Adana Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Adana Bugün Gram

Adana Altın Fiyatları
Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Adana altın fiyatları, özellikle Akdeniz bölgesinde yaşayan kişiler tarafından sık sık araştırılır. Altın, yazılı tarih boyunca insanlar tarafından en değerli maden olarak bilinir. Dünya üzerinde altın yüzünden gözü kamaşıp altının kendisini cezbetmeyen bir medeniyet yoktur. Çünkü altın öyle bir madendir ki zenginliğin, servetin, ihtişamın ve güzelliğin birer sembolüdür. Geçmişten günümüze hala geleneğimizde yer alır. Ve hala düğünlerde, sünnet düğünlerinde ya da doğumlarda takılan en popüler bir maden olarak bilinir. Hatta spor  müsabakalarında, kültür, sanat ve bilim alanındaki ödül objeleri de altın içerir. Kimyasal açıdan hiçbir elementle tepkimeye girmez ancak farklı metallerle alaşımında birer farklı renkler elde edilebilir. Altın fiyatları bazen anlık olarak dahi değişiklik gösterebilir. Durum böyle olunca insanlar sık sık altın fiyatları hakkında araştırmalar yaparlar. Özellikle de yatırım amacıyla satın almak isteyen kişiler için fiyat skalası büyük önem arz eder. Adana altın fiyatları ve fiyat skalasına etki eden faktörler merak uyandırır.

Adana Altın Fiyatları

Adana Altın Fiyatları – Adana Güncel Altın Fiyatları

Eski dönemlerden beri insanoğlunun dikkatini çekip kullandığı bir element olan altın genel olarak yatırım aracı olarak görülür. Ayrıca dünyada bazı zengin ülkelerde gündelik hayatta da kullanılır. Günümüzde altın; takı olarak kullanılabildiği gibi yatırım amaçlı olarak da sık sık tercih edilmektedir. Tabi altın fiyatlarını uygun buldukları her fırsatta altına yatırım yapmayı tercih eden Adana halkı da bundan payını almayı ihmal etmez. Bunun sebebi ise altının bazı zamanlarda getirisinin oldukça yüksek olmasından kaynaklanır. Altın daha önceleri sadece sarı renkte kullanılmaktayken artık kırmızı, beyaz ve yeşil gibi farklı renkleri de mümkün olur. Ve bu altındaki değişik renk özelliği dolayısıyla takılara da ekstra ayrı bir güzellik katar. Altının geçmişi yazılı kaynaklara göre M.Ö 3000’li yıllarda Eski Mısır’a ait olduğu tahmin edilir. Eski dönemlerde bu kadar çok kullanılıp sık tercih edilmesinin sebebi ise kolayca dövülüp şekillendirilebilme özelliğinden kaynaklanır. Altın, havadan ve sudan asla etkilenmediği için ayrıca ticari bir değerdir.

Adana Altın Fiyatları – Altın Fiyatları Neye Göre Şekil Alır?

Günümüzün en kıymetli madenlerinden biri olan altın, ekonomik güç ve şöhretin en büyük sembolü olmasından dolayı insanlar tarafından oldukça önemli bir yatırım aracıdır. Bozulup paslanmadan yıllar boyu saklanabilmesi ve kolayca paraya dönüşümü sağlanabildiği için altın yatırımcılar tarafından da güvenilir liman olarak adlandırılır. Altının fiyatında önemli olan en önemli faktör arz ve taleptir. Yani altına talep ne kadar fazla olursa altının fiyatı da bu duruma bağlı olarak artış gösterir. Altın piyasasını etkileyen diğer önemli faktörler ise; küresel jeopolitik riskler, küresel enflasyon, nakit akışı ve küresel faiz oranlarıdır. Altını hangi ülkede nakit paraya çevirmeyi isterseniz altının nakit karşılığı her ülkede aynıdır. Yani altın, ülke fark etmeksizin nakit paraya çevrilebilecek en güvenli yatırımdır. Ancak küresel jeopolitik risklerde artış yaşandıkça buna bağlı olarak altının fiyatında da artış yaşanır. Bunun temel sebebi ise yatırımcıların her an değişkenlik yaşayan döviz piyasasına güvenemeyip altına olan talebi arttırmalarıdır.

Adana İlinin Genel Yapısı

Adana ili, Çukurova ovasının ortasında yer alan ve 2.2 milyon nüfusu ile ülkemizin altıncı büyük ilidir. Bu ilde bulunan Seyhan Nehri en verimli tarımsal alanda bulunan sulardan beslenir. Adana ili Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam ve Karaisalı ilçelerinden meydana gelir. Bu il toplam 15 ilçeden oluşur. Bu ilin yüzölçümü ise 14.030 kilometre kare olup ayrıca en yüksek sıcaklığa sahip illerden de biridir. Eski dönemlerde bu yöreye gelen Türkler yüksek Toros dağlarını aşıp güneye gitmeleri esnasında bu yöreye Çukurova ismini vermişlerdir. Ve bu isim günümüze kadar da böyle bilinir. Topraklarının bereketliliğinden dolayı bu ile Adana yani Cennet Yöresi ismi verilmiştir. Adana ilinin Akdeniz bölgesine yaklaşık olarak 160 kilometrelik kıyısı bulunur. Bu il ayrıca Avrupa’yı Asya’ya bağlayan önemli ulaşım yollarının üzerindedir. Adana ili Akdeniz iklimine sahip olup yaz ayları oldukça sıcak ve kurak, kış ayları ise soğuk ve yağışlıdır. Bu ilde nergis, ada soğanı, sümbül bitkilerine oldukça sık rastlanır.

Adana İlinin Tarihi Geçmişi

Yapılan arkeolojik çalışmalara göre Çukurova bölgesinde çok eski dönemlerden beri yüksek kültürlü medeniyetlerin yaşadığı ön görülür. Çukurova’nın en belirgin ve bilinen en eski tarihi Kitvanza Krallığı ile başlamıştır. Bu konu hakkındaki bilgiye ise Hititlere ait yazılı kaynaklardan ulaşılmıştır. Kitvanza Krallığı M.Ö yaklaşık olarak 1335 yıllarında Hititlerin himayesi altına girmiştir. Hitit Devleti’nin M.Ö yaklaşık olarak 1191-1189 yılları arasında batıdan gelmekte olan medeniyetlerle yıkılması ile burada bir çok küçük krallık kurulmuştur. Buraya sırasıyla; Kue krallığı, Asurlular, Klikya krallığı, İranlılar, Makedonyalılar, Selokidler, Çukurova korsanları ve Romalılar hakim olmuştur. Romalılar zamanında Adana ve Çukurova’nın geliştiğini söylemek mümkündür. Burası gelişip zamanla ticaret merkezi haline gelmiştir. Adana altın fiyatları ile ilgili ufak çaplı araştırma yaparken bir yandan da şehrin geçmişi hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir