Trabzon Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Trabzon Bugün Gram

Trabzon Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Trabzon altın fiyatları hemen hemen her dönem özellikle Karadeniz halkı başta olmak üzere o civarda ikamet eden pek çok kişi tarafından merak edilir. Altın gerek parlak olması, gerek asaleti, gerekse de şatafatı ifade etmesi açısından bugün dahi paha biçilemez oluşunu korumayı başarır. Altın bütün mutlulukların ödülü olarak da yine çoğu zaman karşınıza çıkar. Bir yarışmada birincilere, bir sünnet töreninde sünnet olan kişiye, evliliklerde gelin ve damada ya da doğumlarda yeni doğan bebeklere takılmasıyla halkımızda geniş bir altın kültürü bulunur. Altının Türk kültüründe bu kadar yer edinmesi ve değerli olması ise her zaman merak konusu olurGerektiğinde teknolojik aletlerde bile kullanılması altının her alanda karşınıza çıktığının adeta bir göstergesidir. Altın fiyatları, ürünlerin özelliklerine göre şekil alır. Hatta bazen şehir ve bölgelere göre farklılık gösterdiğini dahi görmeniz mümkündür. Trabzon altına en düşkün illerden biridir. Peki Trabzon altın fiyatları nasıldır? Fiyatlar neye göre şekil alır? İşte bu konuyla ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar!   

trabzon

Trabzon Altın Fiyatları – Altının Elde Edilme Yöntemleri 

Trabzon altın fiyatları hakkında araştırma yaparken karşınıza altının nasıl elde edildiği konusunda da birtakım bilgiler çıkabilir. Bu konuda da bilgi sahibi olmanızın size büyük faydaları vardır. Altın elde edilme yöntemleri geniş bir yelpazede seyreder. Bunlar; 

  • Altının elde edilmesinde kullanılan ilk yöntem Hidrolik yöntemdir. Hidrolik Yöntem’de başıboş halde kumla birleşik  olarak bulunan altın, eğik bir düzlemde tazikli su akımı ile ıslatılır. Kum akar, altın geride kalır. 
  • Altının elde edilmesinde kullanılan bir diğer yöntem ise Amalgam yöntemi’dir. İp ince  toz halindeki mineral, civa ile bütünleşik bakır plakalar üzerinde ıslatılır. Altın, civada amalgam yaparak çözünür. Bu amalgamın damıtılmasıyla civa buharlaşır, altın geride kalır. Buna da amalgam yöntemi denmektedir. 
  • Klorür yönteminde ise Mineral önce ısıtılır ve sıcakta klor gazı verilerek suda çözünen altın klorür oluşturulur. Karışıma su eklenmesiyle elde edilen çözeltinin, demir, sülfat, okzalik asit veya odun kömürü ile çözümlenmesinden metalik altın elde edilir. 

Altının Ayarını Anlama Yöntemi 

Altın konusunda bilgisi olan ya da olmayan herkesin merak ettiği noktalardan birisi altının ayarı konusudur. Altının saflığı “kıratla yani ayar ile  ifade edilir. Karat saflıktan daha çok, bir ağırlık birimidir. Bu kelime, Arapça “kirat”tan gelir. Saf altın 24 kıratdan oluşur. Mücevhercilikte kullanılan altın karışımlarının ayarları ise ülkeden ülkeye değişiklik gösterir Türkiye’de iç piyasaya sürülen Mücevher çeşitleri 22,18 ya da 14 ayarlık altın karışımlardan yapılır. Dış satım için ise genel olarak 21 ayarlık altın kullanılır. 22 ayar altından yapılan bileziklere, Darphane ayar damgası vurulur. Öteki Mücevher çeşitlerinde ise ürünler yapımcının özel garanti damgasını taşır  ve Darphane sadece rapor verir.18 ayarlık altın karışımları gümüş ve bakır miktarlarına göre farklı renkler alır. %25 gümüş, yeşil altını; % 12,5 gümüş ve % 12,5 bakır, sarı altını; %0,6 gümüş ve %19 bakır, pembe altını; % 25 bakır, kırmızı altını oluşturur. Ürünlerin kaç ayar olduğunu ise kenar kısımlarına bakarak anlamanız mümkündür. Bu sayılar milyem değerini gösterir.  

Trabzon Altın Fiyatları – Fiyat Skalasına Etki Eden Faktörler Nelerdir?  

Altın fiyatlarına doğrudan ya da dolaylı olarak etki eden bazı faktörler vardır. Ürünlerin sahip olduğu her bir detay fiyat aralıkları üzerinde etkili olur. Bununla beraber dünya piyasasında meydana gelen bütün değişimler de ürünlerin satış fiyatlarına etki eder. Trabzon altın fiyatları hakkında araştırma yaptığınız zaman, rakamların şehir bazında ciddi değişimler göstermediğini görmeniz mümkündür. Fakat bilezik ya da kolye gibi takı grubunda satışa sunulan ürünlerin fiyat aralıkları şehirlere göre değişiklik gösterebilir. Peki altın fiyatlarını etkileyen faktörler nelerdir; 

  • Altının bütün dünya genelindeki uluslararası alanda geçerli kılınan ons değeri üzerinde meydana gelen düşüş ve artışlar  
  • Ürünlerin ağırlık cinsinden kaç gram olduğu  
  • Ürünlerin içeriğinde ne kadar oranda saf altın kullanıldığı yani kaç ayar olduğu  
  • Taş gibi ürünlere ilave edilmiş olan ekstra figürlerin ücretleri  
  • Ürünlerin şekil almasında verilen el emeğinin yani işçiliğin bedeli 
  • Kuyumcuların satış için ürünlerin üzerine ekledikleri kar marjı  
  • Dünya ekonomisinde ortaya çıkan dalgalanmalar 
  • Döviz kurlarında meydana gelen artış ya da düşüşler 
  • Ürünlerin özellikleri 

Trabzon Altın Fiyatları – Trabzon’da Güncel Altın Fiyatları  

Trabzon altın fiyatları için net bir rakam vermek mümkün değildir. Çünkü rakamlar bazen saatlik bazen anlık olarak bile değişim gösterebilir. Bu nedenle altın satın almadan ya da bozdurmadan önce bir süre piyasa durumunu takip edip bilgi almanız gerekir. Bu sayede daha karlı bir şekilde alışveriş yapma şansınız bulunur. Ayrıca altın satın alırken öncelikle hangi amaçla satın almak istediğinizi belirlemeniz gerekir.. Örneğin yatırım için gram altın, çeyrek altın ya da cumhuriyet altını gibi seçenekler daha avantajlı olur. Çünkü bu ürünlerde işçilik değeri daha düşüktür. Böylece bozdurmak istediğiniz zaman zarar etme olasılığınız daha düşük olur. Kullanım için ise bilezik, yüzük, kolye ya da küpe seçeneklerine yönelebilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz kişilere hediye etmek için de takı modelleri son derece idealdir. Yatırım yapmak için külçe altın çeşitlerine de yönelebilirsiniz.  

Trabzon’un Tarihçesi ve Geçmişi Hakkında Kısa Bilgiler 

Karadeniz bölgesinin önemli bir liman şehri olan Trabzon Değirmendere Vadisinin Karadeniz’e ulaştığı yerin batısında Boztepe’nin eteklerinde kurulan bu şehrin ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu hakkında bir bilgi olmamakla birlikte M. Ö.  756’da bir Milet kolonisi olarak ortaya çıktığı ifade edilen şehir için doğrudan şehir ve şehrin adından söz eden ilk kaynak M. Ö. 400 yılına ait Anabasis’tir. Bu kaynakta verilen bilgilere göre şehir Sinop’a bağlıydı ve ona vergi vermekteydi. Bu açıdan şehri Sinoplular’ın kurduğu ve buraya TrapezusTrapeza diye isimlendirdikleri tahmin edilir. Bu kelimeler İslam kaynaklarında AtrabazundeTarabazunde biçiminde geçer. “Masa” manasına  gelen Trapezus adı tahminen  şehrin ilk kurulduğu dik yamaçlar üzerindeki Aşağıhisar kesiminin coğrafî özellikleriyle ilgilidir. İlk çağlardan itibaren hareketli ve siyasi çekişmelere sahne olan Trabzon bir süre Persler’in nüfuzu altında kaldı. Bir ara bağımsızlığını ilan eden Trabzon, Büyük İskender’in Anadolu seferinden sonra İskender’in hakimiyeti altına girdi. Günümüzde Trabzon ili Karadeniz Bölgesinin en sevilen illeri arasında ilk sıralarda yer alır.  

Trabzon Şehrinin Güncel Durumu  

Trabzon altın fiyatları için araştırma yaptığınız zaman o şehir hakkında bilgi sahibi olmanızda da fayda vardır. Trabzon, Karadeniz Bölgesinin en sevilen ve en sık ziyaret edilen şehirleri arasında yer alır. Gerek orman manzaraları gerekse de deniz manzaraları buraya gelen insanların hayran kalmasındaki en etkili durumlardan biridir. Şehrin büyük çoğunluğu geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlar. Ayrıca son yıllarda gösterdiği gelişimler sayesinde sanayi alanında büyük değişimler meydana gelmiştir. Trabzon, hem sıcakkanlı halkı hem kendine özgü lezzetleri hem de farklı kültürüyle ön plana çıkar. Türkiye’de yaşayan herkesin hayatı boyunca mutlaka bir kere şehri ziyaret etmeleri tavsiye edilir.  Ayrıca mıhlama, hamsi tava ve lahana çorbası şehrin en meşhur yemekleri arasında yer alır. Oralara yolunuz düşerse bu lezzetleri de tadabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir