Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır?

Zerdeçal maskesi, uzun bir süredir özellikle kadınların cilt bakım rutinlerinde sıklıkla kendine yer bulmaktadır. Zerdeçal, zencefil ile akraba olan bir baharat çeşidi olarak bilinir. Pek çok hastalık açısından da zerdeçal tüketimi tavsiye edilir. Zerdeçalın anti-kanserojen yapısı sayesinde de zararlı hücreler yok olur. Kişilere canlılık ve sağlık kazandırır. Hem tavuk yemeklerinde hem de  pilavlara renk verme noktasında kullanılan zerdeçal, aynı zamanda cilde de canlılık verir.

Zerdeçal, yüz maskesi şeklinde kullanıldığı zaman cildi büyük oranda güzelleştirir. Siyah noktalar, sivilceler ve kırışıklıklarla tam anlamıyla savaşan bir ürün olarak bilinir. Aynı zamanda ciltteki ten rengini açmak için de büyük ölçüde işe yarar. Son dönemlerde beyaz tenli cildin moda olması, pek çok insanın zerdeçal maskesi yapmasına neden olmaktadır. Peki zerdeçal maskesi nasıl yapılır? Zerdeçal ile yapılan maske çeşitleri nelerdir? Zerdeçal maskesinin faydaları nelerdir? İşte bu konuya dair merak edilen bütün detaylar!

Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır?

Zerdeçal, içeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde ciltteki ölü hücreleri yok eder. Cildin canlanması adına gerekli olan tüm malzemelerin en değerlileri arasında zerdeçal ilk sıralarda yer alır. İşte evde kolay bir şekilde uygulanabilecek zerdeçal yüz maskesi tarifleri!

Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır?
Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır?

Canlandırıcı Süt, Zerdeçal ve Bal Maskesi Yapımı

Zerdeçalın renginden ötürü ciltte hafif sarı bir renk ortaya çıkabilir. Bu konuda endişelenmeye gerek yoktur. Birkaç dakika içinde bu durum geçer. Bu maske tarifi hem kuru hem de solgun ciltler için uygundur.

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal (ucundan az miktarda)
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri ufak bir kase içerisinde iyice karıştırın. Ilık su yardımıyla cildinizi temizleyin. Daha sonra maskeyi, temizlediğiniz cilde uygulayın. Parmak uçlarınızdan yardım alarak maskeyi cildinize masaj şeklinde yayabilirsiniz. Cildinizde ince bir tabaka halinde olmasına özen gösterin. Ortalama 10 dakika kadar bekleyin. 10 dakikanın sonunda yüzünüzdeki maske iyice kurumuş bir hale gelir. Sonrasında ılık su ile yüzünüzü güzelce temizleyin.

Ciltteki Yağlanmalar İçin Zerdeçal Maskesi Tarifi

Limonun eşsiz değerdeki şifası zerdeçalın faydaları ile buluşarak yağlanan ciltleri iyileştirmek adına harekete geçer. Sıcak havalardan ve biyolojik pek çok faktörlerden dolayı cildiniz yağlı ise bu maskeyi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı limon
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal (ucundan biraz)
  • 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırarak krem haline getirin. Elde etmiş olduğunuz kremi, göz çevrelerine hassas olacak şekilde yüzünüze uygulayın. 10 dakika kadar maskenin cildinizde kurumasını bekleyin. Kurumuş olan maskeyi ılık su yardımıyla temizleyin.

Ciltteki Yağlanmalar İçin Zerdeçal Maskesi Tarifi
Ciltteki Yağlanmalar İçin Yüz Maskesi Tarifi

Siyah Noktalara Çözüm Olan Zerdeçal Maskesinin Yapım Aşamaları

Bu maskeyi cildinize uygulamadan önce mutlaka saçlarınıza karışmaması adına bone takılması tavsiye edilir. Haftada 1 ya da 2 defa yaptığınız zaman ortaya çıkan sonuçları fark edebilirsiniz. Hem cildinizin temizlendiğini hem de gözeneklerinizin iyice sıkılaştığını görebilirsiniz. Eğer cildinizde siyah noktaların oluşum oranı fazla ise bu maske kesinlikle size göre!

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal (ucundan az miktarda)
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı avokado püresi

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırın. Krem haline gelmiş olan maskeyi cildinize hafif hareketler ile uygulayın. Cildinizde 5 dakika kadar kalması yeterli olur. Sonra ılık su ile temizliğini sağlayın. Ayrıca Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

Renk Eşitleyici Etkiye Sahip Zerdeçal Yüz Maskesinin Tarifi

Güneş ışıklarından dolayı cildinizde ton farklılıkları varsa bu maske sayesinde cildinizdeki renk tonunu dengeleyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı domates suyu
  • 1 çay kaşığı ucundan zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • Krem kıvamını alana kadar yeşil çay

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırın. Elde etmiş olduğunuz maskeyi yüzünüze masaj hareketleri yaparak uygulayın. 15 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi ılık su yardımıyla yıkayın. Sonrasında da nemlendirici kremle nemlendirin. Bu maskeyi haftada 2 kere uyguladığınız zaman yüzünüze gelen canlılığı fark edebilirsiniz.

Renk Eşitleyici Etkiye Sahip Yüz Maskesinin Tarifi
Renk Eşitleyici Etkiye Sahip Zerdeçal Yüz Maskesinin Tarifi

Besleyici Muz ve Toz Zerdeçal Maskesinin Detayları

Muzun içeriğinde yer alan potasyum ve çinko sayesinde, cildinize derinlemesine bir temizlik yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • Bir tane muz
  • Bir çay kaşığı toz zerdeçal

Hazırlanışı: 

Bir tane muzu ezerek püre haline getirin. Püre haline getirilmiş olan bir adet muz ile bir çay kaşığı zerdeçalı güzelce karıştırın. Krem haline geldiği zaman yüzünüze uygulayın. Ortalama 15 dakikalık bir bekleme süresinin ardından, cildinizi ılık su yardımıyla temizleyin. Temizlenmiş olan cildinizi sonrasında mutlaka nemlendirin. Maskeyi uygulamadan önce ve sonrasındaki farkları rahatlıkla görebilirsiniz.

Tüy Problemleri İçin Zerdeçal ve Süt Maskesi Tarifi

Yüzünüzde istemediğiniz tüyler varsa ve bu tüylerden kurtulmak istiyorsanız, bahsedeceğimiz maske tarifini deneyebilirsiniz. Düzenli şekildeki kullanımlarda, yüzünüzde bulunan tüyler zaman içerisinde azalır.

Malzemeler:

  • Bir çorba kaşığı hindistan cevizi sütü
  • Bir çay kaşığı toz zerdeçal

Hazırlanışı:

Bir çay kaşığı toz zerdeçal ile bir çorba kaşığı Hindistan cevizi sütünü iyice karıştırın. Sonrasında cildinize uygulayın. Ortalama 20 dakikalık bir bekleme süresinin ardından ılık su yardımıyla cildinizi temizleyin. Bu maskeyi her hafta düzenli olarak uygulamaya özen gösterin.

Zerdeçal Maskesi Neye İyi Gelir?

Evinizde sık sık bulunan birkaç malzeme yardımıyla uygulayabileceğiniz zerdeçal yüz maskesi;

  • Cildinizde yer alan sivilcelenme sorunlarına,
  • Cildinizin yağlanmasına,
  • Burun çevrenizdeki siyah noktalara,
  • Cildinizin kuruluğuna,
  • Çenenizdeki ve elmacık kemiklerdeki tüylenmelere iyi gelir.

Ancak düzenli kullanım şartını da kesinlikle unutmamak gerekir.

Zerdeçal Maskesi Neye İyi Gelir?

Zerdeçal Maskesinin Faydaları Nelerdir?

  • Zerdeçal, içeriğinde yer alan kalsiyum sayesinde cildin duyduğu kalsiyum ihtiyacını karşılar. Uygulayacağınız maske ile gözeneklerden bu kalsiyum alınır. Böylece cilt sağlığınız korunur.
  • Kolajen cilt sağlığı açısında son derece gerekli olan bir mineraldir. Zerdeçal ile yapacağınız yüz maskesiyle cildiniz için ihtiyaç duyulan kolajen üretimi gerçekleşir.
  • Cildin B6 vitaminin de ihtiyacı vardır. Zerdeçal maskesiyle bu vitamin de karşılanır.
  • Potasyum ve çinko barındırması sebebiyle cildiniz her zaman hem nemli hem de canlı kalır. Kuru cildin sorunları yok olur.
  • İçeriğinde yer alan magnezyum, cildin yaşlanmasını geciktirir.
  • Antioksidan yapısı sayesinde ciltte sivilcelerin, iltihaplanmaların ve siyah noktaların oluşumu önlenir. Eğer bu durumlar mevcut ise kısa süre içerisinde yok olur.
  • Zerdeçal ile kullanılacak olan diğer malzemeler bir araya geldiği zaman bütün cilt sorunlarına çare bulunur. Leke ve renk tonu eşitsizliği de yine zerdeçal maskesi ile giderilebilir.
  • Göz çevresinde yer alan morlukları ve siyah halkaları, düzenli kullanıldığı zaman ortadan kaldırır. Cildin pH seviyesini de ideal değere getirir.

Zerdeçal Maskesi Nasıl Temizlenir?

  • Zerdeçal yüz maskesini yoğurt ile karıştırdığınız zaman biraz yapışkan bir hale gelir. Bu durumdan saçların etkilenmemesi adına maskeyi uygulamadan önce saçlarınızı bağlayarak mümkünse bone ile kapatmanız önerilir.
  • Uygulanmış olan maskeyi iyice temizlemek adına ılık su ilk seçiminiz olabilir. Ilık su ile cildinizde dairesel hareketler yaparak maskeyi arındırabilirsiniz.
  • Maskeyi uygulama sırasında zerdeçalın sarı renk tonu tırnaklarınıza geçebilir. Bu durumu elma sirkesi ile gidermeniz mümkündür. Bir miktar elma sirkesi ile ılık suyu karıştırarak tırnaklarınızı ortalama 10 dakika kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra tırnaklarınızı güzelce ovalayın. Bir pamuk ile oje siler gibi iyice temizleyin.
  • Kıyafetinize değdiği zaman ise karbonat ile limon suyunu karıştırarak lekeli bölgeye uygulayın. Aynı durum kollarınız için de geçerlidir.
Zerdeçal
Zerdeçal Maskesi Nasıl Temizlenir?

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir