Osmaniye Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Osmaniye Bugün Gram

Osmaniye Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Osmaniye altın fiyatları her dönem merak edilen konular arasındadır. Gerek ilk çıktığı Bakır çağından itibaren süs eşyaları olarak kullanılması gerek zor çıkartılıyor olması altını hep değerli ve paha biçilemez kılmıştır. 16. Yy da başlayan coğrafi keşifler madenlerin yaygınlaşmasını ve dünyayı dolaşmasını sağladı ve tabi ki altında bundan nasibini aldı. Altın yukarıda da bahsettiğimiz gibi tarih boyunca değerini korumuş ve hep bir cazibe aracı olmuştur. Günümüzde ise altının değeri kat be kat artmıştır. Gerek birikim yapma gerek yatırım amacıyla altının birçok değerlendirme alanı mevcuttur. Türkiye’de ise birikim amacıyla kullanılan altın son günlerde bir hayli pahalılanmış durumda. Türkiye’de altının dikkat çektiği bir şehir ise Osmaniye’dir. Gerek temiz havası gerek turistik yerleri olması bu ilimizi popüler yapan diğer yanlarıdır. Bu konuda özellikle ülkemizde dolar ve euronun artışı önemli bir etken olmaktadır. Peki Osmaniye altın fiyatları nasıl? İşte konu hakkında merak edilenler!  

Osmaniye

Osmaniye Altın Fiyatları  Altının Genel Özellikleri  

Periyodik tablo üzerinde 11. Grup, 6. Periyot, D-Blok elementlerinden birisi olan altının kimyasal sembolü Au”durErime noktası 1064 derece, kaynama noktası 2856 derece olan altın gerek sarı renkli olması gerek parlak olmasıyla uzaktan bile göz alabilecek canlılıkta bir madendir. Doğada saf olarak bulunabilmesi, kolay işlenebilir olması altının değerini düşürmemektedir. Bunun sebebi ise dünyada değerini düşürecek kadar rezervinin bulunmamasıdır. Ayrıca su ve havadan etkilenip paslanmaması altını her zaman aranır kılmaktadır. Altın tarih boyunca da devletler arası ticarette kullanılmış, yeri geldiğinde altından paralar basılmıştır. Altın aynı zamanda tarih boyunca devletler arası savaşa neden olan unsurlardan biri de olmuştur. 

Tarihte altının cazibesine kapılmayan medeniyet neredeyse yok denecek kadar azdır. Altının tarihi ise M.Ö 4000’li yıllara kadar dayanır. Günümüzde ise düğünlerde, günlerde sıkça kullanılmaktadır. Uluslar arası arenalarda, yarışmalarda birinciler yine altınla ödüllendirilir. Kimyasal açıdan ise altının çok önemli tepkileri ve reaksiyonları yoktur buda yediden yetmişe herkesin kullanabilmesini bebeklere dahi takılabilmesine imkan sağlamaktadır.  

Osmaniye Altın Fiyatları – Altının Tarihçesi    

Altının geçmişi hakkındaki bilgilerimiz kısıtlı olmakla beraber geçmişinin hangi uygarlığa dayandığını bilememekteyiz. Ancak altının M.Ö. 4000’li yıllara kadar uzanan bir tarihi olduğu tahmin edilmektedir. 3200’lü yıllarda Eski Mısır’da para olarak kullanıldığına dair deliller mevcuttur. Peru’da yapılan bazı kazılarda ise bazı antik  kalıntılara rastlanılmış ve bu kalıntıların M.Ö. 2000’lere ait olduğu bilinen altından ziynet eşyası olduğu anlaşılmıştır. Maya, Astekİnka, Sümerler, Lidyalılar, Mısırlılar, İranlılar, Asurlular, Sarmatlar, İskitler, Yunanlar gibi medeniyetler başta olmak üzere hemen hemen çoğu medeniyetlerde takı, para, süs eşyası ve mücevher olarak altının izine rastlanması mümkündür. İlk saf altın paranın ise M.Ö. 560 yılında Lidya Uygarlığı’nın Küçük Asya krallığında üretildiği kaydedilmiştir. Altınla ilgili yakın tarihte yapılan en önemli ilk kimyasal işlem Japonya’da yapılmıştır. Altının radyoaktif izotoplarının ilk incelemesi, 1924 yılında Japonyalı fizikçi Hantaro Nagaoka tarafından “nötron bombardımanı” yoluyla yapılmıştır.                     

Altın Fiyatlarını Yükselten Nedenler               

Osmaniye altın fiyatları ve genel olarak altın fiyat aralıklarına etki eden bazı faktörler vardır. Bu faktörler için şöyle bir sıralama yapmak mümkündür;          

  • Bu nedenlerin başında tabii ki jeopolitik nedenler gelmektedir: Abd’nin yayılmacı politikalarının oluşturduğu ticari savaş riski, Avrupa’da meydana gelen genel ve yerel seçimler, İngiltere’nin AB’den ayrılma süreci gibi dünyada dengeleri değiştirebilecek her dalgalanma altına yansıyabilir. Altın kriz süreçlerinde yükselmesiyle meşhur olan bir madendir.  
  • Çin ve Hindistan gibi Asya ülkelerindeki büyüme ve altın talebi arasında güçlü bir bağlılık (korelasyon) bulunmaktadır. Çin ve Hindistan’ın geçen yıl dünya altın talebindeki artışa % 50 olan payının bu yıl % 60’ a çıkması beklenmektedir. 
  • Abd’de borçlanmanın artarak devam etmeside yine altını yükselten sebepler arasındadır. ABD’nin federal borcu 19.96 trilyon dolar civarında. Ülkenin kamu borcu 20 trilyon doları aştığında uzmanlara göre bu dolar üzerinde baskı oluşturacak. Bu altına yarayacak. 
  • Tabiki küresel bir etki olarak dünyada enflasyonun yükselmesi gösterilebilir. Abd’de enflasyon Aralık ayında son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Dünya genelinde de enflasyon yükselmektedir. Almanya’da 2013’ten bu güne en yüksek enflasyon oranı yaşanıyor. Yine bir Asya ülkesi olan Çin’de de enflasyon Aralıkta, 2011’den bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. Yanienflasyon, tahvil ve diğer sabit getirili maddelerin değerini azaltırken, altının yükselmesine yardımcı olmaktadır. 
  • İnternetin yaygınlaşması, bitcoin gibi paraların elektronik paraların çıkması ETF lere (hisse yatırım fonları) erişimin kolaylaşması altını daha ulaşılabilir yaptı. 
  • Nakitsiz ekonomik sistemin güçlenip bir önceki madde de söylediğimiz gibi bitcoinlerin yer alması yani nakdin azaldığı nakitsiz ekonomik sistemlerin güçlenmeye başladığı ortamda altın güvenli bir işlem aracı olarak ortaya çıkmaktadır. 
  • Altın madenlerindeki rezervin azalması da tabii ki altın fiyatlarını yükselten sebep olarak yine karşımıza çıkmaktadır. Madenciler yeni altın rezervi bulmakta zorlanmaktadır. Bu üretimin yavaşlamasına sebep olmaktadır, son yıllarda araştırma bütçeleri 10 kat artsa da altın rezervi 2006’ya göre %85 azalmış durumda. Buna ek yeni keşfedilen yerlerde altın cevheri miktarı daha az olmaktadır. Bu da arz üzerinde olumsuz etki oluşturacaktır.  

Osmaniye’nin Tarihçesi ve Geçmişi Hakkında Kısa Bilgiler 

Osmaniye’nin ve çevresinin tarihi Kalkolotik Çağ’a ve İlk Tunç Çağı’na kadar gitmektedir. Bugün  Osmaniye’nin bulunduğu bölge M. Ö. 612 yılına kadar süren Asur hakimiyetinden sonra Kilikya egemenliğinde kaldı. M. Ö. 522 – 486 yıllarında Persler tarafından, 333-312 yıllarında Büyük İskender tarafından, daha sonra ise Selevkiler ve M. Ö.  12’de Romalılar burada hâkimiyet kurdu. Osmaniye bölgesi Millattan Sonra ise 260 – 271 ve 613 – 622 yılları arasında Sasaniler’in hakimiyeti altında kaldı. 634’de başlayan Arap akınları 642’de Muaviye’nin bölgede hakimiyet kurması ile sona erdi. Bir Türk İslam devleti olan Tolunoğulları’nın hakimiyetinin ardından 965 yılında bütün Çukurova Bizans hakimiyeti altına girdi.

1082 – 1083 tarihleri arasında  Selçuklular’ın denetimi altına giren bölge sonraları Haçlı Seferleri’nden yararlanan Ermeniler’ce zapt edildi. Bu süreçte bölgeye yoğun Türkmen göçü oldu. Bölgenin Osmanlı Devletine bağlanması ise 1516 tarihinde Yavuz Sultan Selim devrinde olmuştur. Böylece Osmaniye’nin son ve kalıcı hakimi Müslüman Türkler olmuş oldu. Cumhuriyetin başlarında ise sancaklar vilayet haline dönüştürülürken Osmaniye’nin bağlı bulunduğu Cebelibereket sancağı da vilâyet oldu. Cebelibereket’in 1933’te lağvedilmesiyle Osmaniye, Adana vilayetine (o zamanki adı Seyhan) bağlandı. İlk defa 1945 nüfus sayımında nüfusu 10.000’i aşabildi 1975’te 50.000’i geçen Osmaniye 1990’da 100.000’i geçen nüfusuyla gelişmesini sürdürdü.            

Osmaniye’nin Genel Durumu  

Osmaniye altın fiyatları hakkında araştırma yaparken, şehrin geenl durumu hakkında bilgi sahibi olmanız sizin için son derece faydalı bir durumdur. Osmaniye; şehir merkezinin olduğu Osmaniye şehri aynı zamanda Adana, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile çevrilmiştir. Merkez ilçesi olan Osmaniye’den başka Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Sumbas ve Toprakkale olmak üzere toplamda 6 ilçesi bulunmaktadır. 3124 km2büyüklüğündeki Osmaniye şehrinin sınırları dahilinde 2000 yılı nüfus sayımının sonuçlarına göre 458.782 kişi yaşıyor ve km2 başına 147 kişi düşmekteydi. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir