Altın Kelepçe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır?

Altın Kelepçe Alırken İşçilik Hesaplamanın Püf Noktaları 

Altın kelepçe alırken işçilik nasıl hesaplanır sorusu son zamanlarda, altın kelepçe modeli satın almak isteyen kişilerin kafasında kendine yer bulur. İşçilik unsuru kelepçe modellerinin hem alımında hem de sayımında rol sahibi olduğu için, son derece önemli bir detaydır. Günümüzde 14 ayardan 22 ayara kadar farklı özelliklere sahip olan çok sayıda altın kelepçe modeli vardır. Bütün altın takı modellerinde olduğu gibi altın kelepçe modellerinde de işçilik önemli bir yere sahiptir. Ürünlerin ayar ve gram fiyatlarının yanı sıra bir de işçilik fiyatı bulunur. Altının kelepçe haline gelmesindeki bütün süreçte işçilik değeri vardır. Bu nedenle altın kelepçe alırken  işçilik hesaplaması yaparsanız zarar etme şansınızı en alt seviyeye indirebilirsiniz. 

Altın Kelepçe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır? 

Altın Kelepçe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır? 
Altın Kelepçe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır?

İşçilik denildiği zaman akla ilk etapta ürünlerin süs ve bakış detayları gelebilir. Ancak son derece düz ve sade kelepçe modellerinde de işçilik durumu söz konusu olur. Yani altından yapılmış olan bütün ürünlerde işçilik vardır. Ürünler için biçilen işçilik değeri ürünlerin gram başına hesaplanır. Bazı modellerde işçilik ücreti gramda 2 TL ya da 3 TL iken, bazı modellerde ise gramda 15 TL ya da 20 TL gibi rakamlarda olabilir. Belirlenen rakamlar tamamen ürünlerde verilmiş olan el emeğiyle alakalıdır. Ayrıca ürünleri satın almak istediğiniz yerler de fiyatlarda bazı farklılıklar yapabilir. 

Altın Kelepçe Alırken İşçilik Hesaplamanın Püf Noktaları 

Altın Kelepçe Alırken İşçilik Hesaplamanın Püf Noktaları 
Altın Kelepçe Alırken İşçilik Hesaplamanın Püf Noktaları

Altın kelepçe modellerinin uluslararası statüde belirlenmiş bir değeri vardır. Bu değer üzerine ürünlerin işçilik oranı ilave edilir. Ardından ürün kuyumcuya ulaştığı zaman üzerine bir miktar kar koyularak, kullanıcılara sunulur. Yatırım odaklı olarak satın aldığınız altın kelepçe modellerinin, işçilik oranının fazla olmaması sizin için daha karlı olur. Her ne kadar ürünler aynı ayarda ve aynı gramda olsa dahi, tıpkı satış rakamlarında görülen farklılıklar bozdururken de görülür. Bunun temel sebebi ise işçiliktir. Taş, nakış ve ekstra renkli detayların tamamı işçilik değeri sayılır. Altın kelepçe alırken işçilik nasıl hesaplanır sorusu için verilecek en net cevap şu şekildedir; ürünlerin o günkü güncel kur oranına göre fiyatı hesaplanır. Ardından da işçilik değer düşülür. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir