Balıkesir Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Balıkesir Bugün Gram

Balıkesir Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Balıkesir altın fiyatlarıbu bölgede yaşayan insanlar tarafından sıkça merak edilen konulardandır. Kimya dünyasında altının sembolü “ Au” olarak ifade edilmektedir. Yumuşak ve sarı renkte olan kimya dünyasındaki bu elementimiz ayrıca en değerli madenlerden olup göz kamaştırıcı muhteşem bir özelliğe sahiptir. Asitlere karşı yüksek dayanıklılığı ile bilinip doğada da serbest halde bulunur. Tüm bunların yanında kolayca işlenebilme özelliği de doğal olarak insanların altına olan ilgi ve merakını arttırmaktadır. Yatırım ve insana verilen değeri yansıtmak için hediye etme amacıyla da satın alınan altının fiyatları da değişkenlik gösterebilmektedir. 

Altın fiyatlarındaki bu değişkenliği etkileyen pek çok faktör bulunur. Bu faktörler bazen ikamet edilen bölgeye göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Altın, günümüzde takı olarak modası asla geçmeyen daima en revaçta olan mücevherlerdendir. Modern tarzda günümüze uygun bir şekilde tasarlanıp işlenmesinden dolayı genç ya da yaşlı her kesimin birer tercihi haline gelmiştir. Eskilerden beri altın hiçbir zaman değer kaybetmediğinden en güvenilir yatırım aracıdır.  

Balıkesir Altın Fiyatları

Balıkesir Altın Fiyatları – Altın Hakkında Bilinmeyenler 

Balıkesir altın fiyatları ve özellikleri her zaman merak edilen bir konudur. Altın, son derece etkileyici olan parlak sarı rengi ve göz kamaştırıcı yapısı ile daima kimya dünyasının gözdesi olmayı başarmıştır. Ayrıca ağır bir metal olma özelliği bulunan ve kolayca tepkimeye girmeyen kararlı bir elementtir. Bu özelliğinden dolayı altın, sudan ve havadan etkilenmeyen bir dokuya sahiptir. Bu muhteşem dokusu sayesinde çok uzun yıllar geçse bile paslanmayan ve kararmayan element olma özelliğini daima korur. Altının diğer bir özelliği ise saf haldeyken yumuşak bir kıvamda olmasıdır. Bu özelliği sayesinde kolayca dövülüp biçimlendirilme olanağına sahiptir. Bu yüzden küpe, kolye, bilezik, yüzük gibi çeşitli takılar tasarlansa bile yumuşak kalma özelliğini özenle koruyan bir mücevherdir. Altın, içerisinde bulunan tüm özellikleri sayesinde kimya dünyasında en gözde metaller arasındadır. Kendisine ait özel tasarım takıların yer alması ve yatırım amacıyla tercih edilen bir mücevherdir. Altın, günümüzde mücevher üretiminin yanında ilaç ve yüksek dayanıklılığı sebebiyle elektronik sektöründe de kullanılır.  

Balıkesir Altın Fiyatları – Altın Fiyatlarını Etkileyen Faktörler 

Balıkesir altın fiyatları ile ikamet edilen diğer bölgelerdeki fiyatlar arasında çok büyük bir fark yoktur. Ancak ürünlerin bazı özellikleri göz önünde bulundurularak bu özelliklere göre bazı faktörler vardır. Bu faktörler aşağıdaki gibidir:  

  • Para Politikası; Faiz oranları “fırsat maliyeti” olarak bilinmekte olan faktörün etkisi oldukça büyüktür.  
  • Ekonomik VerilerAltın fiyatlarında oldukça etkili olan bir diğer faktör ise ABD ekonomik verileri olmaktadır.  
  • Arz ve TalepBasit bir arz ve talep ekonomisi altın fiyatlarını etkileyebilmektedir.  
  • EnflasyonAltın fiyatlarını etkileyen bir başka faktör enflasyon ya da mal ve hizmetlerin artan fiyatıdır. 
  • Para BirimiAltının fiyatının dolar cinsinden olmasından ötürü diğer bir güçlü faktördür. 
  • BelirsizlikSon olarak belirsizlik faktörü de altın fiyatlarını etkileyebilir. 

        İşçilik ve kuyumcu kârı altındaki fiyat farklılıklarının en başında yer alır. Altının uluslararası değeri olarak bilinmekte olan ons değerinde oluşan artış ve düşüş işlemleri dolayısıyla altın fiyatlarını da etkiler. Bunun yanında piyasadaki gelişmelerde altın fiyatlarında etkilidir.  

Şehrin Genel Yapısı  

Balıkesir değişik doğal güzellikleri bulunan şirin ve küçük kasabalarla dolu bir yerdir. Kilometrelerce uzunlukta bulunan plajları , Marmara ve Ege’de bulunan kıyıları, derin ve mavi suları bizlere harika bir sahne yaratmaktadır. Tarihi boyunca bir çok medeniyete sahip bu il tarihinin zengin kalıntılarıyla dolu bir yerdir. Ege Denizi’nde bulunan Edremit Körfezi, çeşitli plaj ve berrak suları en güzel yerlerdendir. Yeşil çam ormanları ve kumlu kıyıları bulunur. Ayrıca bit oksijen cenneti olma özelliğinden dolayı da dünyada 2. Sırada Edremit ve Altınoluk ilçeleri yer almaktadır. Bu ilin bir kısmında Roma’ya ve Bizans’a ait kalıntıları görebilirken diğer kısmında ise lezzetli deniz ürünleri ile yöreye ait yemeklerini bulmanız mümkündür. Burada adeta bir cazibe merkezi olarak bulunan Taksiyerkis kilisesi yer alır. Tarihi muhteşem mimarisi ve mermer oymaları görülmeye değer niteliktedir. Bu il ayrıca ünlü plajları olan Sarımsak Yarım adası ile Cunda adasının harika manzarasını önümüze sermektedir. Burası doğa severler için sevimli bir yerdir.  

Şehrin Geçmişi 

Balıkesir ülkemizin en kalabalık on yedinci şehridir. Bu ilin topraklarının bir bölümü Ege bölgesinde yer alır.  Tarihte genel olarak Misya ve Karesi isimleriyle bilinmektedir.  Bu il zamanında sırasıyla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliği altına girmiştir. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Daha çok yerli turizmdeki sahip kasabalarıyla ön plana çıkmıştır. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymağı, kozak üzümü, ayvalık tostu, susurluk ayranı, saçaklı mantısı ve höşmerisi bilinen en lezzetli yöresel yemekleridir. Bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı , kelle peyniri gibi ürünleri ile de meşhurdur. Ülkemizde Kuzeybatı Anadolu’da yer almaktadır. Ayvalık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli adasına komşu ildir.  

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir