Altın ONS Ne Demek? Altın ONS Nedir?

Altın ONS Ne Demek

Altın ons ne demek sorusu, özellikle altınla ilgili detaylı bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından sık sık merak edilir. Ons, aslen bir ağırlık birimidir. Ons terimine özellikle ekonomi haberlerinde sıkça denk gelmeniz mümkündür. Ayrıca ekonomi ve altın piyasasıyla yakından ilgili olan kişiler bu terime çoğu zaman aşinadır. Ağırlık birimi olarak ifade edilen bu terim, aynı zamanda bir hesaplama türü olarak da bilinir. Yeryüzünde yer alan bütün değerli maden türlerinin hesaplaması yapılırken, bu terime yararlanılır. Altın da yine bu terim yardımıyla hesaplaması yapılan maden türleri arasında yer alır. Yani genel anlamda ons için, ekonomi piyasası üzerinde büyük önem arz eden bir ifade olduğunu söylemek mümkündür. Terimin kökeni İngilizcedir. Altının piyasada meydana gelen yükselmeleri, bu terimin de sık sık gündeme gelmesinde rol sahibi olur. Ons, değişik ülkelerde değişik rakamlarla kullanılır. Altın fiyatlarına ilişkin yapılmış olan ifadelerin çoğunda ons kelimesine denk gelebilirsiniz. Peki altın ons nedir? Altın ons ne demek? İşte konuyla alakalı detaylar! 

Altın Ons Ne Demek? Ons Nedir? 

Ons Nedir
Ons Nedir

Ons hakkında ufak çaplı bir araştırma yaptığınız zaman, piyasa genelindeki ifadelerde ons altın şeklinde kullanılmış olduğunu görebilirsiniz. Bunun sebebi ise değerli madenlerin hesaplamasında kullanılıyor olmasıdır. Yani altın başta olmak üzere bütün değer taşıyan madenlerin hesaplamaları ons birimi üzerinde yapılır. Ülkemizde ise gram altın türünün, Türk Lirası üzerinde gelen karşılığını bulmak için uygulanan bir yöntemdir. Onsun birim fiyatı üzerinden yapılan hesaplamalar sonucunda madenlerin asıl değeri öğrenilir. Gram altın türünün Türk Lirası üzerinden karşılığının bulunmasının ardından çeyrek altın ve yarım altın gibi diğer altın türlerinin hesaplaması yapılır. Özünde bir kütle birimi olarak bilinen ons teriminin kullanımı, ilk başta Avrupa bölgesinde ortaya çıkar. Bu terim aslında dünya genelinde özellikle de büyük yatırımcıları derinden ilgilendiren ve çoğu zaman etkileyen bir konudur. Bu nedenle de büyük önem arz eder. Hele ki merkez bankaları bu konuyla oldukça yakında ilgilenir. Ve son derece hassas davranır. Ons altın fiyatlarının şekil alması ise dolar kur oranıyla doğrudan ilgili olur. 

Bir Ons Altın Kaç Gram Eder? 

Bir Ons Altın Kaç Gram Eder
Bir Ons Altın Kaç Gram Eder

Altın ons ne demek sorusuna yanıt bulan kişiler, sonraki kısımda bir ons altının kaç grama karşılık geldiğinin yanıtını araştırmaya başlarlar. Bir ons altının kaç gram ağırlığına denk geldiği, dünya piyasalarında sabit bir şekilde belirlenmiştir. Yani dünya standartları üzerinde ons altının ağırlığı her zaman aynı olur. Bu standart ise 3,103 gram şeklinde belirlenmiştir. Yani bir ons altın 3,103 gram ağırlığına eşittir. Ancak finansal hesaplamalar yapılırken 31,10 gram olarak hesaplamalara dahil edilir.

Kısacası tüm hesaplamalar bu oran üzerinde yapılır. Ülkelerin para değerlerinde meydana gelen artış ve düşüşler ons değeri üzerinde de doğrudan etkili olur. Ons hesabı yapılırken; o an karşılık gelen ons değeri 31,10 sayısına bölünür. Ardından çıkan rakam o sırada aktif dolar kuruyla çarpılır. Bu işlemler sonucunda 24 ayar gram altının fiyatı elde edilmiş olur. Gram altının elde edilmiş olan fiyatı üzerinden ise çeyrek altın ve yarım altının fiyatı son derece kolay bir şekilde hesaplanır. 

Ons Altın Nasıl Alınır? 

Ons Altın Nasıl Alınır
Ons Altın Nasıl Alınır

Ons altın, yer altından çıkarılır. Son derece değerli olan bu ürünler her geçen gün de ekstra değer kazanmayı başarır. Altın emtia piyasalarında sık sık işlem gören madenler arasında çoğu zaman ilk sıralarda yer alır. Ancak bu altın yerin altından çıkarıldıktan sonra bazı işlemlerden geçirilir. Bu geçirilen işlemlerin tüm kısımları tamamlandıktan sonra satışa sunulur. Bütün altın ürünlerde aynı durum geçerli olur. Ons altın aslında has altın olarak da ifade edilir. Bu altın türünü fiziki bir şekilde alma ve satma imkanınız vardır. Bu altının alım ya da satım işlemlerini Türkiye sınırları içerisinde Borsa İstanbul üzerinden Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar piyasasında gerçekleştirilir. Ancak bu işlemeleri ne yazık ki bireysel bir şekilde yapma şansınız yoktur. Bu nedenle banka üzerinden bu işlemleri yaptırmanız daha doğru olur. Fakat ufak yatırımlar düşünen kişiler için bu kadar teferruata gerek yoktur. Genel olarak çok büyük yatırımlar düşünen kişiler ons altın seçimine yönelirler. 

Altın ONS Ne Demek
Altın ONS Ne Demek

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir