Altın Borcu Hesaplama Yöntemi – Altın Borcunuzu Hesaplayın

Altın Borcu Hesaplama Yöntemi

Altın borcu hesaplama son dönemlerin merak uyandıran konuları arasında ilk sıralarda yer alır. Günümüzde pek çok insan farklı sebeplere bağlı olarak yakın çevresinden borç isteme talebinde bulunur. Bu borç kimi zaman nakit para şeklinde olurken kimi zaman altın şeklinde olur. Bazen insanlar yakın arkadaşlarına ve yakınındaki insanlara altın bilezik, çeyrek altın, gram altın ya da altın zincir gibi farklı ürünleri borç olarak verebilirler. Bu borçların ödemesi ise yine altın olarak ya da o dönemin altın kuru üzerinden yapılır. Bu borç yüklü bir miktar olduğunda işin ödeme durumu da ekstra değişiklik gösterir. Yani borç alırken eğer altın olarak alacaksanız iyice düşünüp karar vermeniz gerekir. Aksi takdirde borç alıp işinizi görmek isterken ileri zamanlarda ciddi derecede zarar etme ihtimaliniz olabilir. Bu sebeple de altın olarak borç almak kimi zaman karlı kimi zaman da zararlı olabilir. Peki altın borcu hesaplama nasıl yapılır? Altın borç almak doğru mudur? İşte konuyla alakalı merak uyandıran detaylar! 

Altın Borcu Hesaplama Yöntemi
Altın Borcu Hesaplama Yöntemi

Altın Borç Almak Ne Kadar Doğrudur? 

Altın almak, çok eski dönemlerden bu yana en iyi yatırım araçlarının başında yer alır. İnsanlar ilerleyen dönemlerde kendini garantiye almak amacıyla yatırım yaparken çoğu zaman altın almaya yönelirler. Özellikle uzun vadeli yatırım yapmak isteyen kişiler için altın ürünler oldukça popülerdir. Durum böyle olunca birikim yapmış olan kişilerin kenarda köşede altını olması çok yüksek bir ihtimaldir. Bu nedenle de ev ve araba gibi piyasada pahalı olan ürünleri satın alırken nakit para arayışı içerisine girerler.

İlginizi Çekebilir: Gerçek Reşat Altın Nasıl Anlaşılır?

Kimi zaman bankadan kredi çekmek istemeyen ya da yakın çevreden borç almayı tercih eden kişiler, birikimi olan yakınlarıyla iletişime geçerler. Ancak nakit parası olmayan kişiler, borcu bazen altınla vermeyi tercih edebilir. Bu durum borç alacak olan kişiler için bazen karlı görünse de bazen zarara uğratabilir. Bu sebeple altın borç almak her zaman mantıklı olmayabilir. Borç paraya ihtiyacınız olduğu dönemlerde altın borç almak zorunda kalırsanız iki kere düşünmeniz gerekir. Özellikle borcu direkt altınla alırsanız, o şekilde ödemeniz gerekir. 

Altın Borcu Hesaplama Nasıl Yapılır? 

Altın borcu hesaplama hem borcu olan hem de borç veren kişiler için her zaman merak edilen konular arasında yer alır. Altın, yüzyıllar içerisinde her zaman en fazla değer gören metal çeşitlerinin başında yer alır. Bu yüzden insanlar hem kullanım hem de yatırım yapma  amacıyla altın ürünler satın alırlar. Uzun yıllardır, borç veren ya da borç alan kişilerde de altın alışverişi yapıldığı görülür. Altın borç alanlar ve altın borç verenler bunun nasıl hesaplandığını merak ederler. Altın borç alacağınız zaman ürünlerin kaç gram ve kaç ayar olduğuna bakmanız gerekir. Eğer altın bir bileziği borç aldıysanız ve yine altın bir bilezik olarak geri verecekseniz hem aynı ayarda hem de aynı gramda olması gerekir. Ya da o dönemin güncel kur durumuna göre aynı gram ve ayar oranına eşit gelen para vermeniz gerekir. Bunun hesaplamasını dilerseniz internet üzerindeki sitelerden yapmanız mümkündür. Dilerseniz de kuyumcudan  hesaplatabilirsiniz. Her halükarda o günkü güncel kur durumu ön planda tutulur. 

Altın Borcu Hesaplama Detayları 

Altın borcu hesaplama konusunda hem borç alan hem de borç veren kişilerin titiz davranması gerekir. Aksi takdirde alacak ya da verecek kalma ihtimali oluşur. Altın borç aldığınız zaman, vadesini çok uzun süre yapmamanız tavsiye edilir. Altın yıllar içerisinde sürekli olarak artış gösterir. Bu durum da vadeyi uzatmanız sizin cebinizden daha fazla para çıkmasına neden olur. Ancak birkaç ay gibi daha kısa süreli olarak borç almanız en azından ciddi derecede bir fark olmamasına etkili olur. Altın borç aldığınız zaman bir kağıt üzerinde tüm detayları not almış olmanız, geri ödemesini yaparken de yanlışlık yapmamanız noktasında yardımcı olur. Altın borç alırken de yine güncel kur oranından almanız gerekir. Güncel kur oranı üzerinden daha düşük ya da daha yüksek almanız durumunda siz zarara uğrayabilirsiniz. Geri ödemesini yapacağınız zaman bir süre kur durumunu takipte kalmanız tavsiye edilir. Altının düşük olduğu günlerde borcunuzu ödemeniz arada çok uçuk farklar olmasını önler. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir