Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hayatımızın en önemli anlarından biridir evlilik. Evliliğin temellerini bazen bir söz ile, bazen bir olay ile bazen de bir yüzük ile atarız. Hayatımızın en önemli ve en sıcak o anlarını temsil edecek güçlü bir temsilci olan pırlanta yüzük seçerken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar bulunuyor. Mücevher Dünyası olarak sizler için pırlanta yüzük alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bazı bilgiler vermek istiyoruz.

Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Unutulmayacak Bir Pırlanta Hikayesi

Asla unutamadığınız mutlu bir anınızdan bahseder misiniz diye bir soru yöneltsek size. Eminim ki pek çok alternatif hikâye duyacağız. Kiminiz zorluklarla okuduğu okulundan mezuniyetini, kiminiz kazandığı iş fırsatını, kiminiz evladını ilk kez kucağına alışını, kiminiz ilk aşkını, ilk buluşmanın, ilk öpücüğün heyecanından bahsedeceksiniz. Ama en çok duyacağımız hikâyeler hayat arkadaşınızla nasıl evlendiğiniz ile ilgili olan hikâyeler olacaktır. Hele ki erkekseniz müstakbel eş adayınıza yaptığınız evlenme teklifini ya da kadınsanız size yapılan evlilik teklifini asla unutmayacaksınız. Ve ömrünüz yettikçe eşinize, dostunuza, çocuğunuza ve de torunlarınıza bıkmadan aynı heyecanla anlatacaksınız. Böylesine unutulmaz bir anının yıllarca belleğinizde nasıl yer alacağı çok önemli bir unsurdur. O yüzden özellikle evlilik teklifini şekillendirecek olan beylere, o günün en önemli unsurundan bahsetmek istiyoruz.

Evlilik Teklifinin Olmazsa Olmazı Pırlanta Yüzük

Evlilik teklifinin en önemli tamamlayıcısı tabii ki de pırlanta yüzüktür. Her kadın için evlilik teklifi almak onlar için eşsiz bir mutluluktur. Bu mutluluğu bütünleyecek ve simgesel olarak birlikteliğinizin göstergesi de pırlanta yüzüktür. O mükemmel gün içinde planladığınız her türlü şaşırtıcı, eğlenceli sürprizlerden önce doğru pırlanta yüzüğü almanız çok önemlidir. Her kadın değerlidir, her kadın ışıldamayı hak eder. O zaman eşinizi bütçenize uygun olarak nasıl ışıldatacaksınız, ona sevginizin saflığını nasıl ifade edeceksiniz öğrenelim.

Evlilik Teklifinin Olmazsa Olmazı Pırlanta Yüzük
Evlilik Teklifinin Olmazsa Olmazı Pırlanta Yüzük

Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlenme teklifinde geleneksel olarak yıllardır vazgeçilmez unsur pırlanta yüzüktür. Pırlantanın kalitesi onu yıllarca saklayacağınızı ve belki de geleneksel olarak çocuğunuza, torununuza hediye edeceğinizi düşündüğümüzde çok önemlidir. Doğru pırlanta seçimi inanın ki şeklen güzel görünen ama taş kalitesi olmayan bir pırlantayı almak değildir. Paranızı değersiz taşlara vermenizi istemediğimizden size gerçek pırlanta nasıl olmalıdır anlatmak istiyoruz.

1. Pırlanta Yüzük Alırken Sertifika Durumuna Dikkat Edin

Pırlanta yüzük alırken dikkat edilmesi gerekenler listesindeki ilk unsur pırlantanın sertifika durumudur. Satın alınacak olan pırlantanın değerinin detaylı bir şekilde anlatan kalite belgesine sahip olan pırlantalara sertifikalı  pırlanta olarak adlandırırız. Bu size pırlantanızın gerçek, yani sahte olmadığının garantisini veren bir belgedir. Sertifikaya sahip olmayan piyasadan alınan pırlanta yüzükler sahte olma ihtimali taşır. Ayrıca unutmamalısınız ki, piyasada pırlanta adı altında satılan başka değerli taşlar da mevcuttur. Ancak onlar bir pırlanta değildir. Ve çoğu, zamanla korozyona uğrayıp, yıpranıp sönmeye mahkumdurlar.

Pırlanta Yüzük Alırken Sertifika Durumuna Dikkat Edin
Pırlanta Yüzük Alırken Sertifika Durumuna Dikkat Edin – Resme Tıklayınız

Pırlantaların ham maddesi saf karbondur. Bu yapı maddesinden kaynaklı zaman içerisinde kendini bozmayıp, ilk günkü gibi dayanıklı ve güzel kalırlar. Size büyük bir manevi değer katacak olan ve aşkınızın sembolü pırlantanın güzelliğini yıllar içerisinde koruması, ışıltısını kaybetmemesi çok önemli bir unsurdur. İşte bu uzun süre aynı canlılık, parlaklıkta kalması ancak gerçek sertifikalı alınmış bir pırlanta da mümkündür.

HRD Antwerp Sertifikalı Pırlanta Yüzük

Pırlanta Yüzük alırken ürünün belgesine dikkat etmemiz gerekir. Piyasada en çok pazar payına sahip sertifika HRD Sertifika olarak bilinir. HRD, uluslararası geçerliliği olan bir pırlanta sertifikasıdır. Yüzükteki elmas kesiminin, berraklığının, renginin, karatının ve diğer bilgilerini içerir. Bu bilgiler laboratuvar ortamında bilimsel yöntemler ile elde edilir. Aynı şekilde pırlantadan anlayan bir satış danışmanı ya da müşteri, bu bilgileri kendisi de bildiği yöntemler ile kontrol edebilir.

HRD Antwerp dışında firma sertifikaları da bulunmaktadır. Üretici firmaların gerçek ve kaliteli elmas kullandıklarını kanıtlaması için her zaman HRD Antwerp ile anlaşmaması, o ürünün kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Üretici sertifikalı pırlanta yüzükler de HRD Antwerp sertifikalı ürünler ile aynı olabilir. Üretilen pırlanta yüzük firma tarafından HRD Antwerp anlaşması ile de sertifikalanabilir. Özel anlaşmaları ile firma sertifikası da sunabilir. Önemli olan firmanın köklü ve güvenilir bir firma olmasıdır.

Bu yazının son bölümünde HRD Antwerp elmas kalite, kesim, karat, berraklık ve renk bilgileri tablosuna erişebilirsiniz. 

Sertifikalı Olmayan Pırlanta Yüzükler

Sertifikası olmayan pırlanta yüzükler sahtedir” demek yanlıştır. Her sertifikası olan pırlanta yüzük gerçek değildir. HRD Antwerp sertifikalı olan bir ürünün gerçek olmama ihtimali yok denecek kadar azdır. Gerçek olmaması ispatlanması durumunda milyonlarca lira sigorta bedeli ödemekle yükümlü olan HRD Antwerp, bu riski bir pırlanta yüzük için göze almayacak, marka değerinin verdiği güveni böyle basit hesaplar için tehlikeye atmayacaktır.

pırlanta yüzük serisi
pırlanta yüzük serisi – Resme Tıklayınız

Sertifikası olmayan yüzükler uygun fiyatlı pırlanta yüzük satmak için üretilebiliyor. Pırlanta yüzük montürü ve elması ile iki parçadır. Montür dediğimiz kısım yüzüğün elmas olmayan kısmıdır. Genelde 14 ayar beyaz altın olan bu kısım farklı modellerde üretilir ve pırlanta kesim elmas ile birleştirilir. Elmas farklı bir maden (karbon) olduğundan altın montürü ile karşılaştırılmamalıdır. Sertifikalı pırlanta yüzükler ile aynı anda üretilmiş sertifikasız bir pırlanta yüzük de olabilir. Sertifika masrafları eklenmemiş olan bu pırlanta yüzük bire bir aynı olan sertifikalı pırlanta yüzüklerden daha pahalı olacaktır. Fakat ikisi de %100 aynı olan iki pırlanta yüzüktür.

2. Pırlanta Alırken Kesimine Dikkat Edin!

İkinci önemli unsur ise pırlantanın kesim oranıdır. Doğru kesilmiş bir pırlantanın bir yüzeyinden yansıtılan ışık diğer yüzeyine yansımalıdır. Aynı zamanda pırlantanın üst kısmı, taç olarak adlandırdığımız kısmından bu yansıtılan ışık yayılır. Kusursuz bir pırlanta da ilk görmek istediğimiz unsur ışığı çok iyi bir şekilde yansıtmasıdır. Bu pırlantayı pırlanta yapan bir unsurdur. Bu yansıtma oranı ise pırlantaya uygulanılan kesim ile belirlenir. Kesimi kusursuz olmalıdır.  Kesim kadar şekilde önemlidir. Pırlantanın kesimi ile pırlantanın şekli iki ayrı kavramdır. Ve genellikle bu kavramlar çok karıştırılır.

Pırlanta Alırken Kesimine Dikkat Edin!
Pırlanta Alırken Kesimine Dikkat Edin! – Resme Tıklayınız

Çok çeşitli pırlanta şekilleri mevcuttur. Sizin zevkinize ve ışığı yansıtma oranına göre istediğiniz modeli seçmekte özgürsünüz. Aşkınızın sembolünü seçerken dikkatli ve acele etmeden, özenle inceleyerek seçmenizi tavsiye ederiz. Yuvarlak Şekil en çok tercih edilen kesim modelleri arasında yer almaktadır. Daha sonra Prenses Şekil modeli diye adlandırdığımız pırlanta gelir. En çok bu iki model seçiliyor olsa bile; Baget Şekil, Markiz Şekil, Oval Şekil,  Asscher Şekil, Damla Şekil ve Kalp Şekil modelleri de mevcuttur. Zevkinize göre istediğinizi tercih edebilirsiniz. Tüm modelleri incelemenizi tavsiye ediyoruz.

3. Pırlanta Alırken Rengine Dikkat Edin!

Başka bir unsur ise, pırlantalar halk arasında renksiz olarak bilinse bile pırlantalar renksiz değildirler. Pırlantaların parlaklık oranına göre belirlenmiş renkleri mevcuttur. Beş renk kategorisinde D ile Z arası (D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-R-S-Z) renkleri mevcuttur. Sırasıyla, Ekstra Beyaz-Beyaz-Zayıf Sarı-Çok Açık Sarı-Açık Sarı olarak adlandırılmışlardır. Ve tabii ki en değerli olanı D Ekstra Beyaz (Nearly Colorless_ Neredeyse Renksiz) olarak adlandırılan ışığı en çok geçiren pırlantadır. En renksiz pırlanta D renk kategorisinde yer alan pırlantalardır. D ise Diamond yani Elmas kelimesinden gelmektedir.

Pırlanta Alırken Rengine Dikkat Edin!
Pırlanta Alırken Rengine Dikkat Edin! – Resme Tıklayınız

4. Pırlanta Alırken Berraklığına – Temizliğine Dikkat Edin!

Pırlanta alırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir diğeri de berraklık oranıdır. Berraklığı temizlik olarak da adlandırabiliriz. Yoğunlaşmış karbon olan elmas, küçük parçalar halinde bulunabiliyor. Doğada bulunan bu değerli taşın içerisinde başka maddeler ve yeterince yoğunlaşamamış karbon tanecikleri bulunabilir. Bu tanecikler mikroskop ya da güçlü bir mercek yardımı ile görülebiliyor. Bir elmasın içindeki berraklık, yani temizlik oranı bu şekilde analiz edilebiliyor. Temiz olan yani en berrak olan elmas LC (Loupe Clean) olarak adlandırılır. Berraklık değerleri sırası ile şu şekildedir;

  1. LC (Loupe Clean)
  2. VVS1 & VVS2 (Very Very Small Insclusions)
  3. VS1 & VS2 (Very Small Inclusions)
  4. SI1 & SI2 (Small Inclusions)
  5. P1 & P2 & P3 (Piquê)

Bu ifadelerin görsel halini yazının en sonunda HRD Antwerp tablosundan inceleyebilirsiniz. 3. Clarity Sütununda bulunmaktadır.

Pırlanta Alırken Berraklığına - Temizliğine Dikkat Edin!
Pırlanta Alırken Berraklığına – Temizliğine Dikkat Edin! – Resme Tıklayınız

5. Pırlanta Alırken Karat yani Ağırlığına Dikkat Edin!

Son olarak, bir pırlantanın değerini genel olarak ifade etmek için kaç karat olduğunu telaffuz ederiz. Karat ifadesi (ct) bir pırlantanın ağırlığını ifade eden birimdir. 0.2 gram 1 karat etmektedir. Karat değeri sertifikalı bir pırlanta için, renk unsuruyla, ışık geçirgenliğiyle birlikte pırlantanın değerini belirten en önemli unsurdur. Karat miktarı ne kadar artarsa, pırlantanız o kadar büyüktür ve değeri o kadar pahalıdır. Bütçenize uygun olanı tercih etmek size kalmıştır.

Pırlanta Alırken Karat yani Ağırlığına Dikkat Edin!
Pırlanta Alırken Karat yani Ağırlığına Dikkat Edin! – Resme Tıklayınız

Karat değerinin artması elmasın tek parça olarak büyüklüğünün de artması anlamına gelir. Yani bir baget yüzükte 2 farklı elma olduğunu varsayarsak; D1 ve D2 olarak  bu elmasları isimlendirmemiz gerekir. İki farklı boyutta olan bu elmas gruplarından biri D1, diğeri ise D2 olarak adlandırılır. Başka karat değerine sahip elmas var ise onu da D3 olarak sınıflandırmak gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, elmas adedi değil elmas grup adedinin ifade ediliyor olmasıdır. 3 tane D olarak ifade edilen bir yüzükte 3 tane taş olduğu anlamına gelmez. 3 farklı özellikte taş olduğu ifade edilir.

pırlanta yüzük alırken dikkat edilmesi gerekenler
pırlanta yüzük alırken dikkat edilmesi gerekenler – resmin üzerine tıklayarak yeni sekmede tam boyutta görüntüleyebilirsiniz.

Bu özel anınızın yani evliliğinizin sembolünü seçmek gerçekten sizin için unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Aşkınızı küçük görmeyin, kalbinizin sevgisi eşinizin parmağında sonsuza dek ışıldasın.

Bu içerikte sizlere pırlanta yüzük alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında çeşitli bilgilere yer vermek istedik. Umarım kafanızdaki soru işaretlerini giderebilmişizdir.

Mücevher Dünyası olarak Pırlanta Yüzük modellerimiz ile siz değerli müşterilerimizin her zaman hizmetindeyiz. İster HRD Sertifikalı, İster üretici sertifikalı ister sertifikasız hangi model, hangi çeşit pırlanta yüzük isterseniz isteyin, Mücevher Dünyası sizler için onu en uygun fiyattan kapınıza kadar sigortalı olarak teslim eder. Üstelik kredi kartına peşin fiyatına 6 taksit ve havaleye özel %10 indirim fırsatı ile.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir