Afyon Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Afyon Bugün Gram

Afyon Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Afyon altın fiyatları o bölge civarında altın almayı düşünen kişiler tarafından yoğun bir şekilde merak edilir. Kıymetli madenler içinde en eski geçmişi bulunan altın, dayanıklılığı, kolay şekillendirilebilmesi ve oldukça nadir bulunmasından ötürü yıllar boyunca mücevher yapımında kullanılmıştır. Nadir bulunması altını değerli yapmaktadır. Eski dönemlerde para olarak kullanımın yanında günümüzde dünya ekonomilerinde yerini almıştır. Altın, kuyumculuk sektörü dışında elektrik/elektronik, uzay sanayi, dişçilik, tıp ve kimya sanayisi gibi endüstriyel alanlarda da kullanılmaktadır. Kimya dünyasındaki simgesi Au” olup Latince kelime olan aurum” kelimesinin kısaltmasıdır. Evren üzerinde nadir bulunuyor olması, dayanıklı ve şekillendirilebilir olması, yoğunluk ve ağırlığının fazla olması, renginin insanlar tarafından beğenilmesi, yüksek sıcaklıkta erimesine rağmen formunu asla yitirmemesi ayrıca  endüstriyel alanlarda kullanımı da altını dünyada oldukça popüler bir maden yapmaktadır. Altın satın alırken altın üzerinde karatının ve firma logosuna ait damganın  bulunmasına dikkat etmelisiniz. Ürünlerin fiyatları değişiklik gösterir. Afyon altın fiyatları ve altına dair merak ettiğiniz bütün detaylar!  

Afyon Altın Fiyatları – Altın Günümüzde Neden En Güvenilir Liman Olarak Kabul Edilmektedir?  

Afyon

Dünyadaki ülkelerde para birimi kağıt paradır. Kağıt para dışında ise en çok kullanılıp talep gören ekonomik anlamdaki değerli varlık altındır. Dünyanın en kıymetli ekonomik değerlerinden olan altın, kendi piyasasında da sürekli işlem görüp bu duruma göre de altının değeri sürekli olarak artıp azalmaktadır. Ülkelerin para birimlerinin değerlerini sürekli olarak arttırıp azaltan faktörler genelde o ülkelerde yaşanmakta olan ekonomik ve sosyal gelişmelerden kaynaklı faktörlerdir. Altın sadece bir ülkeye bağlı olmayıp tamamen bağımsız olan ekonomik bir değerdir. Bu özelliği de altını ekonomik açıdan daha güvenilir kılmaktadır. Çünkü bir ülkenin para birimi o ülkeye bağlı olup o ülke ekonomik ve sosyal açıdan riskle karşılaştığı zaman o ülkenin para birimi de bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Fakat altında böyle bir durum yaşanmaz. “Altın en güvenilir limandır” algısı da buradan gelmektedir. Sorunun diğer yanıtıysa insanlar riskli ülkelerden para çekmek istediklerinden en güvenilir liman altındır. 

Afyon Altın Fiyatları – Altına Yatırım Yapılmasının Avantajları 

Afyon altın fiyatları ve altın yatırımları merak edilen konular arasında yer alır. Altın, günümüzde birincil para birimi olmamasına karşın bazı sebeplerden ötürü avantajlı, modern ve popüler bir yatırım olmaya devam ederMutlaka her yatırımcı için önemli olan altının evrensellik özelliği altına yatırım yapılmasının en büyük avantajları arasında yer alır. Çünkü altının dünyanın hiç bir yerinde değerini kaybetmeden istenilen para birimine dönüştürülebilme özelliği vardır. Bu özelliği altını son derece kıymetli yapmaktadır. Zaman içinde altın, değerini korumaya devam etmektedir. Altının fiyatı düşse dahi değeri fazla değişmez ve zaman içinde değerini korumayı sürdürür. Ekonomilerde karşımıza çıkan enflasyon belirsizliği arttırır. Enflasyondaki değişimlere hızlı uyum sağlayabilen altın diğer yatırım seçeneklerine göre daha tercih edilebilir olup değer kazanır. Çünkü altın, enflasyon dönemlerinde nakitten daha kararlı bir yatırım seçeneği sunar. Altın, ABD doları para birimi üzerinden fiyatlandırıldığı için dolardaki her artış yatırımcıları da olumlu etkiler. Altın; Mücevher ve takı gibi ürünlerin üretiminde kullanıldığı için güvenilir talep olmaktadır.  

Afyon İlinin Genel Yapısı  

Afyonkarahisar ismi ile de bilinen bu şehir ülkemizin 3 farklı noktasında Ege ile Anadolu arasında bulunur. Afyon’un yüzölçümü yaklaşık olarak 14.570 kilometre kare olup deniz seviyesinden yüksekliği 1034 metredir. Afyon ilimiz in karasal bir iklim özelliği olup yaz aylarında sıcak ve kurak, kış aylarında ise soğuk ve yağışlıdır. Bu şehir ayrıca Gazlı göl kaplıcası, Gecek ve Ömerli Kaplıcaları, 68 km güneybatıdaki Hüdai kaplıcası ve şehrin merkezine 30 km uzaklıktaki Heybeli kaplıcasında termal suları bulunan bir spa şehridir. Afyon ili Sandıklı ve çamur banyolarıyla ünlü bir ilimizdir. İçerisindeki tatil köylerinde de pansiyon ve konaklama tesisleri yer alır. Burada bulunan Arkeoloji Müzesi ve Kurtuluş Savaşı Anıtı şehirde gezilmesi gereken yerler arasındadır. Afyon ilinin hemen kuzeyinde ise anıtsal kayalar halinde tarihi Frig kalıntıları yer alır. Aslantaş ve Aslankaya bu kayaların en büyükleridir. Bu kayalar ismini aslan kabartmalarından almıştır ve bu yüzden bu tarih kokan bölge Frig Vadisi olarak bilinir 

Afyon İlinin Tarih Kokan Geçmişi 

Volkanik dağlar arasında yaklaşık 226 metre yükseklikte yalçın bir kale olarak bilinen yer Hititlerden günümüze dek  insanların ilgi odağı olup etrafı tam üç kat sur ile çevrilerek savunulma odaklı hale getirilmiştir. Bu özelliğinden ötürü Afyon iline Hititler HAPANUVA, Roma ve Bizanslılar AKROİNON Selçuklu ve Osmanlılar ise KARAHİSAR-ÎDEVLEKARAHİSAR-ÎSAHİP ismini vermişlerdir. Afyon ilinin şehir merkezinde M.Ö ikinci yüzyılda yetiştirilmekte olan haşhaş bitkisi mevcuttur. 17. Yüzyıllarda mahkeme kararı ile şehrin şimdiki ismi verildiği ön görülmektedir. Afyon topraklarında ilk insanlara ne zaman rastlandığı konusunda net bir bilgi yoktur ancak yapılan arkeolojik kazılarda bu bölgeye  tarih öncesinde yerleşildiği sanılmaktadır. Afyon altın fiyatları için araştırma yapan pek çok kişi bu şehrin genel yapısı ve güncel durumu hakkında da bilgi edinmek ister.  

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir