Tekirdağ Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Tekirdağ Bugün Gram

Tekirdağ Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Tekirdağ altın fiyatları her dönem hem o şehirde hem de şehre yakın mesafede ikamet eden kişiler tarafından sık sık merak edilen bir konudur. Altın, yüzyılları aşkın süreden beridir her zaman bütün medeniyetlerde en fazla değer gören madenlerin başında yer alır. Bünyesinde barındırdığı yapısal özellikler sebebiyle yıllar öncesinde pek çok medeniyet altına sahip olmak istemiştir. Yapısı gereği son derece yumuşak olan altın, kolayca istenildiği şekle girebilir. Bu sayede de yüzük, küpe, kolye ya da daha farklı takı çeşitlerine kolayca bürünebilir. Altının gösterişli yapısı, değer görmesindeki en etkili faktörlerin başında yer alır. Bunun yanı sıra doğum, düğün, sünnet ya da nişan gibi özel merasimlerde de değer verilen insanlara verilecek en ideal hediye seçeneklerinden biridir. Üstelik değerine her geçen gün değer eklenmesi, bu madenin en iyi yatırım araçları arasında yer almasının temel sebebidir. Özellikle uzun vadede olduğu takdirde alıcısına kazanç sağlayacağı garanti bir durumdur. Peki Tekirdağ altın fiyatları nasıldır? Skalayı neler etkiler?  

Tekirdağ Altın Fiyatları

Tekirdağ Altın Fiyatları Nasıldır?  

Tekirdağ altın fiyatları hakkında detaylı bir araştırma yaptığınız zaman, bölgede altına yoğun bir şekilde rağbet gösterildiğini görmeniz mümkündür. Altın fiyatları aslında şehirlere göre ciddi derecede farklılık göstermez. Fakat yine de bazı ürünlerde şehir bazında fiyat farklılıkları bulunduğunu görebilirsiniz. Özellikle bilezik ya da yüzük gibi işçilik oranının yüksek olduğu ürünlerin fiyat skalasının şehirlere göre değişiklik gösterdiği bilinen bir durumdur. Fakat çeyrek altın, gram altın, yarım altın ya da cumhuriyet altını gibi özellikle yatırım amacıyla tercih edilen ve işçilik oranının yüksek olmadığı ürünlerin fiyat aralıklarında şehir bazında ciddi değişimler yoktur. Altın fiyatları üzerinde doğrudan ya da dolaylı olan çok sayıda faktör vardır. Bu faktörlerin her biri fiyat skalası üzerinde farklı aralıklarda etkili olur. Tekirdağ, İstanbul’a olan yakınlığı sebebiyle altın bakımından son derece zengin bir şehirdir. Ayrıca Türk geleneklerini yaşayan bir şehir olarak bilinmesi de insanların altına yönelmesinde rol sahibi olur. Fakat araştırma yaparken şehir odaklı yerine ülke odaklı olmanız tavsiye edilir.  

Tekirdağ Altın Fiyatları – Altın Fiyatlarına Etki Eden Unsurlar Nelerdir?  

Tekirdağ altın fiyatları için araştırma yapan kişiler bir yandan da fiyat skalasına nelerin etki ettiği konusunda da bilgi sahibi olmak isterler. Altın fiyatları çoğu zaman günlük hatta saatlik olarak dahi değişim gösterir. Bu nedenle de altın satın almak isteyen kişiler, fiyat skalasını sık sık takip ederler. Fiyat skalasını takipte kalmak kişilerin yapacakları alışverişlerde daha karlı olmalarını sağlar. Peki altın fiyatlarına etki eden unsurlar nelerdir? Fiyat aralıkları neye bağlı olarak artış ya da düşüş gösterir? Bu unsurları kısaca aşağıdaki gibi liste haline getirmek mümkündür; 

  • Altının ons değerinde meydana gelen artış ve düşüşler  
  • Dünya genelinde ekonomi piyasaları üzerinde etkili olan bütün faktörler 
  • Altın üretiminde ve şekil verilmesinde verilen işçilik değerinin ücreti 
  • Kuyumcuların ürünlerin satışını yaparken kendileri için koydukları kar payı 
  • Ürünlerin ağırlığı ve kaç ayar oldukları  

Yatırım Yapmak İçin Hangi Altın Çeşidine Yönelmek Gerekir?  

Uzun yıllardır altın; her alanda değer gören bir metal haline gelmeyi başarır. İnsanların altınları almasında farklı amaçlar bulunur. Bu amaçlar; kullanım, hediye etmek ya da yatırım yapmak şeklindedir. Fakat altın sektörü hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan kişiler yatırım için hangi altın çeşidine yönelecekleri konusunda fikir sahibi olmak isterler. Yatırımlık altın olarak nitelendirilen sınıf aslında işçilik payının minimum düzeyde olduğu ve son derece sade bir yapıya sahip olan ürünlerdir. Bunlar için en avantajlı olanının gram altın olduğu düşünülür. Çünkü gram altın hem sade yapısı hem de düşük işçilik oranı sayesinde çoğu zaman alıcısının yüzünü güldürmeyi başarır. Eğer yüklü miktarda yatırım yapmak istiyorsanız cumhuriyet altını ya da külçe altın seçeneklerine de yönelebilirsiniz. Bunun yanında hem yatırım hem de kullanım amacıyla altın satın almak isteyen kişilerin sade yapılı bilezik modellerine yönelmeleri tavsiye edilir. Özellikle taş gibi detayların yer verilmediği ürünlerden kar yapma şansınız daha yüksek olur.  

Tekirdağ Altın Fiyatları – Ayar Unsurunun Fiyat Skalası Üzerindeki Etkisi Nedir?  

Ayar unsuru fiyat skalası üzerinde doğrudan etkili olur. Piyasada %100 saf olarak bulunan altın çeşidi 24 ayar altındır. Dolayısıyla 24 ayar altının fiyatı piyasada daha yüksektir. Fakat özellikle takı kategorisinde 24 ayar altın çok fazla tercih edilmez. Çünkü saf halde bulunması sebebiyle yapı olarak son derece yumuşaktır. Bu nedenle kolay yamulma ihtimali vardır. Fakat bunun yerine kişiler çoğunlukla 22 ayar altın çeşitlerine yönelirler. Bununla birlikte 14 ayar altın ürünleri satın alan kişi sayısı da oldukça fazladır. Ürünlerin ayarı aslında içimde bulunan saf altın oranına göre şekil alır. 22 ayar altınların içinde %91,6 oranında saf altın bulunur. 14 ayar altınların içinde ise %58,5 oranında saf altın vardır.  

Tekirdağ Şehrinin Genel Yapısı  

Tekirdağ ilimiz Trakya bölgesinin Marmara Denizi kıyısında yer almaktadır ve eski ismi Bisanthe olup günümüzdeki ismini çevresindeki dağ ve yeşillik alanlardan almıştır. Tekirdağ ilinde bir çok tarihi yer bulunurBunlardan bir tanesi 1735 yılında son ölüm anına kadar burada yaşamakta olan Macar Prensinin yaptırmakta olduğu 17.yüzyıldan kalan ve bir Türk evi olarak bilinen Rakoczy Müzesi’dir.  Ayrıca Rüstem Paşa Cami, Tekirdağ Müzesi ve Namık Kemal heykeli mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir diğer muhteşem yerlerdir. Tekirdağ ‘da bulunan Marmara Ereğlisi deniz ve plajlarıyla ünlü bir yerdir. Ayrıca insanların tatil için tercih ettikleri yerlerden biridir. 

Şehrin Geçmişi  

Tekirdağ ili yaklaşık olarak 6.000 yıllık bir toprağa sahip olup bu bereketli toprakları ve konumu itibariyle tarihte değişik kültürlerin etkisi altında kalmıştır. Tarih öncesinde ve tarih sonrasındaki dönemlerde iskânlı bölgeler tespit edilip Şarköy ilçesinde tarihi kalıntılara rastlanılmıştır. Tekirdağ ilinin sahil kesiminde yapılmış olan bazı araştırmalar gereğince Tunç dönemine ait yerleşim bölgelerinden biri olduğu kanısına varılmıştır. Ayrıca yapılan bu araştırmalara göre bu yerleşim bölgesinde büyük bir göç yaşandığı bulgusuna rastlanılmıştır. Bu Trakya bölgesi M.Ö 7.yüzyıllarda ticarete açılmış olup bu dönemde Marmara kıyılarında çeşitli kentler inşa edilmiştir. Bu durum Persler Trakya bölgesinden gidene kadar devam etmiştir. M.Ö 342 yıllarında Makedonya Kralı bu bereketli toprakları kendine katmıştır.  

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir