Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı saç maskesi, zeytinyağında büyük faydalar alabileceğiniz yöntemlerin başında yer alır. Genel vücut sağlığı açısından son derece etkili ve sağlıklı bir yapıya sahip olan zeytinyağı, saçlara hem canlılık hem de güç katar.

Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Kuruyan ve yıpranan saçlar için, sık sık dökülen saçlar ve azalan saçlar için, aynı zamanda bir türlü uzamayan saçlar için de son derece etkili olan maskeler kişilerin ilk tercihleri arasındadır. Vitamin ve mineral bakımından fazlasıyla zengin olan zeytinyağının saçlara olan etkileri pek çok kişi tarafından merak edilir. Zeytinyağlı saç maskeleri çeşitleri nelerdir? Nasıl Uygulanır? Saçlara faydası nelerdir? Hep beraber inceleyelim!

Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı ve Yumurta ile Saç Maskesi Yapımı

Zeytinyağlı saç bakım maskesi çeşitleri önerilerinin ilk sırasında hem çok kolay hem de basit malzemelerden oluşan bir tarif var. Protein açısından son derece yüksek olan yumurta ve zeytinyağıyla saçların ihtiyacı olan nemler yeniden kazandırılır. 1 adet yumurta ve 5 kaşık saf zeytinyağı ile hazırlanır. Maskeyi hazırlamak için ilk etapta bir adet yumurtayı kabın içine kırın. Güzelce çırpın. Sonra zeytinyağını da çırpılmış olan yumurtanın içine ekleyip yeniden karıştırın. Maskeyi uygulamadan önce saçların kuru olması gerekir. Bir tarak yardımıyla bütün saçınıza maskeyi güzelce dağıtın. Maskeyi sürmüş olduğunuz saçları bir bone ya da örtüyle kapatıp bekleyin. Bekleme süresi ortalama 30 dakika kadardır.

Bekleme aşamasından sonra saçları önce ılık suyla durulayın. Sonra kullandığınız şampuanla yıkayın. Saç kremi kullanıyorsanız, son olarak saç kremi de uygulayabilirsiniz. Bu maskenin sayesinde saçlara nem ve güç gelmesi adına her hafta bir defa uygulayabilirsiniz. Yumurtanın sayesinde saçlara protein, zeytinyağı sayesinde ise vitamin gelir.

Sarımsaklı Zeytinyağlı Saç Maskesi Tarifi

Zeytinyağı ve sarımsakla hazırlanan saç maskesi özellikle dökülen saçlar için son derece etkili olur. Çünkü sarımsak genel olarak saç köklerini güçlendiren bir özelliğe sahiptir. 10 tane sarımsak ve 1 fincan zeytinyağı ile hazırlanır. Maskeyi uygulamak için ilk etapta 10 tane sarımsağı güzel bir şekilde blenderden geçirin. Sonra üzerine zeytinyağını ilave edip bir iki kere daha karıştırın. Saç maskesini, saçın derisine sürün. Ortalama 20 dakika kadar bekleyin. Eğer maskenin yaydığı kokudan rahatsız olursanız, portakal ya da lavanta yağı ilave edebilirsiniz. Bu sayede saçlarınıza son derece hoş bir koku katabilirsiniz.

Maskeyi uygulama süresi 15 gündür. 15 günün içinde saçlarınıza düzenli bir şekilde her akşam bu maskenin uygulamasını yapmanız tavsiye edilir. Geçen 15 günün sonunda saç dipleri sağlık kazanır. Ve dökülmelerde azalmalar meydana gelir.

Sarımsaklı Zeytinyağlı Saç Maskesi Tarifi
Sarımsaklı Zeytinyağlı Saç Maskesi Tarifi

Ballı Zeytinyağlı Saç Maskesi Yapımı

Bal hem antioksidan içeren hem de bol vitaminli olan bir besindir. Her hastalığa karşı da son derece etkilidir. Saçların canlılık ve güç kazanmasında da büyük oranda etkili olur. Bal ve zeytinyağı, iki mucize besin olarak kabul edilir. Bu besinlerle saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Bu sayede daha canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

2 yemek kaşığı bal ile 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla hazırlanır. Bal ve zeytinyağını güzel bir şekilde karıştırarak krem elde edin. Bu kremi, saçların her bölgesine güzelce sürün. Ardından saçın nemli kalması adına bir bone ile kapatın. Ortalama 15 dakika bekledikten sonra saçları önce ılık suyla, sonrasında da sürekli kullanmış olduğunuz şampuanla maskeden iyice arındırın. Bal ve zeytinyağı maskesinin saçlara olan etkisini kısa süre içerisinde görmek için; haftada bir gün maske uygulamanız tavsiye edilir. Bu maske sayesinde saçlar daha canlı ve parlak bir görünüme sahip olur.

Yoğurt ve Zeytinyağı ile Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Kalsiyum içeren gıdalar arasında yer alan yoğurt, saçların yapısını güçlendirip kırılmasını önler. 1 bardak yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı,2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile hazırlanır. Bunun için ilk etapta limon suyu haricindeki bütün malzemeleri güzelce karıştırarak bir krem elde etmeniz gerekir. Elde etmiş olduğunuz karışımı kuru olan saçlara uygulamaya başlayın. Ortalama 20 dakika boyunca da saçınızda kalsın. Sonrasında maskeyi ılık suyla güzelce durulayın. Ardından limon suyunu saça sürerek yeniden durulayın. Son arındırma işlemini de kendi kullandığınız şampuanınızla gerçekleştirin.

Bu maskeyi düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman kuru saçların yumuşak bir yapı kazandığını, dökülen saçların da daha fazla güçlendiğini görebilirsiniz. Yoğurt ilave edilen bu maskeyle saçlar hem daha nemli hem de daha yumuşak olur.

Yoğurt ve Zeytinyağı ile Saç Maskesi Nasıl Yapılır?
Yoğurt ve Zeytinyağı ile Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Muz ve Zeytinyağı ile Saç Maskesi Yapmak

Bu maske hem boyalı hem de yıpranmış olan saçları yeniden canlandırır. Muzda bulunan potasyum, saçların daha sağlıklı olmasına imkan sunar. Zeytinyağı ise saçları kökten uca kadar derin bir şekilde besler.

1 tane orta boy muz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlanır. Maskeyi hazırlamak için ilk önce muzu blenderden geçirerek sıvı kıvam almasını sağlayın. Sivil aşmış olan muzun içerisine zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştırın. Saçların her bölgesine bu karışımdan sürün. Ortalama 15 dakika bekleyin. Durulama işlemi için de ılık su ve şampuan yeterli olur. Muz ve Zeytinyağı karışımından oluşan bu maskenin etkilerini görmek adına haftada bir kez olacak şekilde maske uygulaması yapabilirsiniz.

Saçlara Zeytinyağı Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Eğer saç deriniz ile ilgili herhangi bir rahatsızlık yaşıyorsanız, zeytinyağı ile saç derinizi besleyebilirsiniz. Ayrıca ihtiyacınız olan nemi de saçlarınıza kazandırabilirsiniz.

  • Saç derisinde ortaya çıkan sivilce ya da yaralar, zeytinyağı ile ortadan kalkar.
  • Saçlarda dökülme problemi meydana geldiyse, zeytinyağı ile saç dökülmesini önleyebilirsiniz. Düzenli bir şekilde zeytinyağını saçlara uygularsanız, saçlarda mevcut olan dökülmeler son bulur. Ve saçlarınız eskiye göre daha gür görünür.
  • Zeytinyağı, saç derisinde kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede saçların daha verimli bir şekilde uzamasını sağlar. Ayrıca baş ağrısına benzer problemleri de ortadan kaldırmayı başarır.
  • Kuru olan saçlara hem nem hem de canlılık kazandırır. Bu sayede saçlardaki kötü görüntü de yok olur.
  • Zeytinyağı, kepek problemlerinden kurtulmak isteyen kişileri de sevindirir. Düzenli bir şekilde saça uygulandığı zaman kepek oluşumuna engel olur. Bu durum ise sık sık siyah kıyafetler giyebilmenize imkan sunar.
Saçlara Zeytinyağı Sürmenin Faydaları Nelerdir?
Saçlara Zeytinyağı Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı Saç Maskesi Hangi Sıklıkta Uygulanmalı?

Zeytinyağlı saç maskesi çeşitleri günümüzde pek çok kozmetik uzmanı tarafınca tavsiye edilir. Yıllardır hatta yüzyıllardır doğada kendine yer bulan zeytinyağı, saçlara sağlık vermesi adına düzenli şekilde alınmalıdır. Saçlarınıza dilerseniz doğrudan sürebileceğiniz gibi dilerseniz maskeler içinde de uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağı içeren saç maskesi çeşitlerinin mutlaka haftada bir defa uygulanması gerekir. Hatta en ideal aralık bu şekildedir. Saçların kendini iyi bir şekilde toplaması ve maskede yer alan vitaminleri tam anlamıyla alması için her hafta bir defa maskeyi uygulamanız önerilir. 

Ayrıca Saç Maskesi Önerileri | En İyi Saç Maskeleri başlıklı içeriğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir