Mersin Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Mersin Bugün Gram

Mersin Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Mersin altın fiyatları, Akdeniz bölgesinde ikamet eden kişilerin merak ettiği konulardan biridir. Altın, kimya dünyasında Au simgesiyle ifade edilen yumuşak ve parlak sarı renkte olan kimyasal bir elementtir. Altının sarı renkte olması, asitlere karşı dayanıklı olması, doğada serbest olarak bulunması ve kolayca şekillendirilip işlenebilmesi, her dönem dikkat çekmiştir. Altın, rengi ve göz kamaştırıcı yapısı ile çok ağır bir metaldir. Ayrıca kolayca tepkimeye girmeyip dış etmenlerden de etkilenmediği gibi havadan ve sudan da etkilenmez. Bundan ötürü hiç bir sebeple kararıp paslanma yapmaz donuklaşmayan bir metal türüdür. Altının bir diğer özelliği ise saf haldeyken oldukça yumuşak olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı altın kolayca dövülüp şekillendirilebilir bir madendir. Altın, tüm bu özelliklerinden dolayı da tarihi dönemler boyunca en değerli maden olmuştur ve öyle olarak kalmıştır. Altın dünya üzerinde oldukça nadir olarak bulunur. Bu da altını kıymetli yapar. Ürünlerin fiyatları ise değişiklik gösterir. İşte Mersin altın fiyatları ve merak edilen diğer detaylar!

mersin

Mersin Altın Fiyatları – Mersin Güncel Altın Fiyatları

Altın oldukça nadir bulunan bir metaldir. Çeşitli aşınmalara karşı dayanıklı olması ve kolayca dövülüp işlenebilme özelliği altını endüstriyel ya da dekoratif amaçlar içinde kullanıma uygun hale getirir. Eski bir gelenek olarak ifade edebileceğimiz altının işlenmesi oldukça kolay olup insanların en kıymetli ve en popüler madenidir. Altın; gümüş ya da bakır gibi kararıp paslanma yapmayan, normal asitlerde bile çözünmeyen bir metaldir. Altın nadir bulunması ve özellikle kadınlar altınla süslenmeyi sevdiklerinden dolayı tarih boyunca değerini asla kaybetmeyip korumaya devam etmiştir. Günümüzdeki insanların neredeyse bir çoğu altının bu özelliklerinden dolayı değerini kaybetmeden koruması konusunda aynı düşüncededirler. Altın, bazen bir dekoratif takı olarak bazen bir para birimi olarak ya da bazen de bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden de altın, Mersin halkının da yatırım tercihleri arasındadır. Altının bu kadar değerli olmasının temel sebebi ise eşsiz estetiği ve bulunması oldukça özelliklerindendir. Altın, kendi renginin tek metalidir.

Mersin Altın Fiyatları – Altında Ons Kavramı Ne Anlama Gelmektedir?

Altın, platin, gümüş, elmas ya da yakut gibi kıymetli madenlerin fiyat hesaplamaları ons birim fiyatı ile yapılır. Ayrıca sabit birim fiyatlarda ons birim fiyatıyla belirlenir. Ons biriminin simgesi OZ’dur ve aslında kendisi bir kütle birimidir. Dünya genellemesinde ons altın 31.10 Has altın anlamına gelir. Ons altın, gram altının Türk lirası karşılığını hesaplamada kullanılır. Çünkü bu yöntemle gram altın fiyatı üzerinden çeyrek altın ve yarım altın hesaplanır. Ons altın dünya üzerindeki tüm yatırımcılar ve merkez bankalarını yakından ilgilendirmekteyken ve uluslararası olarak işlem görmekteyken gram altın ise sadece Türkiye odaklı hareketlilikle birlikte değişim gösterir. Ons altın fiyatında gerçekleşen artış ya da düşüşlerin gram altın fiyatına çok sert bir şekilde yansımadığını söylemek mümkündür. Ons altının fiyatı yükseliş gösterdiği zaman gram altın fiyatının da yükselmesi için Türk lirasının değer kaybetmiş olması ya da ons altında çıkacak olan değerlendirmenin Türk lirasının değerlenmesinden yüksek olması gerekir.

Mersin İlinin Genel Yapısı

Mersin, palmiye ağaçları ile dolu caddesi, şehir parkı ve oldukça modern otelleri bulunan ülkemizin güneydoğu kesiminde yer alan bir ildir. Mersin ili, Akdeniz bölgesinin en büyük limanıyla ve yaklaşık olarak 1,8 milyon nüfusu ile ülkemizin en büyük ve en kalabalık şehirlerinden bir tanesidir. Bu ilde bir de serbest ticaret bölgesi bulunur ve bu serbest ticaret bölgesi bir iş merkezidir. Mersin ilinde Akdeniz bölgesine ait şehrin modern konforlu manzarasını ve bu şehrin tüm güzelliklerini bulabilirsiniz. Bu ilde balık oldukça boldur ve bir o kadar da lezzetlidir. Mersin ili 19. yüzyıldan kalma bir il olmasına rağmen içerisinde antik bir çok yer barındırır. Mersin ilinin ayrıca avcılık, balıkçılık, piknik, dağcılık ve mağaracılık gibi faaliyetleri de bulunur. Bu ilde olimpiyat olarak bilinen Akdeniz oyunları Mersin’de düzenlenir. Mersin ilinde Akdeniz iklimi hakimdir. Bu ilde yaz mevsimleri kurak ve sıcak, kış mevsimleri ise ılık ve yağışlıdır. Mersin ili depremsel bir bölgeye sahiptir.

Mersin İlinin Tarihi Geçmişi

Eski adı İçel olan Mersin ilinin dördü merkez ilçe olmak üzere toplamda 13 ilçesi bulunur. Mersin ili ülkemizin Akdeniz bölgesinde yer alan bir liman şehri olup ülkemizin en büyük limanları arasında yer alır. Bu ilde turizm, sanayi ve denizcilik oldukça gelişmiştir. Mersin ili ülkemizin en kalabalık on birinci ilidir. Akdeniz, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mut Mersin ilinin merkez ilçeleridir. Mersin ilinin hemen kuzeyinde yer alan Yumuktepe höyüğündeki yapılan kazı çalışmalarında bir çok katman ortaya çıkmıştır. Bu katmanlardan en eskisi M.Ö 6300’lü yıllara en yenisi ise Selçuklu zamanına ait olup Adana arkeoloji müzesinde sergilenir. Mersin altın fiyatları ve şehrin genel durumu her dönem dikkat çeken konular arasında yer alır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir