Malatya Altın Fiyatları – Canlı Altın Fiyatları

Malatya Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Malatya altın fiyatları, o şehirde yaşayan ve kokulu şehirlerde ikamet eden kişiler tarafından sık sık merak edilir. Altına duyulan ilgi oranı geçmiş dönemlerden günümüze kadar uzanıp gelmeyi başarır. Özellikle de altın çok uzun senelerden beri büyük rağbet gördüğü bölge ve bu bölgedeki halkın büyük talebi açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Çünkü gerek yatırımı gerekse saklanması en kolay ve güvenilir olan ürün altındır. Bu yüzden Malatya bölgesine de bakıldığı zaman bu şehirde, tıpkı ülkenin diğer bölgelerinde olduğu gibi altının en yüksek öneme ve değere ulaştığını görmek mümkündür.  Altın, yapısı gereği değer gören bir madendir. Hem kolay işlenmesi hem göz alıcı yapısı hem de uluslararası statüde değer görmesi ürünlere duyulan ilgi oranlarını artırmayı başarır. Malatya şehri de altına değer veren bölgeler arasında yer alır. Bu nedenle bölgede altın fiyatları büyük merak uyandırır. Peki Malatya altın fiyatları ne kadar? Skalası hangi detaylar etkiler? İşte bu konu hakkında merak edilen bütün ayrıntılar!

Malatya Altın Fiyatları

Malatya Altın Fiyatları – Fiyat Skalasını Ne Etkiler ?

Türkiye’de altın ücretleri her ilde neredeyse birbirleriyle yakın fiyatlarla ilerlemektedir. Fakat Malatya’da bir kuyumcu esnafındaki altın ücretleri değişiklik gösterebilmektedir. Yani Malatya’daki kuyumcu esnaflarda altın ücretleri bir kaç lira farkla biraz daha yüksek olabilmektedir. Bunun altındaki temel neden ise Malatya’daki altın sektöründe işlem kapasitesinin oldukça yüksek olmasıdır. Yani bölgedeki kuyumcu halkı yukarıda bahsedilen bu işlem tablosundan kazanmaktadır. Malatya’daki kuyumcu esnafının daha çok yüksek satış odaklı çalıştığı görülür. Altın fiyatı hem yatırım yapacak hem hediye alacak hem de kendi kullanacak kişiler açısından son derece önemlidir. Bunun dışında altın fiyatlarına genel olarak doğrudan ya da dolaylı yoldan etki eden çok sayıda faktör bulunur. Bu faktörler için şu şekilde kısa bir listeleme yapmak mümkündür;

  • Altın ons değerinde meydana gelen artış ve düşüşler
  • Ürünlerin kaç ayar olduğu
  • Ürünlerin kaç gram olduğu
  • Kuyumcuların satış için koyduğu kar marjı
  • Takı kategorisinde yer alan ürünlerden alınan işçilik marjı
  • Taş, inci ya da daha farklı detayların ilave edilmiş olması

Altın Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Altın ücretlerinde oluşabilecek düşüş ve artışlardan kazanç elde edebilmek için doğru zaman diliminde doğru işlem yapmak gerekir. Uluslararası tabloda altının değerini ortaya koymak için ons ifadesi kullanılır. Bu yüzden ons oranının yükselip düşmesi altın ücretleri üzerinde oldukça etkilidir. Altın ücretlerinde düşüş yaşanması için diğer piyasalara nazaran değer görmesi gerekmektedir. Piyasada bazı durumlarda oranların değerini kaybettiği zamanlarda da altın ücretleri bu duruma göre yükseliş gösterebilmektedir. Buna bağlı olarak Türkiye’deki altın ücretleri de ons oranından etkilenmektedir. Zaten bu tabir uluslararası statüde kabul görmüş bir tabirdir. Bu yüzden ons tablosundaki düşüşlerde gram altın ücretini de düşürmektedir. Bu yüzden altın yatırımı yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Yatırım odaklı altın alınacağı zaman önceliği gram altın ya da çeyrek altın gibi çeşitlere verilmesi daha doğru olur. Çünkü takı kategorisi yatırım için fazla uygun değildir. Ancak taşsız bilezik modelleri yatırımlık için ideal ürünler arasında yer alır.

Malatya Altın Fiyatları – Malatya Anlık Altın Fiyatları Ne Kadar?

Malatya altın fiyatları için araştırma yaptığınız zaman fiyat aralıklarının günlük, saatlik hatta anlık olarak dahi değişim gösterdiğini görmeniz mümkündür. Ons oranlarında meydana gelen bütün dalgalanmalar doğrudan satış fiyatları üzerinde etkili olur. Bu nedenle altın uzmanları yatırım, kullanım ya da hediye etme amacıyla altın satın almayı düşünen kişilerin bir süre fiyat araştırması yapması gerektiğini savunurlar. Ortalama birkaç gün takipte kalınması, dönem bazında avantajlı bir alım yapmanız noktasında büyük oranda etkili olur. Aynı takibi altın bozdurmak istediğiniz zaman da yapmanız son derece faydalı olur. Bu sayede elinizdeki altın ürünleri bozdururken zarar etme oranınız en alt seviyeye indirir. Büyük yatırım ya da küçük yatırım düşünen kişiler için dahi altın seçenekleri vardır. Fiyat aralıkları bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir. Ancak gram altın gibi ürünlerde bu fark yüksek değildir. Fakat söz konusu takı kategorisi olduğu zaman, rakamlarda farklılıklar görmeniz mümkündür. Bu nedenle fiyat araştırmasını genel anlama yapmanız tavsiye edilir.

Malatya Şehrinin Genel Yapısı

Malatya ili ihtişamlı kültürü ve de  geçmişi bulunan modern bir şehirlerden biridir. Malatya’da her sene Bağbozumu Festivali kutlanır.  Malatya; anemon laleleri, milli parkı, zengin ormanları, kaplıcaları ve bol çiçekleriyle muhteşem bir şehirdir. Malatya’da yaklaşık olarak 120 çeşit bitki yer almaktadır. Bu şehre dağcılık ya da kamp için gidebilirsiniz. Malatya’daki festivallerde meyve ve şarap için bol sulu üzüm görmeniz mümkündür. Üzümleri İzmir limanından ihraç edilir. Malatya’daki festivaller genelde Nisan ayının sonlarına doğru düzenlenir. Malatya, Anadolu’da Ege bölgesinin arasında yer alır. Malatya’da meşhur ağlayan kayayı görmeniz mümkündür. Üstelik kültür açısından da son derece zengin bir bölgedir.

Malatya Şehrinin Köklü Geçmişi

Malatya’nın tarihi M.Ö 500 senesine kadar dayanmaktadır.  Fakat bilinen ilk yerleşim alanları M.Ö 14. Yüzyıla kadar dayanır.   Zamanında büyük Osmanlı padişahları şehzadelerinin eğitimi için Malatya’yı  seçtiklerinden ötürü bu ilimizde Osmanlı mimarisine oldukça sık rastlamak mümkündür.  Malatya’da bulunan 16.yüzyıl Sultan Cami Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Sultan’a hitaben yaptırılmıştır. Malatya’da bulunan 16.yüzyıl Muradiye Cami ise mimar Sinan tarafınca yaptırılmış olup şuanda ise Malatya Arkeoloji Müzesi’nde yer almaktadır.  Malatya’da Sardes ve Salihli olarak bilinen yerler en gözde ve en gezilesi yerlerdir. Fakat Sardes zamanında birçok deprem yaşadığı için burada Roma dönemine ait pek çok kalıntıya rastlamak mümkündür.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir