Karabük Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Karabük Bugün Gram

Karabük Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Karabük altın fiyatları, Karadeniz Bölgesinde yaşayan kesim tarafından sık sık araştırılır. Kıymetli madenler arasında tarihinin en eski geçmişine sahip olan altın; kolayca şekillenmesi, üzerinden yıllar geçse de paslanıp deforme olmaması, ağırlığını koruyor olması ve nadir bulunmasından ötürü yüzyıllar boyunca sürekli popüler olmuştur. Çeşitli ülkelerde bulunan altın stokları ülkelerin ekonomik simgesi olup altın için sürekli savaşlar olmuştur. Eski zamanlarda para yerine kullanıldığı gibi aynı zamanda mücevher üretiminde de sıklıkla kullanılmıştır. Yüzyıllar boyunca zenginliğin, gücün ve ihtişamın simgesi olarak kalmıştır. 

Altın işletmeciliği ise altının tarihsel mesleklerinden olup sürekli zirvede kalmayı başarmıştır. Bu durumun sonucunda ise değeri asla ölçülemeyecek derecede çok kıymetli olan tarihsel ve sanatsal eserler ortaya çıkmıştır. Altının ayarı yükseldikçe altının değeri artar ve bu durumun sonucunda saflığa yaklaştığından ötürü paralel olarak yumuşaklığı da artarAnadolu insanlarının günümüzde vazgeçilmez madeni olan altın, yatırım amacının yanında takı olarak da oldukça rağbet görmektedir. Karabük canlı altın fiyatları ve diğer merak edilen detaylar!  

Karabük Altın Fiyatları  Karabük Güncel Altın Fiyatları  

KarabükYıllardan beri insanların yatırım amacıyla kullandığı altınsarı renkte olup dış etmenlerden asla etkilenmeyen ve kolayca işlenebilme özelliği bulunan madenlerdendir. Altın, kendi tarihi boyunca insanlar tarafından önemini hiç bir zaman yitirmemiştir. Eskiden bir çok medeniyette para birimi olarak kullanılan altın günümüzde artık çoğunlukla yatırım amacıyla kullanılmakta olup özellikle bayanların ilgisini fazlaca çeken bir madendir. Kullanım amacı fark etmeksizin eski dönemdeki insanlar ile günümüz insanlarının yüzyıllardır oldukça kıymetli olan altın hakkındaki his ve görüşleri aynıdır. Bazen para, bazen altın, bazen ise takı olarak günümüzde yerini alan altın gelmiş geçmiş bütün zamanların en değerli madenidir. Altın günümüzde Karabük halkı tarafından da  en çok tercih edilen birer yatırım aracıdır. İster küçük isterse büyük olsun yatırım yapmayı düşünen birçok Karabük insanı ya da yatırımcı tercihini daima altından yana kullanmaktadır. Yatırım aracı olarak altını tercih eden insanların yatırım yapmadan önce bunuilk zamanlar olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir.  

Karabük Altın Fiyatları – Altın Fiyatlarını Neler Etkiler  

Altın fiyatlarının ABD doları ve hisse senedi ile ters orantılı enflasyon ve petrol fiyatlarıyla ise pozitif orantılı ekonomik ilişkinin olduğunu gösteren çalışmalar mevcut olmak ile beraber altın-enflasyon ve altın-petrol ilişkilerindeki gücün farklı dönemlere göre değişkenlik gösterebildiği görülmektedir. Faiz oranları altın fiyatları üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Altın yerine faiz oranlı varlıkların fırsat maliyetinin düşük olmasından ötürü altın fiyatları sürekli yükselme eğilimindedir. Altının fiyatını ABD ekonomik verileri de büyük oranda etkiler. Ücret verileri ve üretim verileri gibi ekonomik veriler faizin belirlenmesine yardımcı olmasının yanında altının fiyatını da etkileyebilmektedir. Basit bir arz-talep ekonomisi de altın fiyatlarını etkileyebilecek yöndedir. Durgun ya da zayıf talebi olan mal ya da hizmet altın fiyatlarını da doğrudan etkileyebilmektedir. Yükselen ya da daha da yüksek olan enflasyon düzeyleri altın fiyatının da yükselmesine sebep olurken olduğundan daha düşük enflasyon düzeyleri de Karabük altın fiyatları üzerinde oldukça büyük bir etkiye neden olmaktadır.  

Karabük  İlinin Genel Yapısı  

Karabük ili Türkiye’de Kuzey kesiminde yer alan bir şehirdir. Karabük ili 1995 yılına kadar Zonguldak iline ait bir ilçe iken mahkeme kararı ile tek başına bir il olma özelliğini yakalamıştır. 1930 yıllarında ise Türkiye demir-çelik sektörünün merkez ili olmuştur. Karabük ilinin yüzölçümü yaklaşık olarak 1376 kilometrekaredir ve şuan ki  nüfusu ise yaklaşık olarak 250.000’dir. Karabük ili Araç ve Soğanlı nehirlerinin birleşmesi ile oluşmuş olan Filyos nehrine yakın bir yerde bulunmaktadır. Safranbolu, Yenice, Eflani, Eski Pazar ve Ovacık Karabük ilinin ilçeleridir. Karabük ili eski zamanlarda Safranbolu kasabasının Amasra ile İç Anadolu arasında bulunan bir yer olup bu ilin tarihi Cumhuriyet yıllarına kadar dayanmaktadır. Karabük ilinde yer alan Safranbolu ilçesinin Öğlebeli köyü 13 haneden oluşan küçük bir alt köydür. Ankara-Zonguldak güzergahı üzerinde de küçük bir tren istasyonu bulunur. Bu küçük tren istasyonu ülkenin sanayileşmesi ile birlikte gelişmeye başlamıştır. Burada Cumhuriyet’in ilk fabrikalarından biri 1939 senesinde inşa edilip geliştirilmiştir.  

Karabük İlinin Tarihi 

Karabük ili adını üzerinde yaşamakta olduğu coğrafyadan almıştır. “Kara” ve “Bük” sözcükleri kara çalılık anlamındadır. Bu bölgede yaşayan Türkmen toplulukları Karabük cemaati ismini bu şekilde almışlardır. Ülkemizde 14 yer ve mevkiin isminin bugün Karabük olarak geçmesi Türkmen cemaatlerinin bu topraklardan diğer topraklara göç ettiğinin göstergesidir. Karabük ve çevresinde yazısız kültürü yansıtan pek çok tarihi eser bulunmasına rağmen bu konuyla ilgili herhangi bir arkeolojik kazıya rastlanmamıştır. Burada M.Ö 2500 yıllarında İlk Tunç devrinin yerleşmiş olması bu ilin önemini arttırmaktadır. Karabük ili ilk çağlarda Hititlerden başlamak üzere Frig, Helenistik Krallık ve Romalılara yaşam medeniyeti olmuştur. Karabük ilinin Hititler zamanında yerleşilen ilk ilçesi Eflani olmuştur. Karabük altın fiyatları için araştırma yapacağınız zaman karşınıza muhtemelen şehrin geçmişiyle alakalı bilgiler de çıkar.  

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir