Samsun Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Samsun Bugün Gram

Samsun Altın Fiyatları

Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Samsun altın fiyatları, Karadeniz bölgesinde yaşam sürdüren kişiler tarafından sık sık merak edilir. Altın, eski dönemlerden beri insanların en gözde metallerinden biri olmuştur. İnsanlar tarafından tercih edilmesinin altındaki temel sebepler ; yumuşak olup kolay işlenebilmesi, dayanıklı olması, üzerinden yıllar geçse bile asla paslanmaması ve nadir bulunmasıdır. Altın M.Ö yaklaşık olarak 3500 yıllarında kullanılıp işlenmiştir. Mısır, Yunan, Asur, Sümer ve Lidya gibi medeniyetler altını ilk kullanan medeniyetlerdir. Sümerlerin gümüş ve bakır ile altının ayarını kontrol etmeleri ve altını işleme yöntemini geliştirmeleri ile altının kullanımının o dönemlerde daha çok kullanılmasına neden olmuştur. Mezopotamya ve çevresinde altını en çok bulup çıkaran medeniyet ise Mısır medeniyeti olmuştur. Tutankamonun  M.Ö 1300 yıllardaki altın tahtı altının işlenme sanatına o dönemlerdeki en iyi örnek olmuştur. Günümüzde ise yatırım, kullanım ya da hediye etme amacıyla tercih edilir. Ürünlerin fiyat aralıkları özelliklere göre değişiklik gösterir. Bu nedenle satın alırken her bir detayı göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir.  

Samsun Altın Fiyatları – Samsun Güncel Altın Fiyatları  

SamsunAltın, tarihi boyunca zenginlik ve servetin simgesi olup ekonomik görev ve kimyasal özellikleri ile insanların son derece önemli bir konuma sahip olan altın, modern düzende de bu özelliğini önemle korumaya devam etmektedir. Nadir ve kullanışı oldukça sağlam olan altının günümüze dek bir çok alanda kullanılması da bundan sonraki süreçte de kullanılacak olmasını ifade etmektedir. Türkiye’de bu değerli madene yapılan yatırım insanların tasarruflarını değerlendirme seçeneği olarak en iyi ve en güvenilir yöntemlerden biri olmaya devam etmektedir. Bu durumdan dolayı da bu bölgedeki Karadeniz insanı düğünlerde altın takmaya özen göstermekte olup bu bölgenin Karadeniz halkı altına son derece düşkündür. Bu bölgede yaşayan neredeyse herkes büyük yada küçük çaplı mutlaka altın yatırımı yapmaktadır. Samsun altın fiyatları için net bir rakam söz konusu değildir çünkü altın fiyatları anlık olarak değişim gösterebilmektedir. Altının parlak sarı renginin insanlarının gözlerini kamaştırmasıyla birlikte nadir bulunuyor olması da altını değerli maden yapmaktadır.  

Samsun Altın Fiyatları – Altının Ayarı Neyi İfade Etmektedir? 

Genel olarak benzeri olmayan, nadir bulunan ve kolay işlenebilme özelliğine sahip olmaları sebebiyle altın senelerdir dünyada bir çok yerde para olarak kullanılmaktadır. Bazı medeniyetler güzellik için altına sahip olmak isterken altını zenginliğin ve ihtişamın birer simgesi olarak görmelerine rağmen günümüzde yatırımcılar enflasyon riskine karşı korunmak için altın almaktadırlar. Genelde altın mantıklı bir yatırım olarak görülür fakat altın ayarı fiyatlarının nasıl belirlenip buna bağlı olarak altının fiyatının anlık değişimini nasıl etkilediği konusu insanlar tarafından çok az bir bilgi ile bilinmektedir. Altının değeri karat cinsinden ölçülüyor olup K harfi ile kısaltılır ve bir rakam ile ifade edilir. Altının ayarı bir gram alaşımda bulunmakta olan altın miktarı ile belirlenmektedir. Kuyumculuk ve altın para üretiminde kullanılan altının ayarları ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir. Ülkemizde satılan altınlar genelde 14 ayar, 18 ayar ve 24 ayar olarak üretilmektedir. Altının içerisine eklenmekte olan metalin miktarı arttıkça altının ayarı da düşer.  

Samsun İlinin Elverişli Genel Yapısı  

Samsun ili Türkiye’nin Karadeniz bölgesinden Kuzeye doğru uzanan iki nehir arasında bulunur. Biri Kızılırmak olan nehrin Anadolu’da bereketli deltası bulunur. Doğusunda ise bazı önemli kasabalardan geçmekte olan Yeşil Nehir bulunur. Bu ilin bereketli toprak ve sularına insanlar her zaman hayran olmuşlardır. Çünkü Samsun ilinin uzunca bir geçmişi vardır ve efsaneleri de çok eskilere dayanmaktadır. Bu ildeki limanların boyutları her ne olursa olsun yeni fikir ve tadilatlar için önemli bir kapı olmaya devam etmektedir. Samsun ilinin merkezinde Mustafa Kemal Atatürk’ ün heykelini görmeniz mümkündür. Yakınlarında ise Kültür Sarayı bulunur. Konser ve diğer etkinlikler burada gerçekleşmektedir. Arkeoloji ve Atatürk Müzesi görülmesi gereken yerlerden biridir. Müzelerin arkeolojik bölümleri bu bölgedeki antik sanatları bizlere sunmaktadır. Müzelerin Atatürk kısmı ise hayatının fotoğraf kareleri ve bazı kişisel eşyalarını barındırmaktadır. Limanın hemen kuzeyinde yer alan her türlü ürünün uyguna satıldığı Rus Pazarı bulunmaktadır.  Yakınlarında ise isterseniz bir bardak çay içebileceğiniz park bulunur.  

Samsun İlinin Tarihe Açılan Geçmişi  

Samsun ilinin tarihi Eski Taş dönemine kadar uzanmakta olup buraya ilk yerleşim yapıldığına dair izler günümüzden yaklaşık olarak tam 7 bin yıl önce görülmüştür. Geçmişi yaklaşık olarak 60 binli yıllara kadar dayanan Samsun iline ilk yerleşmiş olan medeniyet M.Ö 3500-5000 yılları arasında buraya gelmiş olan Kaşkalardır. Kaşkalardan sonra Hitit zamanını yaşamış olan bu şehir M.Ö 1182 ile M.Ö 546 seneleri arasında sürekli olarak medeniyet değiştirmiş ve bu yıllardan itibaren de Pers medeniyeti hakimiyetini altına girmiştir. Pers medeniyetinden sonra sırasıyla Makedonya, Pontus, Bizans ve Roma egemenliği altında yaşayan bu şehir tüm bu medeniyetlerden sonra Ceneviz topluluğu haline gelmiş ve böyle yaşamıştır.  

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir