Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır?

Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır?

Lekeli cilde sahip kişiler, sivilce ve siyah nokta maskesi ile ilgili detayları merak eder. Büyükten küçüğe pek çok kadın ve erkeğin ortak cilt problemleri arasında yer alan lekeler, doğru bakım ürünleri sayesinde kısa sürede çözüme kavuşabilir. Doğal malzemelerin karıştırılmasıyla elde edilen maskeler, cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmezi haline gelir. Sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olmanın doğal yolu şeklinde bilinen cilt maskeleri, düzenli kullanımda etkisini hemen gösterir. Sivilce ve siyah noktaların yanı sıra güneş lekelerine de iyi gelen maskeler, mutfakta bulunan malzemeler kullanılarak rahatlıkla hazırlanabilir. Peki, sivilce ve siyah nokta maskesi nasıl yapılır? Bu maskelerin cilde faydaları nelerdir? İşte herkesin merak ettiği soruların cevabı…

Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Tarifleri

Cilt lekeleri yıllardır görülen problemlerden olduğu için sivilce ve siyah nokta maskesi denildiğinde birden çok çeşit akla gelir. Her biri birbirinden farklı malzemelerin bir araya gelmesi sonucu hazırlanan maskeler, cilt için oldukça faydalı içeriklere sahiptir.

Doğallığın ön plana çıktığı maskeler, katkı maddeleri ya da zararlı kimyasal bileşenleri cildinizden uzak tutar. Evde kolayca hazırlanabilen bakım kürleri, cilde yararlı bitkisel ürünlerden oluşur. Leke giderici, renk eşitleyici ve cilt güzelleştirici maskeler; pratik kullanım imkânı ile herkesin beğenisini kazanır. İşte cildinizdeki sivilce ve siyah nokta gibi çeşitli lekeleri gidermek için faydalanabileceğiniz doğal cilt maskesi tarifleri!

Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Tarifleri
Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Tarifleri

Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Nasıl Uygulanır?

Sivilce ve siyah nokta tarzı lekelerin giderilmesinde kullanılacak maskelerin uygulanma şekli oldukça önemlidir. Bu maskeler cilde bakım yaptığından düzenli aralıklarla uygulamak gerekir. Gereğinden fazla ya da az uygulanan maskeler, ciltte istenilen etkiyi bırakamaz. Bundan dolayı hangi maskenin ne sıklıkta uygulanacağı bilinmelidir.

Kahve, zerdeçal ve aloevera gibi birbirinden farklı bitkisel ürünün faydalarını cilt ile buluşturan maskeler; uygulayan tarafından oldukça beğenilir. Siz de sivilce ve siyah nokta maskeleri hakkında detayları öğrenerek kendinize yeni bir cilt bakım rutini hazırlayabilirsiniz.

Salatalık Maskesi

Salatalığın cilt için son derece yararlı bir sebze olduğu herkes tarafından bilinir. Bu nedenle cilt maskesi seçeneklerinin birçoğunda salatalığın yer aldığı görülür. Lekelere yönelik çözüm sunan salatalık maskesi için farklı malzemeler kullanılır. Maske içeriğinde bulunan malzemeler 2 yemek kaşığı aloe vera,1 adet kabuğu soyulmamış iri doğranmış salatalık, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı yulaf, 1çay kaşığı balve 1 yemek kaşığı mayadır. Hazırlık aşamasında ilk olarak aloevera, salatalık ve yoğurt; blenderdan geçirilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Elde edilen maske, önceden temizlenmiş cilde uygulanır. Maske, ciltte yaklaşık 20 dakika bekletilir. Bekleme süresi bittikten sonra ılık su yardımıyla maske ciltten uzaklaştırılır.

Lekeler konusunda oldukça etkili sonuçlar ortaya koyan salatalık maskesi, düzenli aralıklarla uygulandığında ciltte daha iyi gelişmelere yol açar. Birkaç uygulamada etkisini gösteren maske, sivilce ve siyah nokta maskesi seçenekleri arasında göze çarpar. Başta kadınlar olmak üzere pek çok kişi, bu maske sayesinde cilt lekelerinden kolayca kurtulur.

Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi - Salatalık Maskesi
Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi – Salatalık Maskesi

Yulaf Unu Maskesi

Mutfakta bulunan pek çok ürün, sivilce ve siyah nokta maskesi içerisine girer. Cilde peeling yaparak cilt lekelerini açan yulaf unu maskesi, cilt üzerinde biriken ölü hücrelerin uzaklaştırılmasında da görev alır.

Bu doğal maskenin elde edilmesinde 1 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı yulaf unu, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 50 ml sıcak su kullanılır. Yulaf ununu yulaf ezmesini blenderdan geçirerek hazırlayabilir ya da herhangi bir marketten hazır şekilde satın alabilirsiniz. Maske hazırlığında ilk adım, yulaf unu ve suyu karıştırmaktır. Yaklaşık 5 dakika karıştırılan ürünler, yumuşak bir kıvama getirilir. Sonrasında diğer malzemeler blenderdan geçirilir. Tüm malzemeler bir araya getirilerek homojen bir karışım elde edilir. Maske, temiz cilde uygulanır. Ciltte 5 dakika bekletildikten sonra ılık suyla maske temizlenir.

Siyah nokta ve sivilceleri gidermenin yanı sıra nemlendirme, renk eşitleme, pürüzsüzleştirme gibi etkilere de sahip yulaf unu maskesi; cilt bakım rutinlerinde kendine değişmez bir yer edinmeyi başarır.

Zerdeçal Maskesi

Cildi güzelleştiren ve lekeli görünümü ortadan kaldıran zerdeçal maskesi, yıllardır uygulanan bakım ürünleri arasında bulunur. Cildi hafifleterek lekeleri gideren maske, Türkiye ve dünya genelinde pek çok kişi tarafından uygulanır. Antioksidan açısından zengin zerdeçal, maskenin cilt için çeşitli faydalara sahip olmasını sağlar.

Ana malzemesi zerdeçal olan maskenin içeriğinde çeşitli doğal ürünler göze çarpar. 2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu; aloe vera, süt veya su ile macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Her uygulamada tekrar hazırlanması gereken maske, cilt yenilenmesini tetikler. Ciltte istenilen etkinin oluşması için yeterli uygulama sıklığı haftada 2 kezdir. Yüzde 15-20 dakika bekletilen mask, içeriğindeki ürünler nedeniyle ciltte sarımsı izler bırakabilir. Bu izlerin daha hafif olması için maskenin süt ya da aloe vera ile hazırlanması önerilir.

Sivilce, siyah nokta ve kırışıklıklara karşı savaş açan zerdeçal maskesi; ten renginde de aydınlanmaya sebep olur. Ancak maskenin gereğinden fazla uygulanması halinde ciltte yeni lekeler oluşması beklenir. Bu nedenle maske kullanımının aşırıya kaçmaması oldukça önemlidir.

Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi - Zerdeçal Maskesi
Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi – Zerdeçal Maskesi

Kahve Maskesi

Kahve, cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayan bitkisel ürünlerden biridir. Bundan dolayı kahve maskesi, sivilce ve siyah nokta maskesi çeşitleri arasında dikkat çekmeyi başarır. Ana malzeme olarak kahve bulunduran maske, bakım rutinlerinde sıklıkla karşınıza çıkar.

Maskenin hazırlanması için 1 ya da 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı öğütülmüş kahve ve 1 çay kaşığı zerdeçal gereklidir. Malzemelerin pek çoğu mutfaklarda hemen hemen her gün bulunduğundan maskenin hazırlanması da daha kolay hale gelir. Maske için temin edilen tüm malzemeler, bir kap içerisinde karıştırılır. Karışım, bir müddet dinlenmeye bırakılır. Daha sonra maske, göz ve dudak kenarları hariç bütün yüze uygulanır. Uygulama sonrasında cilt, ılık suyla yıkanır. Haftada 2 uygulama, maskeden istenilen sonuçların elde edilmesi için yeterli gelir.

Cildi aydınlatarak leke görünümünü belirgin biçimde azaltan kahve maskesi, renk eşitsizliğinin giderilmesinde önemli bir görev üstlenir. Yüzün yanı sıra cildin diğer lekeli bölgelerine de uygulanabilen maske, koyu leke problemi için başarılı çözümler ortaya koyar. 

Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Faydaları Nelerdir?

Cilt maskelerinin cilt tipi ve problemine göre etkileri, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Düzenli maske kullanımında ciltte ortaya çıkabilecek olumlu değişiklikleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Ciltte bulunan şişlik ve kızarıklıklar azalır. Hatta uzun süreli kullanımlarda tamamen yok olur.
  • Siyah nokta, akne ve sivilcelerin bıraktığı lekeler giderilir.
  • İlerleyen zamanda oluşabilecek siyah nokta ve sivilcelerin oluşumu engellenir.
  • Kırışıklıklar ve yaşlılık belirtileri azalır.
  • Ciltteki ölü deri ve kirli kalıntılar uzaklaştırılır.
  • Hücre yenilenmesi uyarılır. Böylece cilt daha canlı bir görünüme kavuşur.
  • Kan dolaşımı hızlanır. Bu sayede daha sağlıklı bir cilde sahip olursunuz.
  • Ciltteki parlak ve yağlı görünüm ortadan kalkar. Özellikle yağlı cilde sahip kişilerin yüzündeki yağ yoğunluğu azaltılır.
  • Tıkalı gözenekler kirlerden arındırılır. Cilt daha temiz bir hale gelir.
  • Ciltte nem dengesi sağlanır.
  • Cildin pürüzsüzleşmesine katkıda bulunur.

Doğal Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? Pratik Yöntem başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir