Gerçek Reşat Altın Nasıl Anlaşılır?

Gerçek Reşat Altın Nasıl Anlaşılır

Yatırım yapmak için altın tercih etmek geçmişten günümüze kültür haline gelmiş bir gelenektir. Özellikle kadınlarımız yatırımlarını altın üzerine yaparak ekonomilerine katkı sağlar. Reşat altın da bu yatırım araçlarından biridir. Bu içerikte sizlere gerçek reşat altın nasıl anlaşılır sorusuna yanıtlar vereceğiz. Orijinal Reşat Altın Nasıl Anlaşılır gelin hep birlikte öğrenelim…

Gerçek Reşat altın Osmanlı devleti zamanından günümüze kadar gelen altın türüdür. Osmanlı’da sadece V. Sultan Mehmet Reşat zamanında 1909-1919 yılları arasında basılmış  ve altın para olarak kullanılmıştır. Adını Sultan Mehmet Reşat adından almış bu sebeple Reşat denmiştir.

Gerçek Reşat Altın Nasıl Anlaşılır
Gerçek Reşat Altın Nasıl Anlaşılır?

Reşat altın yasalar gereği günümüzde darphane tarafından basılmamaktadır. V. Mehmet Reşat paşa zamanında 10 yıl süresince basılmış, günümüze kadar  bu altınlar Reşat Altın adında kullanılmış ve tekrar basımı olmamıştır. Bu durum sınırlı sayıdaki değerli yatırım aracı Reşat altının temin edilmesini zorlaştırmaktadır.

Değişik boy ve ağırlıkta 5 Çeşit Reşat altın türü vardır. Bunlar;
  • Reşat Beşli: Ağırlık : 36.00  Çap: 45 mm Ayar: 22 ayar.
  • Reşat İkibuçukluk: Ağırlık :18.00 gram Çap: 35 mm Ayar: 22 ayar
  • Reşat Lira : Ağırlık :7.20 gram Çap: 22 mm Ayar: 22 ayar
  • Reşat Yarım: Ağırlık : 3,60 gram Çap: 18 mm Ayar: 22 ayar
  • Reşat Çeyrek: Ağırlık :1.80 gram Çap: 18 mm Ayar: 22 ayar

Reşat altını, hiç bir zaman değer kaybetmemiştir. Fazlası ile gösterişli bir takı, aynı zamanda değerli bir yatırım aracıdır. Düğün, sünnet, nişan vb. Törenlerinde takı olarak hediye edilir. Yeni evlenenlerin, birikim yapanların, koleksiyoncuların gözdesidir. Beşi bir yerde altın hediye etmek düğünlerde adet olarak yerine getirilen bir gelenektir.  Orijinal beşi bir yerdeler ise beş tane  Reşat altından yapılmaktadır. Günümüzde ise Orijinal Reşat altınının piyasada az bulunması nedeni ile Reşat altın yerine cumhuriyet altını kullanılarak beşi bir yerde yapılır. Piyasa şartlarında Reşat altın ve cumhuriyet altınının fiyatları birbirine çok yakındır.

Reşat Altın Oldukça Popüler Bir Sarrafiye Ürünü!

Tüm bu talepler, Reşat altının piyasada daha fazla rağbet görmesini sağlıyor. Fazla rağbet gören, ulaşması zor olan her şeyin sahtesi olduğu gibi Reşat altının da piyasada fazlası ile sahtesi bulunuyor. Sahte Reşat Altın almamak için bu sayfadaki tavsiyelerimizi dikkate almanızı rica ederiz.

Bir çok kişinin de sorduğu soru peki bizler Reşat altının gerçek olduğunu nasıl anlarız?

Altının gerçek olup olmadığını anlamanız için bir kaç yöntem bulunur. Öncelikle sahte Reşat altından kastınızı belirlemenizi tavsiye ederiz. Gerçek altından yapılmış Reşat altın ve Sahte altından yapılmış Reşat altın olarak düşündüğünüzde altının mı sahte yoksa Reşat baskısının mı sahte olduğunu araştırırken hangisini araştırıyor olduğunuzu bilmeniz gerekir.

Pek çok kuyumcu ya da atölye gerçek altından Reşat altın üretmekte ve müşterilerine satmaktadır. Orijinal Reşat altın Osmanlı döneminde basılan Reşat altın olduğu için, altını gerçek de olsa baskısı Osmanlı döneminde yapılmadığı gerekçesi ile sahte olduğu düşünülen Reşat altınlar var. Bu gibi durumlarda altın gerçektir fakat Reşat baskısı Osmanlı döneminde yapılmamıştır. Tamamen tercih meselesidir.

Osmanlı Altını Nasıldır?

Reşat altını Osmanlı altını olarak da bilinir. Osmanlı döneminin altını olması sebebi ile günümüzde oldukça yoğun ilgi görmektedir. Osmanlı altının nasıl olduğu Reşat altınlarına bakılarak anlaşılabilir.

Orijinal Reşat Altın Nasıl Anlaşılır?

Fakat sahte altından yapılan ve Reşat altın ile hiçbir ilgisi bulunmayan Reşat altın, piyasada yaygın olarak görülmektedir. Sahte altından üretilen bu ürünleri anlamak için ise bazı yöntemler kullanılır. Reşat altının sahtesi şu şekilde anlaşılır:

1. Mıknatıs yöntemi;

Altın çekim gücüne sahip değildir. Mıknatısı altına tuttuğunuz da altında çekim olmaması gerekir. Eğer altında çekim oluşuyor ise sahte olma ihtimali yüksektir.

2. Seramik yöntemi;

Altını seramik yüzeyde test etmek. Bu da gerçek altın olup olmadığını doğrular nitelikte bir testtir. Altını herhangi bir seramik yüzeye sürdüğünüz de kendi renginde iz bırakması gerekir. Eğer gri ,metalik ya da koyu bir renk ile karşılaşıyorsanız altınının sahte olma ihtimali çok yüksektir.

3. Ateş yöntemi;

Altın ateşe dayanıklıdır. Ateş üzerinde tuttuğunuz da herhangi bir şekilde kararma, yanma, koku ile karşılaşmazsınız. Aksi bir durumda altın sahte olacaktır.

4. Ses çıkarma yöntemi;

Kuyumcular altının sesinden anlarlar , gerçek olup olmadığını. Sesi tok olduğu için çok net ayırt edilebilir. Gerçekten altın olduğuna emin olduğunuz ürünlerle ses çıkararak test edebilirsiniz.

5. Görsel inceleme yöntemi

Gerçek Reşat altının dış özellikleri kesin ve nettir, değişmez.

Herhangi bir şeyi sahtesini yapan dolandırıcılar, mutlaka iz bırakırlar. Ufak bir noktada bıraktıkları izler cezalarını hafifletici sebebe girmekte. Bu nedenle siz de alacağınız Reşat altının dış yüzeyini iyi incelemelisiniz.

Gerçek Reşat Altın Nasıl Anlaşılır
Gerçek Reşat Altın Nasıl Anlaşılır

Gerçek (Orijinal) Reşat altın nasıl olmalıdır?

  • Reşat altının basım yılı 1909 -1919 yılları olmalıdır. Alt kısmında başım yılı yer alır.
  • Basım yılının tam yanında 22 ayar ibaresi yer alır.
  • Reşat altının tam orta kısmında Mehmet Reşat Paşa’nın Arapça harflerle imzası bulunur.
  • Arka kısımda Arapça harfler ile İstanbul Darphane’ sinde basıldığı bilgisi vardır.

Tüm bu bilgiler ışığında asla tanımadığınız kişilerden ve piyasanın altında satış yapanlardan Reşat altın alışverişi yapmamanızı tavsiye ederiz.

Gerçek Reşat Altın Nasıl Anlaşılır?

Piyasanın altında fiyatla alınan altın kesinlikle sahte olacaktır. Reşat baskısı Darphanede değil de bir atölyede yapılabilir. Orijinal Osmanlı Reşat olmasa da gerçek altındır ve tercihinize göre satın alınabilir. Bu konuda yazının önceki bölümlerinde detaylı olarak bilgi vermiştik.

Reşat Altını tanıdığınız kuyumcudan birebir giderek almanız tavsiye edilir. Ya da sitemizdeki reşat altın ürünlerini inceleyerek aralarında tercih yapabilirsiniz. Bildiğiniz üzere Mücevher Dünyası sizler için ücretsiz ve sigortalı kargo imkanı ile kapınıza kadar teslimat gerçekleştirir. Ürünleriniz size ulaşana kadar sigorta koruması kapsamında korunmaktadır. Hem ürün hem paranız bu sayede koruma altına alınır.

Gerçek Reşat altını 22 ayar altın üzerinden faturalandırılır. Ya da, nasıl ki pırlanta alışlarımızda ürün sertifikası alıyoruz, aynı şekilde Reşat altın için de sertifika talep edebilirsiniz. Sertifikada yer alan bilgiler, altının gerçekliğini belgeler ve daha sonra satmak istediğinizde sorun yaşamazsınız.

22 ayar 5i bir yerde olarak satılan Reşat altınlara kuyumcular tarafından işçilik gideri de eklenebilmektedir. Altının maden olarak değil de işlenmiş olarak sizlere sunulması, bir mağazada sergilenmesi ve size altınla birlikte hizmetin de verilmesinin maddi bir ederi olmalıdır. Buna da genel bir tabir ile işçilik adı verilir.

Sertifikada yer alan bilgiler, altının orijinalliğini belgeler ve satış sürecini kolaylaştırır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir