlığı ise 18,04 şeklindedir. 30 mm çapa sahip olan bu ürünler, piyasada çok sık tercih edilmez. Bu sebeple de bulunması diğer ürünlere oranla daha zordur. 

Ata Beşli Altın Kaç Gram? Özellikleri Nelerdir? 

Bu ailenin en büyük üyesidir. Maliyeti diğer seçeneklere oranla daha yüksek olduğu için, çoğu zaman büyük yatırımcılara hitap eder. Ön yüzünde Atatürk portresi vardır. Arka yüzünde ise basım tarihi yer alır. Ayrıca değişik detaylara da yer verilir. 36,08 gram ağırlığına sahip olan ata beşli altının çapı da 35 mm şeklindedir. Ürünlerin alış ve satış fiyatları arasında ciddi farklar bulunmaması sayesinde hem uzun hem de kısa vadeli dönemlerde kar yapma olasılığınız son derece yüksektir. Bu ürün de tıpkı diğer ürünler gibi 22 ayardır. 

Tam Ata Altın Fiyatı

Ata altın gramı itibarı ile civarında satılmaktadır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir