Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır? Pırlanta Yüzük Kontrol Etme Yöntemleri

Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır

Pırlanta yüzük nasıl anlaşılır sorusu her dönem kullanıcıların merak ettikleri konular arasında yer alır. Bu durum sadece pırlanta yüzük modelleri için değil, diğer pırlanta ürünler için de geçerli olan bir durumdur. Piyasa genelinde en değerli ürünler arasında her zaman ilk sıralarda yer almayı başaran pırlanta yüzükler, şık duruşlarıyla beğeni kazanır. Pırlanta ürünlere harcanan para göz önünde bulundurulduğu zaman, insanlar ellerindeki ürünlerin gerçek olup olmadığından emin olmak isterler. Eğer pırlanta takı modelleriyle yakından ilişkili değilseniz, elinizdeki ürünün gerçek olup olmadığını anlamanız çok kolay olmayabilir. Bunu anlamak için geçmişten günümüze kadar uygulanmış olan çok sayıda yöntem vardır. Bazı yöntemler başarısız olup zaman içerisinde önemini yitirmiştir. Bazı yöntemler ise geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarıp, hala daha pırlantaların gerçekliğini anlamak için aktif olarak kullanılır. Elinizde bir pırlanta varsa, pratik yapma imkanınız vardır. Peki pırlanta yüzük nasıl anlaşılır? Bunun için hangi yöntemleri uygulamak gerekir? Buyrun konuyla ilgili merak ettiğiniz bütün detayları tüm noktalarıyla birlikte inceleyelim! 

Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır?

Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır
Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır

Gerçek pırlanta yüzük nasıl anlaşılır konusu hakkında ufak çaplı bir araştırma yaptığınız zaman, öncelikle ürünlerin sertifikası olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Elinizdeki ürünün gerçek olduğunu anlamanın en basit yolu budur. HRD ya da GIA gibi uluslararası alanda geçerliliği olan bağımsız sertifikalar, satıcıların size sunacağı en net ispattır. Dilerseniz elinizdeki ürünleri bağımsız şekilde hizmet veren bir ekspere giderek de bunu kontrol ettirme şansınız vardır. Bağımsız bir şekilde hizmet veren eksperler, özellikle internet alışverişleri için en güvenilir yollar arasında yer alır. Eğer bu alışverişi tek başınıza yapacaksanız, bazı detayları derinlemesine incelemeniz gerekir.

Çünkü pırlanta hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan kişilerin, ürünlerin gerçekliğini anlamaları öyle çok da kolay olmamaktadır. İnsanların kafasında pırlanta takı modelleri  hakkında çok sayıda soru dolanır. Pırlanta yüzük nasıl anlaşılır? Gerçek pırlanta yüzüklerde çizilme olur mu? Sahte pırlanta nasıl belli olur? Bu sorular bir liste gibi uzadıkça uzayabilir. Öyleyse, pırlanta yüzüklerin gerçekliğini anlamak için yapabileceğiniz birkaç test seçeneğini sizlere sunalım. 

1. Pırlanta Orijinalliğini Test Etmede Isı Testi

Pırlanta takılar, yapıları gereği son derece güçlü malzemelerden dizayn edilir. Bu nedenle de yüksek ısıya karşı büyük bir direnç sergilerler. Bu testi yapmak için öncelikle bir bardağa soğuk su koymanız gerekir. Ardından ateşe dayanıklı eldiven ya da pense kullanmanız lazım. Pırlantanızın taşını çakmak ya da başka bir şeyle ısıtıp, soğuk suyun içerisine bırakın. Eğer elinizdeki ürün gerçek değilse camında çatlama, kırılma ya da çizilme gibi olumsuz durumlar meydana gelir. 

2. Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır – Su Testi

Su testi, seçenekler arasında uygulanabilecek en basit yöntemdir. Suyla dolu bir bardağın için pırlanta ürünü atın. Eğer ürün gerçek pırlanta ise, dibe batması gerekir. Eğer su içinde yüzüyorsa elinizdeki ürün muhtemelen sahtedir. Pırlantanın, su içinde dibe batmasının sebebi ise; suyun oranından daha fazla yoğunluğa sahip olmasıdır. 

3. Buğu Testiyle Orijinalliği Test Edin

Pırlanta yüzük nasıl anlaşılır noktasında uygulanabilecek basit teknikler arasında buğu testi de vardır. Parmağınıza takılı olan yüzüğü elinizle sıkıca kavradıktan sonra, sıcak nefesinizi yavaş yavaş taşa doğru üfleyin. Gerçek pırlanta olan ürünlerde hafif bir sis etkisi oluşur. Ama bu sis kısa süre içerisinde yani hemen çözülürse, ürünün gerçek olduğundan emin olabilirsiniz. Fakat buğunun çözülmesi zaman alırsa, elinizdeki ürün sahte olabilir. Pırlanta takılar, ısıyı hızlı bir şekilde ilettiği için buğuyu kısa zamanda dağıtır. 

Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

4. Gazete Testi

İlk duyduğunuz zaman kulağa enteresan gelebilir. Ancak pırlanta testlerinde gazete de son derece başarılı bir objedir. Yazının bol olduğu bir gazete sayfasına, taş düz bir şekilde aşağı bakacak halde yerleştirilir. Yakınınızda gölge edecek bir unsur olmadığından ve aydınlatma kısmının parlak olduğundan emin olmanız gerekir. Eğer pırlanta ürün gazetenin üzerindeyken, bütün harfler rahat bir şekilde okunuyorsa o ürün çok yüksek ihtimalle sahtedir. Gerçek bir pırlanta, yazıda yer alan ışığı farklı yönlere kırar. Dolayısıyla yazılar net olarak okunamaz. Ancak bu yöntem yerine diğerlerini uygulamanız daha sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlar. 

5. UV (ultraviyole) Işık Testi

Pırlanta yüzük nasıl anlaşılır sorusuna çok net bir yanıt vermese dahi bir fikir oluşmasına vesile olan UV ışık testi, ilk etapta deneyebileceğiniz yöntemler arasında yer alır. UV ışını altına pırlantası yerleştirip, sonrasında oluşacak reaksiyonları incelemeniz gerekir. Çoğu pırlanta çeşidi, UV ışığı altında mavi renkli bir ışık yayar. Ama bu ışık yayılmasa dahi sahte olduğundan kesin emin olamazsınız. Bu nedenle tek başına bu testi yapmanız yeterli olmaz. 

6. Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır – Nokta Testi

Nokta testi de pırlanta yüzük modellerinin gerçekliğini test etme noktasında son derece etkili bir yöntemdir. Beyaz bir kağıdı düz zemin üzerine yerleştirip, kağıt üstüne ufak bir nokta çizmeniz gerekir. Daha sonra pırlantanın sivri kısmıyla kağıda bakmalısınız. Eğer taşın için noktaya benzer dairesel yansıma varsa, o pırlanta sahtedir. Doğal bir pırlantada nokta ya da harfler görülmez. 

7. Uzman İncelemesi

Pırlanta yüzüğün gerçekliğinden kesin derecede emin olmak istiyorsanız, işin uzmanına başvurmanızda fayda vardır. Onların büyüteçleri pırlantaların gerçekliğini anlama noktasında son derece etkilidir. Sahte pırlantalar zaman zaman kusursuz bir görünüme sahip olurken, gerçek pırlantalarda ufak tefek kusurlar denk gelinir. 

8. Işıltı Testi

Sadece gözlerinizi kullanarak ışıltı testini yapmanız mümkündür. Pırlantayı bir lamba altında izlemeniz gerekir. Gerçek olan pırlantalar, beyaz ışığı yansıtır. Üstelik bu ışığı yansıtırken de mükemmel derecede ışıltı sunar. Ayrıca ateş ve renkli ışıkları da olağanüstü derecede yansıtır. 

9. Termal İletkenlik Probu İle Test

Pırlanta yüzük nasıl anlaşılır konusunda termal iletken probu da önemli bir testtir. Bunu da yine uzmanlar kullanır. Dolayısıyla bir uzmanla beraber bu testi yapmanız tavsiye edilir. Taşın ısıl iletkenliğini bu cihazlarla kolay bir şekilde anlamanız mümkündür. Gerçek bir pırlantanın ısıyı yayma hızı son derece hızlıdır. Sahte olanlar ise ısıyı oldukça yavaş bir şekilde yayar. 

10. Pırlanta Yüzük Nasıl Anlaşılır – Mikroskop Kullanmak

Günümüzde neredeyse gerçeğe yakın şekilde dizayn edilmiş olan sahte pırlanta ürünlerin sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle farklı araçlar kullanarak test etmek faydalıdır. Mikroskopla yapılan incelemeler, 1200× büyütme sayesinde taş, ayrıntılı bir şekilde incelenir. Bu sayede de gerçek olup olmadığı daha rahat anlaşılır. 

11. Elektrik İletkenliğini Testi

Elektrik iletkenlik testi de yine pırlanta yüzüklerin gerçekliğini test etme konusunda sık sık tercih edilir. Pırlantaların, diğer taş çeşitlerine oranla elektrik üretimi daha fazladır. Test cihazı kullanarak bunu basit bir şekilde anlamanız mümkündür. 

12. Röntgen Muayene Testi

Pırlanta laboratuvarları, gerçekliği test etme noktasında sık sık başvurulan bir yöntemdir. Elinizdeki ürünü pırlanta laboratuvarına göndererek, gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Röntgen çekiminde kullanılan cihazlar, onların moleküler yapısını en ince ayrıntısına kadar gözler önüne serer. Ancak bu test için son teknoloji özelliklerinin yer aldığı cihazların kullanıldığı laboratuvarları tercih etmeniz daha doğru olur. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir