Elazığ Kuyumcular Odası | Adres, Telefon, Altın Fiyatları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Tarihi Harput Kalesi’nin eteklerine kurulmuş olan Elazığ şehrinin ekonomisine yön veren değerlerden biri de madenciliktir. Elazığ’ın Maden ilçesi adını yöredeki bakır madenciliğinden almıştır. Demir, krom, bakır ve altın gibi cevherlerin bulunduğu bu topraklarda hünerli sanatkarların bulunuyor olması kaçınılmazdır. Elazığ’ın Baskil ilçesinin güneyinde altın madeninin çıkarıldığı Baskil Altınlı Kuvars Damarları bulunuyor.

Kendi topraklarında birbirinden değerli maden, metal ve cevherleri barındıran Elazığ’ın kuyumculuk sektöründe çağ atladığı söylenebilir. Sizlere bu makalemizde Elazığ halkının altına, ziynet ve mücevhere, yatırım aracı olarak görülen Kapalı Çarşı ve kuyumcu ürünlerine olan ilgisinden bahsedeceğiz. Yöresel anlamda öne çıkan ve en çok rağbet gören altın takılarından söz edecek ve güncel altın fiyatlarını paylaşacağız. Elazığ, kuyumculuk sanatına ve esnafına önem veren bir şehrimiz. Bununla ilgili de, Elazığ Kuyumcular Odası iletişim bilgilerine makalemizde yer vermek istedik.

Elazığ Kuyumcular Odası İletişim Bilgileri

Elazığ Kuyumcular Odası, Fikret Çakmakçı başkanlığında, İzzet Paşa Mahallesi Kazım Bayar Caddesi, Merkez ilçesi adresinde faaliyet göstermektedir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ise Çarşı Mahallesi Sakarya Caddesi 52/2 Elazığ Merkez adresinde faaliyet göstermektedir.

Elazığ Kuyumcular Odası

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: İzzet Paşa Mah. Kazım Bayar Caddesi. Merkez / ELAZIĞ

Telefon: 0 (424) 238 87 05

Faks: 0 (424) 236 98 61

Elazığ Altın Satışları

Her şehrimizde farklı iş kollarında görev alan esnafın bir araya toplandığı bir Kapalı Çarşı mutlaka bulunur. Kapalı Çarşı denince akla ilk olarak kuyumcular gelir. Elazığ’ın Tarihi Kapalı Çarşısı, kentin en ünlü madeni olan bakırın işlendiği ve bu ürünlerin satıldığı dükkanlarla dolup taşar. Bakırcı ve kalaycı dükkanlarının bulunduğu bir sokak Bakırcılar Çarşısı olarak anılmaktadır.

Otantik desenler ve yöresel süslemelerle işlenip elde hazırlanan bakır takılar, hediyelik eşya mağazalarında olduğu gibi kuyumcu ve sarraflarda da karşınıza çıkacaktır. Elazığ’ın meşhur altın ve bakır takı modellerini her kuyumcuda ve kapalı çarşıda görebilirsiniz. Elazığ’ın meşhur düğünlerinde geline bilezik, yüzük, küpe, kolye ve takı seti takıldığı gibi çeyrek, yarım, Cumhuriyet altını da hediye verilmektedir.

Elazığ altın fiyatları bugün nasıl? Canlı altın kurunu öğrenmek ve Elazığ’daki güncel altın fiyatlarını takip etmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Elazığ Altın Fiyatları

Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir