Tokat Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Tokat Bugün Gram

Tokat Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Tokat altın fiyatları genelde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşamakta olan insanlar tarafından sıkça merak edilirBu bölgelerdeki insanların altına olan büyük ilgisi ve altına olan ihtişamlı merakı uzun yıllardan beridir devam eden bir olgudur Altının kullanılmaya başlanması kültürümüze çok eski tarihlerden yansımıştır. Günümüzde de altın çok önemli bir yere sahip olup düğün, nişan, sünnet düğünü ya da doğum gibi özel günlere altın takmak gelenekler arasındadırDoğu bölgelerinde bu durum değişkenlik gösterebilmektedir. Çünkü altın fiyatlarında bazen şehirlere göre değişkenlik yaşanabilmektedir. 

Kimya dünyasında saf olup kolayca şekil alması ve tepkimeye de girmemesinden dolayı altının yeri çok başkadır. Ayrıca kullanım açısından geniş bir yelpazeye sahip olup yatırım için en güvenilir liman olduğunu söylemek mümkündür. Altın ayrıca tıpta romatizma, eklem iltihapları, karaciğer , göz ve kulak hastalıklarının tedavileriyle yorgunluk ve depresyon tedavilerinde de kullanım alanlarına sahiptir olup tarih boyunca zenginlik simgesi olarak görülen altın yatırım aracı olarak da önemini korumaya devam etmektedir.  

tokat

Tokat Altın Fiyatları – Altının Kullanıldığı Alanlar  

Tokat altın fiyatları ve altının kullanım alanları her zaman merak konusu olur. Altının yatırım ya da hediye etme amacının dışında da bir çok kullanıldığı alanlar bulunur. Bunları birlikte inceleyecek olursak:  

  • Kuyumculuk SektörüAltın, mücevher üretiminde en gözde metallerdendir. Ülkemizde ve dünya üzerinde bir çok çeşitli giyilebilir süs eşya olarak yerini alır. Evlenecek olan çiftlere, sünnet düğünlerinde ve doğumlarda hediye edildiği gibi aynı zamanda yatırım amaçlı da en güvenilir araçtır.  
  • Elektrik ve Elektronik SanayiAltın, elektrik iletkenliği bakımından gümüş ve bakırdan sonra en yüksek iletkenlik özelliğine sahip metaldir. Yüksek dayanıklılığı ve diğer elementlerle kolay tepkimeye girmemesinden dolayı elektrik ve elektronik sanayi de yarı iletken sistemlerde kullanılmaktadır.  
  • Uzay ve HavacılıkAltın, gümüş, platin ve paladyum gibi diğer maddelerle birlikte uzay sanayisinde uzay kıyafetlerinin başlıklarının yapılması için kullanılır. 
  • Tıp SektörüDayanıklılığından dolayı tıp sektöründe dişlerde altın kaplamada ve dolgu yapımında kullanılır.  
  • İnşaat SektörüYüksek binalarda pencere ve cam alanlarında ince levha halinde kullanılır.  

Tokat Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Neye Göre Ve Nasıl Belirlenir ?  

Tokat altın fiyatları ve fiyatları etkileyen unsurlar her zaman merak edilir. Dünyada ekonomi konusunda söz sahibi ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletleriyle ilgili atılan her adım altın fiyatlarını direk olarak etkiler. Ayrıca Amerika Birleşik Devleti’nin içinde bulunduğu her  savaşta ons altın fiyatında yükseliş yaşanır. Bu yüzden bu riskli zamanlarda bazı ülkeler altın stoklarını  arttırıp olası durumlara karşı ön hazırlık yapabilmektedirler. Genelde Dünya’daki olaylar ve yaşanan gelişmelerle birlikte altının fiyatı belirlenir. Dövizlerin değer kaybetmesinde rol oynayan ekonomik,   asgari ya da siyasi olaylar altının fiyatını arttıran faktörlerdir. Türkiye’de genelde altının fiyatı diğer ülkelerin ekonomik durumlarına göre şekillenir. Kısaca iç faktörlerden çok dış faktörlere göre altının ons fiyatı artar ya da azalır. Özellikle Dünya’da askeri savaşların arttığı zamanlarda altının ücreti aşırı  denilebilecek derecede artabilmektedir. Ülkelerde yaşanan ekonomik, mali, siyasi ve jeopolitik riskli durumlarda da Dolar ve Euro gibi para birimleri de değer kazandığından bu durum altının fiyatını da etkiler ve altın fiyatı artar.  

Tokat Şehrinin Genel Yapısı  

Ülkemizde Anadolu’da kültür açısından oldukça zengin yerleşim yeri olan ve her bereketli toprağında tarihinin muhteşem izleriyle bilinen Tokat ili, Ankara’dan yaklaşık olarak 422 kilometre uzaklıkta olup Orta Karadeniz bölgesinin iç taraflarında bulunmaktadır. Bu ilde bir çok çeşitli tarihi yer ile eski dönemlerdeki hayatı keşfe çıkabilirsiniz. Yaklaşık olarak 11 ilçesi vardır. Bereketli ovalarında her türlü tarımın yapılması mümkündür. Kazova, Turhal ovası, Erbaa ovası , Niksar ovası, Omala ovası, Artova ovası ve Zile ovası verimli sulak arazilerindendir. Tokat ilinin toprakları, ormanlık ve fundalıklarla, ekili alanlarla, çayır ve meralarla dolu alanlardan oluşur. Tokat ili ülkemizin orman bölgelerinden biridir ve  altıncı sıradadır. Tokat ilindeki ormanlar Almus, Reşadiye ve Niksar ilçeleri etrafındadır. Karaçam, Sarı çam, Köknar, Gürgen, Sedir ve Lübnan Sediri gibi ağaç çeşitlerinin yanında Fındık, Kızılcık, Yabani Erik, Ahlat ve Alıç gibi ağaç çeşitlerini de görmeniz mümkündür. Ülkenin hemen hemen her yerinden Tokat iline ulaşılabilir. Buraya demiryolu ulaşımı yoktur.  

Tokat Şehrinin Geçmişi 

Hatti, Hitit, Frig, Roma, Bizans , Danişmentli, İlhanlı, Selçuklu ve Osmanlı zamanına kadar tarihin her bir yapı taşına ait tarihi eserleri Tokat ilinin her bölgesinde görebilirsiniz. Bu özelliği ile Tokat ili adete bir açık hava müzesidir. Türklerin Anadolu’ya yerleşmesinden itibaren tam tamına 900 yıl boyunca ortaya koydukları tarihi mimarı yapılar görülmeye değer eşsiz güzelliktedir. Bakırcılık, Yazmacılık, DokumacılıkAhşap oymacılığı, Kuyumculuk, Demircilik, Dericilik gibi el sanatlarıyla meşhur olup ayrıca Anadolu’da 20. yüzyıla kadar süren oldukça önemli seramik merkezlerindendir. Bu ilde eski zamanlarda terkedilen kentler yerine Pers, Helenistik ve Pontus olarak bilinen kentler kurulmuştur.  Tokat’ta Kelkit ve Çekerek nehri bulunur. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir