Elazığ Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Elazığ Bugün Gram

Elazığ Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Elazığ altın fiyatları sadece o bölge sınırları içinde yaşam sürdüren insanlar tarafından değil bölgeye yakın konumda oturan kişiler tarafından da merak edilir. Sahip olduğu göz alıcı rengi sayesinde insanların oldukça ilgisini çeker. Dış etmenlerden etkilenmeyen, kolaylıkla dövülüp rahatlıkla işlenebilen altın; aynı zamanda finansal ve fiziksel kimliğini tarihi dönemler boyunca korumuştur. Diğer madenlerden farklı olarak kendine özel pek çok özelliği bulunan bu değerli maden ticari, süs ve dekoratif aracı olarak kullanılır. Altın; tarih boyunca bazı topluluklarda ekonomik güç, servet, güzellik, ihtişam ve zenginliğin sembolü olarak görülmüştür. Altın, doğada doğal olarak bulunmasından ve kolayca işlenip şekil verilebilme özelliğinden dolayı altını insanlar tam tamına 7000 yıldan beri kullanırlar. Dünyanın en eski altın üreticileri ise Mısırlılardır. Paranın henüz bulunmadığı zamanlarda üzerinde damgalar bulunan külçeler para olarak kullanılmıştır. Ürünlerin fiyatların şekil almasında ise etkisi bulunan çok sayıda faktör vardır. Durum böyle olunca Türkiye’nin her yerinde altın fiyatları her zaman merak edilir.

Elazığ

Elazığ Altın Fiyatları – Elazığ Güncel Altın Fiyatları

Altın oldukça eski bir gelenektir. İşlenmesi oldukça kolay olduğu için bakır ve gümüşe göre daha güçlü yapıdadır. Ayrıca asla üzerinden yıllar geçse bile kararma ya da paslanma yapmaz. Bu yüzden insanlar tarafından gerek takı gerekse yatırım amaçlı sık tercih edilen tek maden altındır. Bu konu Elazığ halkının da ilgisini çeker.  Altın aynı zamanda hiç bir elementle tepkimeye girmez ve hiçbir asitte çözünmez. Diğer metallerle elde edilen alaşımlarıyla beraber farklı renkler elde edilebilir. Altın oldukça nadir bulunmasından ötürü eski dönemlerde olduğu gibi günümüzde de fiziksel ve finansal değerini korumaya önemle devam eder. Tarih boyunca çeşitli krallıkların süsü ve para birimi olarak kullanılmasının yanında günümüzde de çeşitli tıbbi cihazla beraber  elektronik aletlerde kullanılır. Eski medeniyetlerin mezar ve tapınak dekorasyonlarında da altın madenine denk gelinmiştir.  Altın ağır bir metal olan altın aynı zamanda yumuşak yapısı sayesinde kolayca şekillendirilebilir.

Elazığ Altın Fiyatları – Altının Ülkeler Açısından Finansal Önemi Nedir?

Günümüzün en kıymetli madenlerinden biri olan altın, güç ve servetin en göze çarpan simgelerinden olduğu için bu durum insanların dikkatini çeker. Ayrıca insanlar tarafından oldukça önemli bir yatırım aracı olarak görülür. Bu yüzden altın, güvenli liman olarak adlandırılır. Uzun dönemler boyunca saklanıp kolayca paraya dönüştürülebilme özelliği de altının fiyatlarını doğrudan etkiler. Altının fiyatları yerel olmaktan ziyade tüm dünyaca belirlenir. Bunun sebebi ise altının tüm dünyada işlem görüyor olmasıdır. Ayrıca altın piyasası her bir ülkede farklı saatlerde işlem görür. Örnek vermek gerekirse ülkemizde altın işlemleri sona erdiğinde İngiltere’de başlar. Daha sonra Amerika ve Uzakdoğu olarak devam eder. Yani kısaca altın piyasası 24 saat boyunca aktif olarak işlem yapar. Bu sebepten ötürü altının fiyatını tüm dünyadaki finansal hareketler belirler. ABD ekonomik anlamda en güçlü devlet olarak tüm bu anlatılanların başında yer alır. Yani ABD devletinin aldığı kararlar ve uyguladığı yaptırımlar önemli faktörlerdendir.

Elazığ İlinin Genel Yapısı

Elazığ ili Doğu Anadolu bölgesinde yer alan bir ilimizdir. Bu il deniz seviyesinden 1067 metre yükseklikte olup dağa yakın bir yerde bulunur ve burası üzüm bağları ile bahçelerle çevrili bir alandır. Bu ilin nüfusu 580.000 in üzerinde olup mahsul ve hayvancılık için de bir ticaret şehridir. Elazığ ilindeki diğer bir ekonomik kaynak ise madencilik olup toprak bakır, demir cevher, çinko, kurşun, krom ve magnezyum açısından oldukça zengin bir bölgedir. Bu ilde yer alan Fırat nehri üzerinde bulunan Keban’la Karakaya Barajlarıyla bu barajların yapay gölleri şehrin hızla büyüyüp gelişmesine ve genel görünümüne olumlu birer imkan sağlar. Bu ilde bulunan Keban gölü Atatürk Baraj gölünden sonraki ikinci büyük yapay göl olma özelliğine sahiptir. Bu ile ait Harput Antik Bizans Kalesi buranın tarihi merkezlerindendir. Hurris, Hititler, Urartular, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılardan kalma Anadolu medeniyetine ait eserlerin bir çoğunu bu ildeki Etnografya ve Arkeoloji müzesinde görmeniz mümkündür.

Elazığ İlinin Tarihi Geçmişi

Elazığ altın fiyatları ile ilgili araştırma yapan kişi sayısı oldukça fazladır. Bununla beraber insanlar fiyat skalasının yanında şehrin genel durumu hakkında da bilgi sahibi olmak isterler. Yaklaşık olarak 4000 yıllık bir şehir olan Elazığ ilinin tarihi Harput şehrinin tarihiyle beraber hala arkeologlar tarafından incelenmeye devam eder. Şehir merkezinden 5 km uzaklıkta bulunan Harput şehri edinilen yazılı kaynaklara göre M.Ö 2000 yıllarına kadar dayanmıştı. Harput, tamı tamına 4000 yıllık tarihiyle Elazığ ilinin en eski ilk yerleşim yerlerinden biridir. Yazılı kaynaklara göre Harput’a ilk yerleşen medeniyetin Hurriler olduğu bilinir. Doğu Anadolu bölgesinde devlet kuran bir başka medeniyet olan Urartuların Elazığ ilindeki tarihi yerini Harput kalesinde bulunan Urartu medeniyetine ait kalıntılardan gözlemlemeniz mümkündür. Elazığ ili Cumhuriyet döneminde de yurdun kalkınmasına yönelik ticarette büyük adımlar atıp tarımda da gelişme göstermiştir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir