14 Ayar Altın Kolye Modelleri ve Fiyatları

14 Ayar Altın Kolye

14 ayar altın kolye modelleri hem genç neslin hem de orta yaş kesiminin severek kullandıkları, ziynet eşyaları arasında ilk sıralarda yer alır. Ürünlerin son derece geniş bir yelpazede seyretmesi, kadınların kendi kişisel zevklerine göre daha rahat seçimler yapmalarına imkan tanır. Altın takılara duyulan ilgi oranı geçmişten günümüze kadar sürekli olarak artış gösterir. Altın; yapısı itibariyle hem kolay şekil alabilen hem kolay işlenen hem de sürekli değer kazanan bir maden olduğu için tüm medeniyetler her zaman altına yoğun ilgi göstermişlerdir. Altın kullanılarak yapılmış olan kolye modelleri, kadınların zarifliğini ve şıklığını en güzel şekilde ortaya çıkarmayı başarır. Ürünler sadece kendiniz kullanmanız için değil yılbaşı ya da yıl dönümü gibi özel dönemlerde sevdiğiniz insanlara hediye etmeniz için de ideal bir seçimdir. Değişik tasarım ve özellikleriyle ön plana çıkan modeller, günden güne değer kazandığı için de sık sık tercih edilir. 14 ayar altın kolye modellerini sahip oldukları bütün detaylarla birlikte inceleyip, seçimlerinizi kolayca yapabilirsiniz. 

Hem Şık Hem de Zarif 14 Ayar Altın Kolye Modelleri

Hem Şık Hem de Zarif 14 Ayar Altın Kolye Modelleri
Hem Şık Hem de Zarif 14 Ayar Altın Kolye Modelleri- Resme Tıklayınız

14 ayar altın kolye modellerini incelediğiniz zaman karşınıza birbirinden farklı tasarımlara sahip olan çok sayıda seçenek çıkar. Ürünlerin dış görünümleri, dönem trendlerine ve kullanıcıların isteklerine göre şekil alır. Gerek zincir detayı gerekse de kolye ucu detayıyla farklılık kazandırılan ürünler, kadınların seçimlerinde her zaman kendine yer bulur. 14 ayar kolye çeşitleri; klasik altın sarısı görünümün yanı sıra yeşil, mavi ya da beyaz gibi renkli taşlar ilave edilerek daha dikkat çekici bir görünüme kavuşur. Üstelik saat, kalp, sonsuzluk, nazar boncuğu ya da çiçek gibi değişik detaylar ürünlere hareketli bir görüntü kazandırır. Ürünlerin zincir uzunlukları da farklılık gösterir.

Yelpazeye ufaktan göz gezdirdiğiniz zaman 30 cm’den başlayıp 55 cm hatta 82 cm uzunluğuna kadar ulaşan pek çok seçenek bulunduğunu görebilirsiniz. Ayrıca modellerin zincir kalınlıkları da farklılık gösterebilir. İnceleme yaparken bu tarz detayları göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Yüzlerce farklı seçeneğin yer aldığı yelpazede aradığınız yapıya uygun olan modeli kısa bir süre içerisinde kolayca bulabilirsiniz. 

14 Ayar Altın Kolye Özellikleri ve Teknik Detayları 

Hem Şık Hem de Zarif 14 Ayar Altın Kolye Modelleri
Hem Şık Hem de Zarif 14 Ayar Altın Kolye Modelleri- Resme Tıklayınız

Ürünlerin görünümlerinin yanı sıra sahip olduğu diğer özellikler de kişilerin dikkatini çeken detaylar arasında yer alır. 14 ayar kolyelerin üretiminde %58,5 oranında saf altın kullanılır. Ortalama olarak yarısından fazlasının saf altın içermesi ürünleri oldukça değerli kılar. Elinizdeki kolyenin 14 ayar olup olmadığını kulp kısmına bakarak kolay bir şekilde anlamanız mümkündür. Genel olarak kolyelerin kulp kısımlarında 585 sayısı yazar. Bu sayı ayar oranı değiştikçe değişim gösterir. 14 ayar olan bütün ürünlerde 585 sayısını görmeniz mümkündür. Aksi takdirde ürün 14 ayar değildir. Kolyelerin kulp kısımları ergonomik bir yapıya sahiptir. Bu sayede takıp çıkarma işlemlerini rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca bazı modellerde zincir uzunluğu kişinin zevkine göre ayarlanabilir tarzda dizayn edilir. Böylece kolyenizi istediğiniz zaman daha kısa ya da istediğiniz zaman daha uzun kullanma şansınız oluşur. Ayrıca kulp kısımlarında yer verilen özel kilit sistemi, gün içerisindeki kullanımlarınızda kolayca açılıp düşmesi gibi sorunların ortadan kalkmasında etkili olur. Modelleri merak ettiğiniz bütün detaylarla inceleyebilirsiniz. 

Taşlı ve Taşsız Olarak Dizayn Edilen 14 Ayar Kolye Modelleri

Taşlı ve Taşsız Olarak Dizayn Edilen 14 Ayar Kolye Modelleri
Taşlı ve Taşsız Olarak Dizayn Edilen 14 Ayar Kolye Modelleri- Resme Tıklayınız

14 ayar altın kolye modelleri temelde taşlı ve taşsız olarak iki ayrı gruba ayrılır. Gösterişli ürünler seven kadınlar genel olarak taşlı olan seçeneklere yönelirler. Seçimlerini sadelikten yana yapmayı tercih eden kadınlar için ise taşsız modeller daha idealdir. Taşsız seçenekler arasında tuğralı, yapraklı, eğri çubuk, dünya ya da yonca gibi değişik figürler ön plana çıkar. Taşlı modellerde ise üçgen, medusa, çember, yıldız, çapa ya da kar tanesi gibi ilginç figürlere yer verilir. Sade seçim yapmayı tercih eden kadınlar için yuvarlak ya da kare plaka halinde dizayn edilmiş olan seçenekler de oldukça popülerdir. Bu plakalara isim ya da tarih gibi sizin için önem arz eden notları yazdırmanız mümkündür. Yazılı altın kolye modelleri son yılların vazgeçilmez ziynet eşyaları arasında ilk sıralarda yer almayı başarır. Kolyelerin uç kısımları bazı modellerde sabitken bazı modellerde çıkarılabilir yapıdadır. Çıkarılabilir yapıda olan modelleri dilediğiniz zaman sadece zincir halinde kullanma şansınız vardır. Dilerseniz başka kolye ucu takıp da kullanabilirsiniz. 

Altın Kolyelerin Kullanımı ve Bakımı 

Altın Kolyelerin Kullanımı ve Bakımı 
Altın Kolyelerin Kullanımı ve Bakımı- Resme Tıklayınız

Uzun yıllardır her dönem değer gören altın kolyelerin kullanım sürecinde biraz hassas davranmakta fayda vardır. Hor kullanılması durumunda zaman içerisinde bazı deformeler meydana gelebilir. Bu nedenle mesela gece yatarken boynunuzdan çıkarmanız tavsiye edilir. Ayrıca kullanmadığınız zamanlarda çekmece ya da kutu gibi kapalı alanlarda muhafaza etmeniz, ürünlerin ilk günkü görünümlerini koruması noktasında önem taşır. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalan altın ürünlerin renginde sokmalar oluşabilir. Günlük kullanımda güneş ışını çok fazla zarar etmez. Ancak balkon ya da cam kenarı direkt güneş alan bir alanda saatlerce durması olumsuz etkilerin ortaya çıkmasına neden olur. Ayrıca parfüm gibi yoğun kimyasal içeren maddeleri ürünlere direkt olarak temastan kaçınmanız tavsiye edilir. Modellerin renginin sokması ya da eski parlaklığının kalmaması durumunda evde bazı basit teknikleri uygulayarak kısa sürede eski parlak görüntüye kavuşturmanız mümkündür. Bir kaba ılık suyu koyup bir miktar beyaz sabun rendeledikten sonra 45 dakika kadar bekletmeniz yeterli olur. Ardından fırça yardımıyla ovalayarak kolyenizi kolayca parlatabilirsiniz. 

Altın Kolye Seçiminde Önem Arz Eden Püf Noktalar

Altın Kolye Seçiminde Önem Arz Eden Püf Noktalar
Altın Kolye Seçiminde Önem Arz Eden Püf Noktalar- Resme Tıklayınız

Altın takılar arasında seçim yaparken birtakım detayları göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. 14 ayar altın kolye modellerinin geniş skalası zaman zaman kafanızın karışmasına neden olabilir. Öncelikle ürünü hangi amaçla satın alacağınıza karar vermeniz gerekir. Bazı modellerde yoğun işçilik vardır. Bu modelleri satın alırken fazla para ödemek durumunda kalırsınız. Satışını yaparken ise işçilik oranı ürün değerinden düşülür. Yani zarar etme olasılığınız ortaya çıkar. Bu sebeple yatırımlık mı yoksa kullanımlık mı ürün alacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Ardından kendi kişisel zevklerinizi ön planda tutmalısınız. Günlük hayatta kullanımlar için sade ve hafif modeller tercih etmeniz önerilir. Böylece gün içerisinde rahatça hareket etme şansınız oluşur. Ancak iş hayatında ya da özel davetlerde kullanmak amacıyla satın almak istediğiniz ürünlerin daha gösterişli olması tarzınızı yansıtmanıza yardımcı olur. Zincir uzunluğu, kolye ucunun figürü, taş detayı ve ağırlık gibi unsurlar da seçim sürecinin önem taşıyan faktörleri arasında yer alır. Modellerin renk detaylarına göz atarsanız mevcut kombinlerinize uygun seçimler yapabilirsiniz. 

14 Ayar Altın Kolye Zarar Eder Mi? 

14 Ayar Altın Kolye Zarar Eder Mi? 
14 Ayar Altın Kolye Zarar Eder Mi?- Resme Tıklayınız

İnsanlar her ne kadar kullanım amacıyla da satın alsa, elindeki üründen zarar edip etmeyeceğini bilmek isterler. 14 ayar altın kolye çeşitleri, sadece ileriye dönük yatırım yapmak için uygun değildir. Ancak hem kullanım hem de ufak çaplı bir yatırım olsun derseniz ciddi anlamda zarar etmezsiniz. Altın, her dönem değeri artan bir maden olduğu için yıllar sonrasında dahi kar yapma şansınız vardır. Ancak elinizdeki ürün hafifse, çok fazla taş detayı varsa ve işçilik oranı yüksekse satış işlemi sırasında değerinin düşme ihtimali mevcuttur. Bu nedenle yatırım odaklı düşünürseniz sade, ağır ve işçilik gerektirmeyen modellere yönelmeniz daha doğru olur. Ürünlerin içinde bulunan saf altın oranı arttıkça, değeri de o yönde artış gösterir. Bu nedenle 14 ayar ürünlerin yatırım yapmak için çok uygun olmadığı söylenir. Model skalasının bu denli geniş olmasının bir sebebi de budur. İlerleyen dönemlerde ürünün satışını yaparken zarar etmemek adına, özellikle işçilik unsurunun fazla olmadığı modeller arasında seçim yapmanız daha doğru olur. 

14 Ayar Altın Kolye Fiyatları 

14 Ayar Altın Kolye Fiyatları 
14 Ayar Altın Kolye Fiyatları

Modelleri incelerken hemen hemen herkes fiyat faktörünü de ön planda tutar. 14 ayar kolye fiyatları, ürünlerin özelliklerine göre değişiklik gösterir. İşçilik unsurunun fazla olduğu ürünlerin satış rakamları daha yüksektir. Ayrıca taş gibi ekstra figürler skalanın şekil almasında rol sahibi olur. Ürünleri ayarı her ne kadar aynı olsa dahi ağırlık oranı farklılık gösterebilir. Ağırlık bakımından yüksek olan ürünlerin satışa sunulduğu rakamlar da daha yüksektir. Modellerin fiyat aralıklarının belirlenmesinde aynı zamanda güncel kur durumu da son derece etkili olur. Bu nedenle fiyatlara sık sık güncelleme gelebilir. Altın kolye satın alacağınız zaman güncel kur durumunu birkaç gün takip edip düşük olduğu zamanda satın almanız kar yapmanızı sağlar. Mücevher Dünyası’nda uygun fiyat aralıklarıyla satışa sunulan 14 ayar altın kolye modelleri içerisinde bütçenize hitap eden bir seçeneği kolayca bulabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir