Giresun Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Giresun Bugün Gram

Giresun Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Giresun altın fiyatları her dönem merak edilen bir konu olmayı başarır. Genel olarak daha çok kadınların fazlasıyla sevdiği bu maden günümüzde daha çok yatırım amaçlı kullanılmaktadırAltın, 1064 santigrat derecede eriyebilme özelliğine sahip kolayca işlenebilme yapısı olan, aynı zamanda havadan ve sudan etkilenmeyip bu yüzden yıllar geçse de asla paslanmayan göz kamaştıran parlak sarı rengi olan bir elementtir. Son zamanlarda parlak sarı rengi ile bilinirken artık beyaz ve kırmızı renklerinden de sıkça bahsedilmektedir. İnsan vücudundan ağaç yaprakları ve dünya çekirdeğine kadar pek çok yapıda altın bulunmaktadır. Günümüzde bazı yemeklerden tutun da teknolojik aletler, dekorasyon ürünleri ve bir çok eşyada altın kullanılabilmektedir. Keşfedildiği ve kullanıldığı günlerden bu zamana kadar modası asla geçmeyen altının popülaritesi günümüzde de devam etmektedir. Geleneğimizde oldukça önemli bir yere sahip olan altın için savaşlar yaşanmış altına sahip olana güçşan ve şöhret geldiği söylenmektedir. Fiyatların değişkenlik göstermesi Giresun altın fiyatları ve diğer bölgeler için merak uyandırır.  

Giresun Altın Fiyatları – Sahte Altın Nasıl Anlaşılır? 

Giresun Sahte altın ile gerçek altın arasındaki bariz farkı anlayabilmek için bazı yöntemleri deneyerek altının sahte ya da gerçek olduğunu %100 anlamanız mümkündür. Gerçek altını anlayabilmeniz için uygulayacağınız yöntemlerle dolandırılmanın önüne geçebilmeniz mümkündür. Öncelik olarak her kuyumcunun güvenilir olamayacağını bilmeniz gerekir. Mümkün olduğunca tanıdık ya da kaliteli bir geçmişi bulunan altın firmasından alışveriş yapmalısınız. Altın alışverişi yaparken altının gramının her yerde aynı olacağını bilmelisiniz. Eğer altını diğer kuyumculardan daha uygun fiyata satan bir yere denk geldiyseniz altının gerçekliğinden şüphe etmeniz gerekir. Satın almayı düşündüğünüz altının üzerinde damga olması şarttır. Altının üzerinde damgasının bulunup bulunmadığına dikkat ederek altının sahte ya da gerçek olduğunu anlamanız mümkündürAyrıca altının kolayca şekil alıp çizilebilen bir yapısının olduğunu da hatırlayacak olursak altını ısırdığınız zamanda üzerinde diş izleri varsa bu durum altının gerçek olduğunu gösterir. Çünkü sahte altınlarda diş izi olmaz. Başka bir yöntemse gerçek altın sert zeminde tok ses çıkarır.  

Giresun Altın Fiyatları – Altının Piyasalardaki Önemi

Altın, insanlar için tarih boyu kıymetli bir maden olmuştur. İnsanlar altını özel ve kıymetli bir maden olarak görmüştür. Tüm bu özelliklerinin yanında enflasyona karşı koruma, riskten ve belirsizlikten kaçınıp fiziki değerini saklama gibi finansal görevleri bulunur. Yüzyıllardan günümüze kadar değerini koruyan altın, çağlar boyunca zenginliğin simgesi olmuştur. Altın geçmişte para olarak görülmüşse de günümüzde yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden altın günümüzde artık ödeme aracı olma işlevini yitirmiştir. Ülkemizin jeopolitik yapısı nedeniyle altın varlığını gözler önüne sermektedir. Ülkemizde talep edilen altınının neredeyse tamamı yurt dışından karşılanır. Fakat insanların birikimi altından çıkan altınların da piyasada yer aldığını söylemek mümkündür. Ülkemizde altın işletmeciliğinin artmasından ötürü altına olan talebinde artacağı sanılmaktadır. Oysaki ülkemiz Dünya altın işletmeciliğinde İtalya’dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Altın fiyatları diğer metallerdeki gibi talep, üretim ve taşıma maliyeti gibi etkenlerden kolayca etkilenmez ancak petrol fiyatları ve siyasi olaylar gibi değişimlerden kolayca etkilenebilir.  

Giresun İlinin Coğrafi Konumu ve Genel Yapısı  

Ordu ilinin yaklaşık 52 kilometre doğusunda bulunan Giresun ilimiz zamanında Bizans kalesinin yakınında kurulmuştur. Bu eski Bizans kalesi Karadeniz’e doğru bir kayalığın üzerinde yer alır. Bu şehrin içerisinde on sekizinci yüzyıla ait bir kilise bulunmaktadır. Karadeniz kıyısındaki Giresun limanının hemen dışında bulunan üzerinde tarihinin eski kalıntılarını taşıyan Giresun Adası bulunur. Adaya ait olduğu bilinen Amazonlar tarafınca yaptırılan tapınağın tarihi kalıntılarını Bizans Manastırı dışında görmeniz mümkündür. Bu ilimizde Aksu Sanat ve Kültür Festivali ilgilileri ve meraklıları için her sene düzenli olarak Mayıs ayında düzenlenen ve  dikkatleri üzerine çeken bir organizasyondur. Yaylalar, kampçılık, piknik ve dağcılık gibi etkinlik ve sporlara da elverişli bir şehir olduğu için Giresun ilimizin aynı zamanda turistik bir yapıya sahip şehrimiz olduğunu da söylemek mümkündür. Kümbet, Kulak Kaya, Sis Dağı , Kara Ovacık, Bektaş ve Eğri Bel yaylaları da kış sporları için Giresun İlinin elverişli yaylalarıdır. Giresun adını kiraz meyvesinden almıştır.  

Giresun İlinin İhtişamla Dolu Geçmişi ve Bugünü  

Giresun ili fındığı ile bilinen bir ildir ve Karadeniz bölgesinin doğusunda yer alır. Bu il Aksu ve Batlama vadilerinin arasında  denize doğru olan bir yarım ada üzerinde kurulmuştur. Karşısında ise Karadeniz’in adası olarak bilinen Giresun Adası yer alır. Giresun ili 1920’li yıllara kadar Trabzon iline bağlı kalmış olup bu yıllarda sancak, 1923 yılında ise Giresun artık bir il olmuştur. Giresun ili zamanında Miletos Kolonisi olarak kurulmakta olup Yunanca ismi Kerasus’tur. Giresun ilinin ismini yabani kiraz ağaçlarından aldığı söylenmektedir. Giresun ili, 1397 yıllarında Türkmen Emir oğlu Süleyman tarafından zamanında fethedilmiş olup burası Türk yurdu haline getirilmiştir. Günümüzde her zaman manzaraları ve cana yakın insanlarıyla ön plana çıkar.  

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir